1. Home
  2. Community
  3. jchulskerprenen
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Chili con carne uit de slowcooker, een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Eigenlijk valt er niet veel te vertellen over mijn recepten als je ze gemaakt en geproefd hebt kun je eigen oordeel erover geven. De meeste recepten haal ik van internet alleen mis ik de kruiden die de smaak eraan geven erin. Maar die vind ik ook wel ergens. Zo vind ik mijn recepten de laatste tijd steeds lekkerder en beter worden. Als je het wilt gaan maken hier volgt het recept en alvast bedankt ervoor. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Kreeg het recept van mijn zus. Ze is dol op koken en als ze weer iets nieuws heeft stuurt ze het mij. Heb dit recept geprobeerd en het is heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Surinaamse Masala (niet te verwarren met garam masala) had ik vroeger nog maar enkele keren in mijn keuken gebruikt. Mijn Surinaamse vriendin en mezelf waren roti's aan maken en toen kwam ook Surinaamse Masala aan de orde. Vorige week kwam zij hier aan met een houdertje masala die zij van haar voorraad afgeknepen heeft. Deze masala komt uit Suriname zelf en het is een huismerk die ze zelf daar maken en verkopen. Het recept is natuurlijk geheim, maar zo kan ik van echte Surinaamse Masala profiteren door er een lekkere runderstoofpot van te maken. Het schijnt zo te zijn dat de ene masala die ander niet zijn, zo laat je bij de toko informeren welke smaak je de beste past. Volgens mijn vriendin is er best wel goede masala bij de toko te kopen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Uit de BK Wokarang: Pasta Gamba (i.s.m. Paul van Gogh) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Was op zoek naar een authentiek Italiaans recept, en via een vriendin kreeg ik dit recept.  Dit recept was van haar moeder die uit Italië kwam. Heb dit wat aangepast omdat ik het handschrift en het recept niet meer goed kon lezen (omdat het een oud recept is, flink beduimeld met vette vingers en tomatensaus vlekken). Eet smakelijk (buon apetito) Heerlijke pittige authentieke Italiaanse ovenschotel met veel variatie-mogelijkheden. Veel vrienden en familie willen dit na hun vakantie in Italië dat we hun dit weer serveren.  Deze schotel is binnen een tijdsbestek van 45-60 minuten klaar.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijke pikante zomerse ovenschotel met vele variatie mogelijkheden voor de thuisblijvers die smaakt naar vakantie. Deze schotel is erg lekker en binnen 45 minuten klaar. Hou je niet van vis of schelpdieren dan kan je ook chorizo nemen, ook lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met tofu.` …  Lees verder »

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Tijdens één van de vele kookcursussen die ik heb gevolgd leerde ik deze super lekkere aardappelpuree maken. In de loop van de tijd varieerde ik vaak van de gewone, pure, aardappelpuree met diverse andere smaakjes. Toen mijn Smulwebvriending alidada (Louise) hier kort geleden een paar dagen was samen met haar man, maakte ik ook mijn aardappelpuree. Zij vonden de puree erg lekker en Louise vond dat ik de puree op Smulweb moest zetten. Het toegevoegde ei kende zij niet. Bij deze dus Louise ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Kipdijfilet is vele malen lekkerder en sappiger dan kipfilet. Vooral in dit recept raad ik je aan kipdijfilet te nemen. Door de balsamico en honing krijgt de kip een super lekkere smaak. Onze gasten (en wij ook) vonden dit verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Echt gewoon weer eens hele erge zin in Indonesisch eten en heb dus deze versie bedacht en gemaakt. Echt super lekker en makkelijk en vrij snel te maken. Houd wel rekening met marineertijd van kip en met het feit dat je gekookte rijst eerst moet afkoelen alvorens nasi te gaan wokken. Dat komt de geweldige smaak alleen ten goede. Echte Indonesische saté is gegrild, de bijbehorende nasi goreng is gewokt. Deze is iets pittiger dan van de afhaal Chinees, maar veel lekkerder en kippendij is veel malser en dus lekkerder dan kipfilet. Houd je van authentiek Indonesisch eten, dan moet je dit simpele combi gerecht echt eens proeven. Ruim voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Jeetje dit is zooo genieten, super lekker receptje. In plaats van zalm kun je ook andere vis gebruiken, het is ook erg lekker met garnalen. Ik neem altijd zalm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke stoofpotje vind zijn herkomst in Andalusië volgens culinair journalist Onno Kleyn. Hij at dit in een achteraf gelegen restaurantje in Andalusië en is de smaak hiervan nooit meer vergeten. Zo lekker vond hij dit. Toen ik dit las liep het water in mijn mond en kon ik natuurlijk niet nalaten om dit te maken. Nu niet helemaal de tijd van het jaar voor een stoofpotje , maar op een frisse dag gaat dit er zeker in. Enne.....Onno had gelijk. Wij - en ook onze logees - vonden het vlees verrukkelijk. Het vlees wordt door de marinade zo lekker sappig en krijgt een bijzonder lekkere smaak. N.B. Het vlees moet plm. 24 uur in de marinade !! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Een heerlijk visgerechtje dat ook nog eens niet vet is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een van de lievelingsgerechten van mijn dochter wat ze vaak maakt. Maar omdat er nooit was opgeschreven wat er nou precies in werd gedaan was het elke keer weer een heel gepuzzel. Daarom deze keer maar eens alles keurig op een rijtje gezet en met de foto's erbij kunnen we het nu niet meer vergeten  Als je een rijpe mango gebruikt krijg je een wat zoeter gerecht en wanneer de mango nog niet helemaal rijp is wordt het een beetje frisser en knapperig, maar ook erg lekker. Makkelijk dus omdat het met een mango altijd een beetje moeilijk is om die precies op het juiste tijdstip mooi rijp te hebben. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is een ontzettend lekker en gezond gerecht en bovendien heel snel en makkelijk te maken. Je kan het ook maken met andere vis zoals Kabeljauw. Als je zalm moten, tomaten en mozzarella over hebt maak dit dan want krijgt niemand spijt van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

* 4 zalmmoten * 4 eetlepls mosterd * 4 eetlepels créme fraïche * citroensap * witte wijn * boter * zout en peper * 1/2 bakje garnalen * bosuitje …  Lees verder »

Top