1. Home
  2. Community
  3. jacquelinepm
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit recept stond in de Allerhande en het is echt heerlijk! Wees vooral niet te zuinig met de appelstroop en mosterd! Het kan ook een dag vantevoren gemaakt worden, dan hoef je het alleen maar op te warmen. Handig als je laat thuis bent. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Gerookte zalm met aardappelen in de oven gegratineerd met parmezaamse kaas …  Lees verder »

Een makkelijk recept met als resultaat een heerlijke romige pasta. Klaar in een paar minuten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Ik ben niet zo van de tv-koks, maar ik moet toegeven dat ik dit recept heb opgepikt van Jamie Oliver. Hij maakte iets dergelijks voor bij een BBQ en ik heb het diezelfde dag nog geprobeerd. Heerlijk fris en zoetig. Ik heb het recept vrij bewerkt, maar nogmaals....Dank aan Jamie …  Lees verder »

2 Sjalotjes, 150 gr boter, 3 dl gevogelte fond, 1 dl zwarte bessenlikeur, 3 eetlepls creme fraiche, zout en peper, 2 eendenborst filet, takje zwarte en rode kersen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

750 g vastkokende aardappelen 400 g diepvrieserwtjes 150 g magere spekreepjes 3 el witte wijnazijn 4 el maisolie 2 tl mosterd 1 bakje kerstomaatjes 150 g jonge kaas (dikke plak) 4 takjes peterselie 10 bieslooksprieten 1 potje zure room (1,25 dl) yoghurt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

1 kg aardappelen (vastkokers), zout, 1 stukje prei van ca 10 cm., 75 gr. geschaafde amandelen, 1 zure appel, 1 el citroensap, 1/8 l yoghurt, 2 el mierikswortel (uit een potje), 3 el mayonaise, 3 el gesnipperde peterselie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

6 plakjes bladerdeeg* 1 bakje kerstomaatjes* 4 lente-uitjes* 0,5 el boter of margarine* 100 gr gesneden salami* 0,5 el bloem* 5 takjes peterselie* 3 tl tijm* 4 eieren* 1/4 ltr slagroom* zout* peper* nootmuskaat* 250 gr graspte oude kaas. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

250gr.croissantdeeg,100gr bacon,1bakje cherrytomaten,verse bieslook,1teen knoflook,6 eieren,11/2dl yogurt,100gr geraspte kaas,150gr kruidenroomkaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Kaasfondue met wijn …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 ui, gesnipperd; 2 zakken verse spinazie (a 300 g); 1 zakje verse munt (15 g), in grove repen; 50 g blauwaderkaas, verbrokkeld; 1 pak verse lasagnebladen (250 g); 150 g roomkaas (light); 50 g pittige kaas geraspt (30+); 50 g pijnboompitten; 2 eetlepels olijfolie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Als de bloemkool niet meer zo lekker is als in het voorjaar moet je er iets mee doen zoals in deze ovenschotel van bloemkoolroosjes met gehaktsaus. Een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een ovenschotel die je makkelijk van te voren kunt maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

- 4 stronken witlof - 3 flinke klonten boter - 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt - 1 flinke handvol verse tijm - zout en peper uit de molen - 3 dl sinaasappelsap …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

500 gram aardappelen, geschild, gewassen en in blokjes gesneden 500 gram broccoliroosjes, gewassen en zonodig kleiner gesneden 500 gram wortels, geschild en in blokjes of schijven gesneden groentebouillon of zout water om te garen 2-3 eetlepels boter 500 gram kalkoenfilet 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 rode peper, gehalveerd, ontpit en fijngesneden 100 ml witte wijn 100 ml groente- of kippenbouillon 200 ml room zout, versgemalen peper 1 snufje nootmuskaat 1 snufje cayennepeper 250 gram kruidenkaas takjes kruiden te garneren  …  Lees verder »

600 gram gemengd gehakt 2-3 eetlepels boter 2 uien, fijngehakt of in plakjes gesneden 2 knoflookteentjes, fijngehakt of in plakjes gesneden 1 struik selderijstengels, gewassen en in eetbare stukjes gesneden zout, peper uit de molen 1 snufje nootmuskaat 1 snufje cayennepeper 1 eetlepel geplukte majoraan 1 eetlepel paprikapoeder 200 ml groentenbouillon 200 ml room 2 courgettes, gewassen en in plakken gesneden 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd 250 gram mozzarellakaas, in plakken gesneden  …  Lees verder »

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. ‚€čLees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Een ietwat bewerkelijke, maar makkelijk te bereiden ovenschotel met een bijzonder smaakresultaat! Zomaar ontstaan uit overgebleven restjes en te zien als een variant op de welbekende witlof met ham en kaas schotel. Voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de grootte van de porties. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion
Top