1. Home
  2. Community
  3. jansie75
  4. Kookboek me
Kookboek "me"

Uit de indonesische kookles geleerd, heel lekker en ze zijn altijd al op nadat ik de keuken heb opgeruimd en de kamer weer binnen kom ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke kip uit de oven met rode pesto, gegrilde paprika en pijnboompitten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze Kip met pesto staat binnen een half uur op tafel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is ook weer zo`n heerlijk gerecht van de Thaise kookles (in Chiang Mai, Thailand) Het lijkt heel veel werk maar je kunt er ook meer tegelijk maken en een gedeelte ervan invriezen. Het is een prima geschikt als voorgerecht, heerlijk als snack en ook op een buffet een mooie aanvulling. Als je het inrollen eenmaal onder de knie hebt is het een fluitje van een cent (baht) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

150 gram bloem - 150 gram maiszetmeel - 2 eieren - 375 ml water - 100 gram broodkruim - 500 gram mozzarella - plantaardige olie om te frituren - Voor de dipsaus : 90 gram pesto van zongedroogde tomaten - 160 ml zoete chilisaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit zijn echt geweldige hapjes. Niet alleen lekker, maar ook helemaal niet moeilijk te maken. Heerlijk bij de buis of met familie en buffet. Het lijkt allemaal moeilijker dan het in werkelijkheid is. Proef en je bent verkocht! Jouw gasten zijn allemaal verbaasd. Neem geen gerookte zalm uit de super, die is waterig en zit weinig smaak aan, maar haal het bij een visspecialist. Dit komt de kwaliteit van je hapjes alleen maar ten goede. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Onze favoriete manier om witlof te eten. Eenvoudig te maken. Goed alternatief voor witloftaarten. Het is eigenlijk meer bladerdeeg met witlof dan andersom. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat onze dochter het zo lekker vindt, en dat zegt echt heel wat! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Heerlijke pasta. Weinig tijd voor nodignodig. En ook makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Binnen 30 minuten op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

1 bol knoflook 100 ml olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt 150 g verse roomkaas 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Je hebt van die lekkere Franse kaasjes; ze heten Babybel. Ze zijn goed te verkrijgen bij de supermarkt in de koeling. Een leuke manier om ze te bereiden is om ze te paneren en te frituren. Zo wordt het een lekker krokant hapje dat je kunt opdienen met daarbij een lekkere salade en een sausje naar keuze....... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijk nagerecht voor meerdere personen. Het is het beste als je dit een dag tevoren klaarmaakt, zodat de smaken goed intrekken. Voor kinderen is dit ook lekker zonder alcohol. Doe dan wat van de kersensap over de chocoladecake. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Een heerlijke gemakkelijke Quiche die lekker gevuld is en heerlijk is als voorgerecht of bijgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

4 plakjes bladerdeeg ontdooid 2 handperen, geschild ,in blokjes 1 eetl verse tijm of rozemarijn, gehakt of 1 theel gedroogd 75 gram pecanoten, grof gehakt 75 gram blanke rozijnen 3 eetl honing 3 eetl stroop Voor de vanilleroom 250 ml vanillevla 100 ml slagroom lobbig geklopt  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Als je naar buiten kijkt is het herfst dus snel de laatste zomergroente opgemaakt. Echt heerlijk met verse vis, een beetje romig gemaakt en gegratineerd. Leuk klein ovenschoteltje wat de overgang inluidt van zomer naar herfst. Spartelverse vis is natuurlijk altijd lekker en gezond, maar neem stevige filet zoals kabeljauw, schelvis, zeewolf of roodbaars. Geniet er maar lekker van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Dit gerecht heb ik tot volle tevredenheid een paar keer gemaakt met varkenshaas. Met Ossenhaas of Kalfshaas schijnt het nog lekkerder te zijn. Ik wil dit graag met jullie delen met het oog op de komende Kerstdagen..... niet te ingewikkeld om te bereiden en erg lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Zo?n heerlijk en eenvoudig ZO OP TAFEL gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top