1. Home
  2. Community
  3. jess188
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1/2 bos peterselie, 300 gram bospaddestoelen, 3 sjalotten, 1 el boter, 3/4 liter vleesbouillon, 2 dl slagroom, zout, peper, vers gemalen thijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Dit traditioneel Engelse fruit smeersel is zalig op een sandwich of scones. Maar het is ook onmisbaar in de frisse en al even Engelse "Lemon merinque pie".(zie recept) . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Natuurlijk kun je de lemoncurd ook kopen maar zelf maken is wel zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla) 1/2 zakje verse basilicum a 15 g zout versgemalen zwarte peper 1 plak Parmaham 4 amuse lepels …  Lees verder »

150 gram verse tonijn 2 el mayonaise 1 tl wasabipasta 1 lente ui 1 tl limoensap 2 el verse koriander Zout, peper …  Lees verder »

1 sinaasappel 8 plakjes gerookte eendeborstfilet 8 blaadjes rucola 3 el limoensap 4 el olijfolie ½ pepertje …  Lees verder »

4 kalfslapjes, op kamertemperatuur (of kipfilets) 8 plakken Serranoham 4 blaadjes verse salie 2 eetlepels olijfolie 125 ml marsala (zoete dessertwijn, slijter) cocktailprikkers grote ovenschaal  …  Lees verder »

300 gram gerookte zalm (dun gesneden) blikje tonijn 100 gram ruccola 4 á 5 eetlepels pijnboompitjes Balsamicostroop 1 á 2 eetlepels mayonaise Peper en zout uit de molen 50 gram geraspte belegen kaas …  Lees verder »

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt) 100 ml Japanse sojasaus 3 eetlepels suiker 3 eetlepels zonnebloemolie 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes 1 cm verse gember geraspt 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd 1 bosuitje, in kleine ringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijk ijs, anders dan anders.eigen foto`s …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk . eigen foto`s (3 stuks) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

5 dl slagroom 175 gram cantuccini-koekjes 6 eierdooiers 100 gram witte basterdsuiker Flinke scheut amaretto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

- 100 gram boter - 2 uien of sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 100 gram rookspek (in dobbelsteentjes) - 2-3 stukken kip per persoon (filet, drumsticks, poten etc) - 1 blik of pot koude(!) kippenbouillon (fond de vollaile) - 300-400 ml rode wijn - wat zwarte olijven - bouquet garni (thijm, laurier, rozemarijn) - handje champignons (in fijne plakjes gesneden) - 2-3 eetlepels bloem - 50 ml room of crême fraîche) - water …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.eigen foto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk en makkelijk nagerecht! Het is super simpel te maken en toch zooooo lekker!! Als je Mango op siroop uit blik gebruikt, wordt de zoete smaak enigzins gecompenseerd door de yoghurt of creme fraiche. Verse mangos zijn friszuur van smaak. Dit nagerecht zal beslist niet misstaan bij dinétje. Het kan makkelijk een dag van te voren worden klaargemaakt, zet het dan afgedekt in de koelkast en doe het op de dag zelf in glazen. NET voor het opdienen strooi je er dan wat kaneelpoeder over. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

4 grote tomaten 180 g verse geitenkaas, light ½ potje yoghurt natuur, 0% v.g. 1 eetlepel gehakte witte ui 1 eetlepel gehakte bieslook 2 eetlepels gehakte basilicum zout, peper van de molen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

100 gram suiker 80 gram boter 3 eetlepels bloem 2 eetlepels gemalen amandelen ½ citroen 250 gram aardbeien 400 ml slagroom Poedersuiker Bakpapier Spuitzak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top