1. Home
  2. Community
  3. jean10
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Wil jij een keer echt chic jou gasten een ontbijt of brunch of lunch aanbieden, dan is deze een ideaal gerechtje ervoor. Romige roerei wat in gerookte zalm is toegedraaid en op Engelse geroosterde muffins of rondjes beboterde toast word geserveerd. Een goede vervanger voor zalm is kwaliteit achterham. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 3 st. bosuitjes 2 eetlepels olijfolie 300 gr grote gepelde garnalen zout en versgemalen peper Voor de saus: 1 bekertje crème fraîche (125 gr) 3 eetlepels fijngehakte dille, vers of diepgevroren scheutje citroensap  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Na de salade komt de soep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het geheim van de smaak van de saus schuilt in het feit dat de mosterd pas op het laatste moment, samen met de peterselie, aan de saus moet worden toegevoegd. Het wilde konijn kan aan tafel in stukken worden verdeeld. Een stamppotje met spruitjes pas er goed bij. Wild konijn leent zich goed om in z'n geheel in de oven te braden. Het kwam vroeger veel tijdens de kerstdagen op tafel wanneer er geen geld was om de destijds traditionele kerstgans te betalen. De smaak van wilde konijnen hangt nauw samen met de gebieden waar ze hebben geleefd. De in de duinen geschoten konijnen gelden in ons land als de fijnste die er zijn. Dat neemt echter niet weg dat een boskonijn met een even groot genoegen kan worden opgediend. …  Lees verder »

Kemences harcsa. Hongaars recept, letterlijk vertaald:Meerval uit de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

1 st. prei 500 gr. tomaten 1 hele bol knoflook + 4 tenen 1 bosje verse oregano 1 ½ lt. kippenbouillon cayennepeper en zout 8 jonge artisjokken 1 st. citroen uitgeperst azijn 3 takjes tijm 2 takjes rozemarijn fleur de sel (zeezout) 12 st. langoustines olijfolie 25 gr. gesmolten boter 3 st. sjalotten 200 gr. risottorijst 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas ½ dl. room …  Lees verder »

Vrij simpel te bereiden met een verrassend apart resultaat …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 stuk ossenhaas van circa 900 gram (reken 125 gr. p.p.) 60 gram braadboter zout en versgemalen peper 2 st. sjalotten 1 glas cognac 1 dl vleesfond 2 dl kookroom allesbinder of aangeroerde maïzena 1 bosje bieslook, in ringetjes gesneden  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekker met in de schil gekookte aardappeltjes en een groente naar keuze.Of bij een pastagerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Bak eens zelf een visje, deze lukt iedereen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 porties zalmhaasje---+/- 5oogr asperges diepvries of vers---2dl visfumet---room---(boter en bloem voor roux) peper en zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Paprika met tartaar of rundergehakt. 305 kcal per persoon …  Lees verder »

Top