1. Home
  2. Community
  3. jack147
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Voor een snellere bereiding …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Deze marinade is speciaal voor lamsvlees bedacht ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Heerlijk vlees marinade …  Lees verder »

Wokgerecht: geroerbakte groentjes met mihoen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Iedereen die brocolie eet gooit de stronk weg, niet meer doen! de stronk heeft zoveel smaak en je maakt hier een heerlijk soepje van en je hebt het gevoel dat je zuinig bezig bent, want je gooit niets van deze overheelijke groente weg! …  Lees verder »

Restjes van een brocolie. 1 Potje Asperges. 125 gr gerookte spekjes 150 gr gehakt. Pakje aspergesoep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

MAKELIJKE SOEP …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

Bijgerecht: Aioli is gewoon de beste knoflooksaus. Het werd oorspronkelijk met garnalen opgediend, maar het is verrukkelijk op bijna alles, van hamburgers tot Bouillabaisse, en een klein beetje ervan zal zelfs de flauwste groenten en soepen opvrolijken en de restjes van gisteren tot een aparte schotel van vandaag maken. U kunt natuurlijk fijngewreven knoflook toevoegen of, beter nog, knoflookpuree aan eigengemaakte omgeklopte mayonaise. Het smaakt stukken beter dan de in de handel verkrijgbare knoflookmayonaises, maar het is geen Aioli! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Het is wel een beetje vals spelen om mayonaise te gebruiken, maar wel erg makkelijk; lukt altijd! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Zelf friet maken Benodigdheden: Voor 3 flinke porties: 1 kg grote aardappels (kruimig kokend) ; 1 eetlepel zout; vloeibaar frituurvet Bereidingswijze: Schil aardappels, snijd ze in de lengte in plakken en dan in staafjes. Doe in een schaal, voeg zoveel koud water toe tot ze goed onderstaan. Voet zout toe. Laat half uur staan. Zout water trekt vocht uit aardappels, waardoor ze knapperiger worden bij het afbakken. Giet water af, spoel frieten nog een keer. Laat uitlekken in een zeef en dep droog in schone theedoek. Verhit frituurvet in frituurpan tot 150 graden. Bak frieten in kleine porties ongeveer 5 minuten voor. Laat 30 minuten uitlekken en afkoelen. Verhoog voor afbakken temperatuur naar 180 graden. Bak frieten in kleine porties tot ze knapperig en goudbruin zijn, hooguit 2 minuten. Laat uitlekken in zeef, strooi er zout over. Schud om en serveer heet. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Pasta omelet (frittata di maccheroni). Vegetarisch• Italiaans. `Begin tegen een willekeurige Italiaan over frittata di maccheroni (pasta omelet), en hij krijgt een gelukzalige blik in zijn ogen en begint te stralen. Veel Italianen kregen dit vroeger mee naar school als tussendoortje, en je kunt er prima overgebleven pasta in verwerken. Er werd geen eten verspild, en velen vonden de frittata met eieren voedzamer en lekkerder dan de pasta met saus die ze de dag ervoor als avondeten hadden gegeten. Ook perfect voor een picknick, en koud net zo lekker als warm.` - Nikko Amandonico Dit recept is afkomstig uit het kookboek Una bella spaghettata van Nikko Amandonico. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Voorgerecht van lekkere in olijfolie gebakken tijgergarnalen met knoflook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

2 e zonnebloemolie 1 ui, fijn 1 teentje knoflook, fijn 1 groene paprika, in dunne reepjes 400 g gepelde tomaten, in blokjes 100 g achterham, in reepjes 1 laurierblaadje zout peper 150 g maïskorrels, uit blik 250 g punt asperges, uit blik 2 e sherry 4 eieren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Paella zoals het hier in Valencia gemaakt wordt, om je vingers bij op te eten, zo lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans
Top