1. Home
  2. Community
  3. jawico
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heb je zin in een lekker toetje maar weinig tijd? Ga snel aan de slag met dit receptje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

In Thailand kun je op iedere hoek van de straat heerlijke Pad Thai eten. Nu ook thuis! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Het is weer tijd om de barbecue neer te zetten en aan te steken. Dit recept komt van een bekende slager die ook kwalitatief goed vlees verkoopt. Ik ben gek op kleverig, deze kleverige en pittige spareribs zijn zo lekker, daar smul je je vingers bij op. De voorbereiding kost enige tijd (wachttijd), maar dan heb je ook iets. Deze Chinese marinade is overigens geschikt voor alle soorten varkensvlees, dus ook karbonades, speklapjes (buikspek) of varkenshaas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt. …  Lees verder »

125 gram garnalen 125 gram kipfilets 125 gram wortelen 125 gram tauge 25 gram soun (rijstvermecelli) 2 stuk(s) eieren 2 stuk(s) lente-uitjes 3 stuk(s) maggiblokjes zout 1 eetlepel(s) suiker 0.50 theelepel(s) peper 1 stuk(s) uien 1 teentje(s) knoflook 2 eetlepel(s) olie 1 pakje(s) loempiavellen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Amerikanen doen al jaren rare dingen met cola, maar dit gerecht is echt verrassend lekker. De zoete, karamelachtige cola trekt in de kip en geeft er een soort bbq-smaakje aan. Eenvoudig te maken met belachelijk weinig ingrediënten. Alleen één ding: haal het niet in je hoofd om Cola light te gebruiken! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen) …  Lees verder »

Calzone sticky chicken …  Lees verder »

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Na jaren en jaren een dergelijke pot maken kom je tot je eigen gevoel ernaar. dat deel ik hier (hoop ik) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Loempia's gevuld met kip en groenten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze taart heb ik gemaakt om uit te delen bij Smulweb op mijn laatste stagedag:)! Hij is niet moeilijk te maken maar kost even tijd. Simpele handelingen, groots effect! …  Lees verder »

Kan je heerlijk van te voren maken en invriezen tot gebruik …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Een lekker hapje vooraf, a la Calzone, maar net wat anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

600 g kipfilet 3 eetlepels bloem 1 theelepel versgemalen witte peper 1 theelepel zout 8 dl zonnebloem- of maisolie 2 uien 3 tenen knoflook 1 middelgrote rode paprika 1 middelgrote gele paprika 1? dl Thaise kippenbouillon (van een tablet) 1 dl tomatenketchup 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 1 eetlepel licht sojasaus 2 eetlepels limoen- of citroensap 2 theelepels palm- of rietsuiker 100 g ananas, vers of uit blik  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Door de kipfilet even te bakken in de pan waar ook de de zelfgemaakte boemboe in is gebakken, krijgt deze pindasoep extra smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top