1. Home
  2. Community
  3. jane7
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De lekkerste komkommer in zoetzuur ! recept komt van mijn schoonzusje ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Rundvlees in pindasaus …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

500 gr sperziebonen; zout; 8 tomaten; 4 el olijfolie; 100 gr blokjes spek; 1 ui; 1 teentje knoflook; gehakte tijm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

1 pak Rozemarijn Zeezout Aardappelpartjes (CêlaVita, 425 g) 1 grote ui 4 eieren 50 g zachte geitenkaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Dit gerecht komt regelrecht uit de Catalaanse keuken. De combinatie van kip, garnalen, amandelen en zoete wijn is net zo onverwacht als bijzonder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Koude pastasalade met tonijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

1 eetl. olijfolie 1 ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, geperst 1 kleine groene paprika, in blokjes 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt 250 g rundergehakt 1/2 theel. gemalen komijn (djinten) 1 eetl. bloem 1/2 theel. paprikapoeder 2 eetl. tomatenpuree 2 eetl. rozijnen 2 eetl. geschaafde amandelen 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid 1 ei 1 eetl. melk (Melkan) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

- 1 citroen, schoongeboend - 2 sinaasappels, schoongeboend - 1 doosje zomerfruit (250 g, diepvries) - 1 liter Spaanse rode wijn (bijv. Espana tempranillo) - 200 sinaasappellikeur (fles 0.7 liter, slijter) - 1 liter frisdrank lemon …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Leuk als cadeautje met sinterklaas …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

200g gerookte Atlantische zalmfilet 400g prinsessenbonen 100g slamix 12 tapastomaten 1 bos radijzen 2 petit-suissekaas 1 kl mosterd 2 el versnipperd bieslook peper en zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

1 kg lamsvlees, (magere lamslappen of vlees van de nek) 1/2 tl zout 2 tl gemalen komijn mespunt gemalen koriander mespunt gemberpoeder mespunt scherpe paprikapoeder mespunt versgemalen peper 8 teentjes knoflook, fijngehakt 4 takjes bladpeterselie, fijngesneden 50 ml olijfolie sap van 2 citroenen 2 citroenen en/of limoenen om te garneren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijk griekse salade en heel snel een makkelijk klaar te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Kijk ook eens op de webgroep ovenschotels en wordt lid!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een zeer smakelijke en zeer eenvoudig te bereiden kiptajine...  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

1 rode ui, in ringen gesneden250 gr zure room1 teentje knoflook, geperst2 el verse tijm, gehakt25 gr Parmezaanse kaas, geraspt150 kip in blokjes, gegrild of gebraden1 grote kant en klaar pizzabodem of pizzadeeg van een pak50 gr champignons, dun gesneden75 gr mozzarella, in blokjes1 tl verse tijm, gehakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top