Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. jeffrestani
  4. Kookboek braziliaans
Kookboek "braziliaans"

Superstoofschotel van alleen maar lekkere ingrediënten, dan kan het bijna niet fout he. Wij hebben er kabeljauwfilet voor gebruikt, maar je kunt hiervoor elke stevige witvisfilet gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Uit het Parool, recept van Julie Schwob Besproken door Johannes van Dam …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Braziliaans

Een volstrekt andere manier van bereiden komt uit het vierde grootste land ter wereld..Brazilie...erg bijzonder van smaak!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

Heel erg gekruid en met sojasaus …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Braziliaans

Geserveerd in bladerdeegpasteitjes uit de oven, lekker pittig en een mooie presentatie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

*zout en peper *1 kilogram kippenpootjes of drumsticks *4 eetlepels olijfolie *paprikapoeder *? rode paprika *3 bosuitjes *50 gram gepelde blanke rozijnen *1 eetlepel citroensap *2 eetlepels tomatensaus *20 gram gehakte peterselie *ketoembar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Braziliaans

Voor 4 tot 6 personen: - 2 el boter - 3 el citroensap - 500 g witvisfilets, schoongemaakt en zonder graten - 6 sjalotjes, in plakken gesneden - 2 teentjes knoflook, uitgeperst - 3 eieren, zachtjes losgeklopt - 3 el melk - 125 ml zure room - 60 g vers broodkruim - 2 el fijngehakte, verse peterselie - 2 el fijngehakte, verse koriander - versgemalen zwarte peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Heel erg lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Braziliaans

200 g chorizo 100 g ontbijtspek 200 g runderlappen 150 g fricadeau 2 lepels olie 2 uien in stukken 2 teentjes knoflook 1 madam jeanet 100 g pompoen in blokjes 1 bakbanaan in blokjes 1 mango in blokjes 800 g zwarte bonen uit blik uitgelekt sap van 1 limoen zout peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Braziliaans

Schouderkarbonades, kippendijtjes e.d. - Braziliaans …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Braziliaans

Een heerlijke recept met kabeljauw …  Lees verder »

Deze schotel hebben wij vanmiddag gegeten nadat ik het recept in de krant had zien staan.En dit was me toch lekker!!! Pittig, fris, hartig en romig tegelijk...Dus zet ik het recept natuurlijk op Smul, zodat ik het recept niet meer kan verliezen en dat jullie Smulpapen het ook eens kunnen maken.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Braziliaans

Ontzettend lekker bonengerecht uit Zuid-Amerika. Niet te vergelijken met bv Chili con Carne, dit is gewoon veeel lekkerder! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Braziliaans

Braziliaanse visschotel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

Een Braziliaanse maaltijdsoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

60 ml Havana Club Rum ("Añejo Especial" of "Añejo Blanco"); 1/2 Limoen, in vier partjes gesneden; 3 takjes Munt; 1 theelepel fijne Rietsuiker, wit of bruin; 5 ijsklonten; ijskoud Soda Water (of bruisend mineraalwater); …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

2 el extra vierge olijfolie 1 rode ui, in dunne boogjes 1 groene paprika, in dunne reepjes 2 tenen knoflook, gehakt 1 groene chilipeper, fijngehakt (zaad verwijderd) 1 blik tomatenblokjes (netto 450 gram) 1 el tomatenpuree 1 tl fijne kristalsuiker 200 ml kokosmelk 300 ml vis- of kippenbouillon 4 lente-uitjes, diagoneel in stukjes van 5 cm 600 gr rauwe middelgrote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartje eraan 750 gr witvisfilet (b.v. pangasius of koolvis) in blokjes van 3 cm 2 el vers geperst limoensap 1 grote handvol korianderblaadjes gestoomde rijst of knapperig brood, voor erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Ui knoflook zout maisolie of zonnebloemolie of olijfolie 2 koppen Surinaamse droogkokende rijst 2 koppen water Variaties: Voeg tijdens het koken, of al bij het fruiten, 1 gesnipperd laurierblad aan de rijst toe voor een "arroz de loro" (laurierrijst). Voeg, als de rijst bijna klaar is, wat verse koriander toe voor een "arroz de coentro" (korianderrijst). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Braziliaans

Braziliaanse stoofschotel van vis en garnalen. Bron: Tip juli 2005. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Een lekker hapje uit de Zuid-Amerikaanse keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans
Top