1. Home
  2. Community
  3. jac01
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is een heerlijke saus en kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld gehaktballetjes, kip, lamsvlees, varkensvlees, garnalen, vis of gewoon vegetarisch. Een echte basissaus dus Ik had er deze keer spaghetti bij maar, rijst, aardappeltjes of brood kan ook goed. Je kunt hier dus alle kanten mee op want de basis is goed …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Yummie een complete, pittige oosterse maaltijd voor een hele redelijke prijs voor 4 personen van een Nederlandse chefkok met indo roots. Dat spreekt me gelijk aan. Heerlijk pittige Javaanse bami met botermalse hete kippendij en verse sambal. Heet, de vlammen slaan alle kanten op, maar past er helemaal bij. Met gaartijd en voorbereiding meegenomen kan het binnen 40 minuten op tafel staan. Ideaal voor het weekend. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ik vond dit gerecht op kokkieslomo.nl. Een echte aanrader deze site. De schrijver heeft een apart taalgebruik. Hij "gooit" de ingrediënten bij de rest van de "bende" bijvoorbeeld. Heel grappig. Maar het resultaat is heerlijk. Ik heb de tekst wat aangepast en ingekort, anders werd het wel een hele lange beschrijving van de bereiding. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Flammkuchen, helemaal hot and happening en eenvoudig zelf thuis te maken! In dit recept gebruik ik prei en spek, maar je kan de flammkuchen in principe beleggen met ingredienten naar keuze. Traditioneel worden ze gemaakt met spek en ui (Elzasser Flammkuchen), maar heel lekker ook met bijvoorbeeld gerookte zalm, prei en rucola.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Zelf korstdeeg maken is niet moeilijk. Met een keukenmachine gaat het supersnel, maar ook met de hand is het niet moeilijk. Het deeg moet je zo snel mogelijk maken met koude ingredienten. Hierbij het recept met de hand en met de keukenmachine. …  Lees verder »

900 g riblappen (of runderlappen) 25 g boter 1/2 duobakje magere spekreepjes 1 runderschenkel met been 2 uien, fijngesnipperd 1/2 fles volle rode wijn 1 winterpeen, in kleine blokjes 2 eetlepels bloem 1 pot vleesfond (380 ml) 1 potje zilveruitjes 2 laurierblaadjes 2 takjes rozemarijn 5 takjes tijm 1 teentje knoflook, gepeld en geplet 1 - 2 gedroogde chilipepertje 350 gr heel kleine (grot)champignons, schoongeveegd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Gesmoord rundvlees met tomaten.....een keertje heel anders: Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Mac 'n cheese: Amerikaanse macaroni met kaas. Heel simpel dus. Ik was aan het surfen op internet en kwam een dergelijk recept tegen. Ik heb er echter zoveel toegevoegd dat het een eigen recept is geworden. In plaats van gerookte kipfilet kun je ook gewone kipfilet gebruiken. Die moet je echter vooraf bakken. De gerookte kipfilet kan zo in de schaal. Mijn man vond het heerlijk en gaf aan dat hij dit wel vaker wilde eten. Lekker gemakkelijk als je een keer weinig tijd hebt. Je kunt de schotel ook hel goed voorbereiden. Ik had geen gewone elleboogjesmacaroni in huis en heb deze keer een andere pasta gebruikt. Is natuurlijk net zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Het was een probeersel en ik vond hem zelf erg goed gelukt en heel smakelijk. Het lijken veel ingrediënten, schrik daar niet van, de meeste ingredienten zijn kruiden die de meeste mensen sowieso in de kast hebben staan. Hier is ook het recept van de bruin gebakken rijst die ik erbij heb gegeten.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Met alle warme smaken van de herfst en de winter, dit kruidig dessert taartje doet verlangen naar meer. …  Lees verder »

Marleen Visser zegt: ''Do more of what makes you happy.''  Liefde voor eten is haar met de paplepel ingegoten, en dat zie je terug in dit heerlijke recept, door haar zelf bedacht. Stoofperen chocoladetartelettes, een fantastisch taartje met stoofpeertjes en chocolade. Stoofpeertjes zijn op zichzelf al lekker natuurlijk, maar in combinatie met chocolade zijn ze niet te weerstaan. Ook Marleen Visser kun je wakker maken voor alle vormen en maten van chocolade. Dat wordt Smullen !    …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijk romig taartje van ricotta en appel, niet moeilijk om te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Nu het buiten zo lekker koud is en er zelfs wat sneeuw te zien is, is het tijd voor een heerlijke winterse zuurkoolschotel. Dit recept is afgeleid van het Poolse gerecht Bigos. Bigos bevat altijd (veel) varkensvlees, karwijzaad en uiteraard zuurkool.  Ik besloot in deze trant verder te gaan, want wauw wat zag dat er lekker uit.Wij aten dit gerecht op de dag dat ik het ook gemaakt had. We hadden echter zo'n pan vol dat we het de volgende dag nog een keer konden eten. En jemig, het was toen zelfs nog lekkerder dan de eerste keer! Echt ik kan dit recept alleen maar aanraden, ik vond het heerlijk. Volgende keer bewaar ik het dan wel voor de volgende dag want dan is het nóg lekkerder.Ik gebruikte als vlees zuurkoolspek, varkenslappen en rookworst. Wil je dit liever anders? Geen probleem, gebruik gerust salami, hamlappen of zelfs rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Vandaag heerlijke bruine bonensoep gemaakt. BRUINE BONENSOEP met CHORIZO, SALAMI week 400 gram bruine bonen een nacht ervoor. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Mie Goreng Ayam, ofwel gebakken mie met kip. Dit recept is erg smaakvol, maar ligt niet zwaar op de maag. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit heerlijke pittige rundvlees smelt op je tong en er blijft een verrkkelijke smaak achter van de lekkere pittige romige kokossaus. De kruiden heb ik zelf bedacht en na het proeven nog een en ander toegevoegd. Of het werkelijk Javaans is weet ik niet. Ik heb veel Javaanse stoofpotten bekeken en elk gerecht was weer anders.Wij vinden dit zalig !!!! Ook een heerlijk gerecht voor je slowcooker. (Braad het vlees met de uien en de knoflook even aan. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe en zet het vlees plm. 5 - 6 uur op low. :in één woord verrukkelijk) Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker bij bijvoorbeeld stammpot boerenkool of hutspot. Weer eens iets anders dan een rookworst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top