1. Home
  2. Community
  3. jannesh
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 zalmmoten. 1 kleine prei. 1 kleine ui. 1 teen knoflook. 2 trostomaten. 1 blik tomatenblokjes 5 zongedroogde tomaatjes op olie uit potje 1/2 citroen. olijfolie. tijm. oregano. paprikapoeder pikant. 2tl. honing. rode pesto. zout-peper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Poffertjes zijn afgeleid van de oudhollandse poffer of broeder. Vroeger waren poffers en broeders favoriet gebak in Nederland, dat werd gegeten met stroopsaus of boter en suiker. Poffertjes, ook wel bollebuisjes genoemd, worden van hetzelfde beslag gemaakt als grote poffers, maar gebakken in de speciaal daarvoor bestemde poffertjespan. Poffertjes zijn warm het lekkerst, met een klontje boter en royaal bestrooid met poedersuiker. Natuurlijk hoort er een beker warme chocolademelk met slagroom bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

500 gr. Hertenstoofvlees, 1 grote ui, braadboter, 5 dl. wildbouillon of Runderbouillon, bindmiddel naar keuze, maizena of bloem, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 1 eetlepel azijn, theelepel suiker, peper en/of zout. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Hoera, t is herfst... In de Belgische en uxemburgse Ardennen wordt op verschillende plaatsen wild gefokt, maar ook in Nederland zijn een aantal poeliers die uitstekend vlees leveren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

- 1 Patisson - Azijn - 5dl Groentenbouillon - 3 dl room - 1 dl pastis - peper en zout  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze kerststol is leuk en dankbaar om te maken, de hele familie heeft er plezier van! Het is een recept uit 'Rutger Bakt Feestelijk', het nieuwste bakboek van Rutger van Veen. Hij is de winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Ruth: 'Er gaat niks boven een uitgebreide kerstbrunch met de hele familie. Een kerststol mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Rijk gevuld met vruchten, noten, specerijen en amandelspijs, en zo groot dat hij nog maar net op de bakplaat past.' Lees hier ook de boekrecensie van Rutger Bakt Feestelijk! http://www.smulweb.nl/artikelen/198330/Kennismaking-en-recepten-rugter-bakt-feestelijk   …  Lees verder »

150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Gevulde Courgettebloemen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekkerder dan uit de winkel! Makkelijk en ideaal voor een snelle maaltijd of als borrelhapje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

360 kcal pp …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Een heel lekker en gezond slankgerecht. Misschien klinkt "peentjes en paksoi" niet zo aantrekkelijk maar het smaakt echt super lekker. Makkelijk te maken ook op een camping etc. De foto`s zijn genomen op ons bootje waar ik de beschikking heb over een 2 pits gasstel + oventje. Het recept is naar een idee van een slankclub en zelf aangepast. Deze portie was ruim voldoende voor twee personen zoals je op de foto`s kunt zien. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

1,5 kg riblappen (best magere runderlappen) 4 middelgrote uien 5 winterpenen 500 gr champignons 6 flinke tenen knoflook 3 eetlepels bloem 1 1,5 ltr goede wijn 2 kleine blikjes tomatenpuree 5 laurierblaadjes 1 eetlepel wildfond 2 theelepels peterselie 1 theelepel tijm 1 bouillonblokje …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

DIP SAUZEN voor o.a.- rauwe groentes zoals : reepjes bleekselderij - reepjes of plakjes komkommer - radijsjes - reepjes rode, groene of gele paprika - reepjes of plakjes courgette - kleine bloemkoolroosjes - kleine roosjes broccoli - reepjes rettich - reepjes venkelknol -reepjes wortel - halve kerstomaatjes aan een cocktailprikker - kleine maiskolfjes. U kunt ook vleeswaren als dikke plak laten snijden en in kleine puntjes of reepjes verdelen. Grote garnalen aan een cocktailprikker - in de lengte in vieren gesneden reepjes surimisticks. Reepjes kaas - allerlei soorten chips. Reepjes geroosterd brood of stokbrood. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Heerlijk met warm pitabrood en falafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Hartige Arabische dip met een lage glycaemische index. Past in zone - atkins - south beach dieet حـُُمـُّص بطحينة Hummus met tahina …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

De naam van het gerecht betekent lachende pater.Samen met Hummus is het de nationale Palestijnse snack. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans
Top