1. Home
  2. Community
  3. janenmia
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Kleine zilveruitjes of kleine sjalotten inmaken in azijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 grote pot kersen (uitlekgewicht ongeveer 500 gram) 50 gram zachte boter 2 eieren 1/4 liter melk 150 gram bloem 50 gram custard 3 eetlepels bruine rietsuiker 1 theelepel kaneel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Zo'n zalige schotel die je lekker met dit mooie weer ,voordat je naar je werk gaat alvast kan maken. Als we thuis komen hoeven we alleen het flesje rose nog te ontkurken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

1 kleine rijpe chantarais meloen,150 gr geitenkaas,50 gr veldsla,3eetl zonnebloemolie,1eetl walnootolie,1eetl citroensap,1theel mosterd,30 gr walnoten …  Lees verder »

2.5 kilo vastkokende aardappelen 1 kilo soepvlees 2 runderbouillonblokjes 1 ui 1 pot zilver uitjes 1 pot augurken normale pot 1 blik doperwten 1 pot mayonaise bij voorkeur gouda`s glorie zout peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

2 pakken verkade spritskoekjes; 50 gr gesmolten roomboter; 6pk philadelhia cream cheese; 10 eetl witte suiker; 2 theelepels citroensap; 2 pk opgeklopte slagroom; 1 of 2 blikken vlaaivulling (kersen of aardbeien) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Montignac op klompen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Montignac

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Echt een heerlijk nagerecht en vrij simpel om te maken. Bij dit recept schrijven, loopt het water in mijn mond. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Warme Nagerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Je krijgt zoals bij hutspot ook verschillende soorten hachee, bijvoorbeeld met donker bier gemaakt etc. En toch vind ik meestal de basis recept van gerechten vaak het meest smakelijkste en trouw aan oorsprong van zo een recept. Wat zeggen ze; eenvoud van een combinatie van ingrediënten geeft soms het beste van smaak. Hier volgt zo een basis recept van Hachee. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke koude schotel gemaakt met soepvlees,zoals wij dat hier in limburg doen. eet je hem puur is dit voldoende voor 6 pers. gebruik je het als bijgerecht is het voor 10 of nog meer pers. het kost wel wat tijd maar dan heb je ook iets heeeeerlijks!!!!!!!!!!!! …  Lees verder »

(roomboter) bladerdeeg boursin met kruiden en knoflook of ander merk losgeklopt ei sesamzaad of maanzaad  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Vissoep die niet al te erg naar vis smaakt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

Kijk ook even naar de artikelen over de Römertopf misschien kan dit het werken hiermee vergemakkelijken.Zo zie je ook de basis hoe je kan werken met een Römertopf. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

4 plakjes bladerdeeg 2 bananen 1 zakje vanillesuiker 1 theelepeltje kaneel 1 eetlepel honing scheutje melk flesje chocoladesaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 oranje paprika 1 rode paprika 1 gele paprika 1/2 literblik of pot kidneybonen 100 g ham (dikke plak) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode wijnazijn 3 blaadjes basilicum zout en peper 4 zongedroogde tomaten in olie 100 g geschaafde oude brokkel- of Parmezaanse kaas  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Even iets anders dan met de traditionele gehaktkruiden en een stuk minder zout. …  Lees verder »

340 gr. cranberries, 1fl.rode wijn, 250gr. suiker,12 blaadjes gelatine, 1/8 ltr.slagroom eventueel een paar blaadjes munt en choc.stokjes. …  Lees verder »

250gr.grotchampions,3 sjalotjes,2 eetl.boter,1 teentje knoflook,2dl.water,3dl.slagroom 2 eetl.cognac,2eetl.grove mosterd, 0,5ltr. runderbouillon,zout,peper en peterselie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top