1. Home
  2. Community
  3. jansie75
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enzÖ deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze gebakken aardappelkoek is op smaak gebracht met uitjes en knoflook. Blijft iedere keer weer terug komen in je menu. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Een mooie kennismaking met Thais eten. Laat het pak maar in de supermarkt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Gesmuld van deze heerlijke gegratineerde pastaschotel. Ik had helaas nog maar 1 stuk zalmfilet in de vriezer, terwijl ik dacht er nog 2 te hebben. Dus een gerecht verzonnen waarbij 1 stuk zalm ook voldoende was. Heerlijk. ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Daar zit je dan helemaal in de kop van de provincie Noord Groningen en kom je tot de ontdekking dat de supermarkt van de haven¬† op Lauwersoog¬† n√©t niet heeft wat je wil hebben om je gerecht te bereiden. Je hebt dan de keuze om via de brug met het windje in de rug de 16 km naar Dokkum te fietsen, omdat daar Appie ligt , die zeker alles heeft wat je voor je gerecht nodig hebt. Maar dan moet je ook weer terug tegen dat forse windje √≠n. En aangezien we al een flinke fietstocht achter de kiezen hadden, deed ik maar¬† een graai in de koelkast en vriesvak om zelf wat te bedenken¬† met dagene wat ik voorhanden had en met succes, want we hebben ervan gesmuld …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

3 stengels prei 2 el. roomboter 3 el. grove mosterd 2 blokjes kippenbouillon 1 bekertje creme fraiche zout, peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze pasta met paddestoelen is lekker romig.. en vega!¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

- 400 gram kipfilet - Zilvervlies rijst (ongeveer 350 gram) - 800 gram wok groenten (oosters) - 1 eetlepel ketjap - 1 eetlepel olijfolie - 200 ml cr√®me fraise - 1 theelepel zout - 5 theelepel curry madras …  Lees verder »

? 400 gr Varkenshaas ? 1 dl ketjap manis ? 5 el bruine basterdsuiker ? 1 el gemberwortel (verse, geraspt) ? 1 teentje knoflook (geperst) ? 1 lenteuitje (in dunne ringen) ? 1 el sesamolie ? 1 el peterselie (verse, fijngehakt) ? snufje peper (versgemalen) ? 75 gr boter …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

250 gr rijst 500 gr rundergehakt 2 teentjes knoflook, fijn gesneden 1 eetlepel geraspte gemberwortel 1 eetlepel sesamolie 1 rode paprika, in blokjes 125 gr peultjes, schoongemaakt 1 dl kippenbouillon 3 eetlepels Chinese sojasaus 3 lente-uitjes, fijngesneden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijk zo'n alles in √©√©n ovenschaaltje. Mooi voor te bereiden , hup de oven in en ondertussen de keuken opgeruimd en na 30 min aan tafel. Het fijne van dit gerecht is, dat de penne gaart in de saus net zoals bij lasagne bladen. Echt een heerlijk dagelijks schoteltje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pannenkoekjes gevuld met gehakt en groenten. Lekker gekruid. Daarna gegratineerd met geraspte kaas. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Op zoek naar weer eens een andere saus voor mijn kabeljauwfilets kwam ik eerst terecht bij een recept van "Kochen & Geniessen" uit 2009 en daarna in mijn eigen kookboekenbibiotheek in het boekje "Wereldkeukens van AH, Mexico". De recepten weken enigszins van elkaar af. Ik heb een combinatie van beide recepten gemaakt. En dat viel in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Als je maar met z'n tweetjes bent¬† dan hopen zich soms wat groente restjes op. Zo ook voor deze salade een restje komkommer, de 2 halve paprika's en het kleine stukje little gem. Aangezien de temperaturen het nog steeds toelaten bedacht ik deze salade.¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heel lekker soepje voor de feestdagen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekkere quiche en makkelijk te maken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel
Top