1. Home
  2. Community
  3. jentje1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Wij eten graag veldsla. Een heerlijke zachte slasoort waar je veel mee kunt doen. Dit keer maakte ik de salade met gebakken kastanjechampignos, oude kaas (Old Amsterdam), wat reepjes rode paprika en een heerlijke gemberdressing. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

In deze heerlijke frisse witlofsalade is een grote diversiteit van smaken aanwezig. Het bittere van de witlof, het zoete van de appel en druiven, en het hartige van de kaas. Afgemaakt met een lekkere frisse dressing. De croutons zorgen bovendien voor het crunchy effect en een extra bite. Al deze smaken samen maken het tot een hele heerlijke frisse salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Traybake is je hele maaltijd bereiden op een bakplaat. Laat de oven het werk doen en in de tussentijd kun je je gasten ontvangen, je huis schoonmaken of een boek lezen!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Gebakken witlof is heerlijk. En deze gebakken witlof waaraan nog gebakken champignons en room is toegevoegd is verrukkelijk.  De aardappelpuree met peterselie smaakt er prima bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Van ovenschotels kan ik geen genoeg krijgen als het buiten koud en guur is. Prei is een lekkere groente waar je veel mee kan. Deze prei ovenschotel is lekker simpel met kerrie en gehakt, echt een klassieker! Je kan verder varieren door er paprika of kaas aan toe te voegen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Met deze eenvoudige ingrediënten en simpele bereidingswijze kun je spruitjes ook eens anders dan anders klaarmaken en wel met een erg lekker resultaat. Dit gerecht serveer je natuurlijk gewoon met de pan op tafel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Heerlijk voor de komende feestdagen! Maak deze met Sinterklaas voor de liefhebbers van hartige snacks. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Wraps met gekruide gehakt saus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Deze wraps kunnen ook heel goed mee tijdens een picnic. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Deze wraps kun je als maaltijd eten, maar snijd je een wrap in kleine stukjes dan heb je een lekker borrelhapje. …  Lees verder »

Wraps/ tortillas, creme fraiche, bruscetta kruiden, ijsbergsla, plakjes kipfilet (vleeswaren) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Een lekker wraphapje vol Spaanse smaken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden * 4 wraps * 1 komkommer * 50 gram pijnboompitten * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm * 4 el groene pesto  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Eenvoudige wraps, maar erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Ik had onlangs een heerlijke marinade voor speklapjes voor de bbq. Die speklapjes waren zo lekker gemarineerd dat ik er deze keer een wokschotel mee heb gemaakt. Meestal gebruik ik kip in een wokgerecht maar deze lekkere speklapjes zijn een prima afwisseling. Omdat je de marinade gebruikt om in te wokken heb je eigenlijk verder geen toevoeging van kruiden of specerijen meer nodig. Kijk voor de marinade: Oosterse-marinade-voor-speklapjes%2C-kip-of-ander-vlees   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Warm weer? Maak dan deze verrukkelijke lunchsalade met diverse soorten fruit, rauwe ham en pecorino, overgoten met een zalige balsamico-dressing. De combinatie van fruit met het licht zoute van de ham en de kaas is verrrukkelijk. 2e Pinksterdag 2014 lekker buiten op ons terras hiervan genoten! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een al wat ouder recept, wat nog steeds heel erg lekker is en waarvan ik dacht het al in mijn recepten te hebben staan. Maar nee, nog niet tot nu toe. Wazig, maar bij deze is dat nu dus veranderd... Als je van pittig houd, zit je goed met dit recept want dat is het. Maar buiten dat proef je ook echt nog wel de kruidigheid ervan en dat maakt het nou juist zo heel erg lekker! Smul smakelijk als je het maakt en ik hoop te horen wat je er van vond!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een kruising tussen rosti en tortilla, maar vooral erg lekker! Prima als lunchgerecht maar zeker ook als hoofdgerecht met een lekkere kom soep vooraf! …  Lees verder »

Top