1. Home
  2. Community
  3. jaani
  4. Kookboek vis
Kookboek "vis"

Heerlijke gebakken kabeljauw in een lekkere olijfolie, veel knoflook en pittige pepers. Snel klaar en erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is heel erg lekker en heb het gemaakt met vissoorten die goed verkrijgbaar en niet al te duur zijn. Met de witvis kan je ook varieren. Schol is te vervangen door kabeljauw, schelvis, heek of roodbaars. Niet te moeilijk en snel te maken en echt vis smullen !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

1 kg. rode poon4 geschilde aardappelen3 ontvelde tomaten, in plakken1 rode ui, in ringen2 venkelknollen,in reepjespeperzout4 teentjes knoflook1 citroenpeterselie1 fles witte wijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker en pittig wokrecept. Weinig werk. Terwijl de rijst kookt gaat de rest in de wok en: KLAAR! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Het oorspronkelijke recept kwam ik tegen in een hele oude Tip Culinair. Het sprak mij aan en heb het wat aangepast. Mijn man en ik vonden het allebei verrukkelijk. We gaan dit vaker eten. Een AANRADER! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Zeewolf is een heerlijke stevige vis. Dit keer hadden we 2 heerlijke filets. Verrukkelijk met mijn favoriete witte wijnsaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een recept van topkok Jon Sistermans. Werkelijk verrukkelijk en erg licht. Gemakkelijk en snel te maken. Een gerecht waarmee je indruk maakt op je gasten! Doen dus! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zeer licht en luchtig hoofdgerecht, dus ideaal als je nog wat overtollige winterkilootjes hebt. Daarnaast is het zo lekker, dat de rest van het gezin graag met je mee-eet. …  Lees verder »

Geleerd tijdens een vakantie op een boerderij in Sicilië. Zeewolf filet uit Sicilië is echt een zeer smaakvol gerecht dat ook nog eens simpel te maken is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Romige, kruidige en redelijk pittige Indonesische stoofschotel, je eet er je vingers bij op als je niet uitkijkt! Je kunt er ook nog schelpdieren - bv mosselen of St. Jacobsschelpen - in doen, maar persoonlijk zijn wij daar niet zo heel erg dol op... Hou je niet van vis, dan kun je het ook met kip maken; de bereidingstijd wordt dan wel iets langer natuurlijk.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

De zeewolf wordt gebakken in boter en opgediend met gestoofde groentjes en botersaus. U kan dit gerecht ook klaar maken met leng of zalm. lekker eenvoudig - 4 personen - Voorbereiding: 25 minuten Bereiding: 30 minuten  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Is een zeer oud tradioneel recept. Mijn grootmoeder heeft ons dat al bijgebracht toen we nog kinderen waren. Bij ons thuis was het vrijdag visdag. Schelvis met mosterdesaus. Er werden ook wel worteltjes bij geserveerd. Dat stond zo aardig. Dat kleurde zo leuk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zo zijn ze volgens mij het lekkerst ze zijn in een paar minuutjes gaar, dus ze staan zo op tafel. Wil je het feestelijk serveren haal ze dan eerst door de bloem voor een knapperig korstje en serveer ze op een bedje van even in de boter gebakken spinazie. …  Lees verder »

*4 kabeljauwfilets *naar smaak peper en zout *2 citroenen *1 bekertje crème fraiche *1 ui *1 tl mosterd *1 teentje kniflook *1 el gehakte dille …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Ik liep dinsdag over de markt langs de visboer en ik zag daar nota bene verse Sardines liggen! Mensen kennen ze wel want velen zullen ze wel op vakantie in Zuid-Europa ergens gegeten hebben. Maak een lekkere Mediterrane saus gebaseerd op olijfolie en citroen, steek de barbecue aan en roosteren maar. Dit is echt verschrikkelijk lekker, je waant je in Zuid-Italië of op de Griekse eilanden waar je dit gewoon in een restaurantje kunt bestellen. Het oorspronkelijke recept komt uit een lekker viskookboek uit die contreien en heet "Sardine alle Griglia con Salsa al Salmoriglio". Zo lekker kun je in de zomer dus ook thuis eens vis eten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Vis is niet alleen lekker, maar is ook super gezond voedsel. Hier heb ik een lekker visrecept met een heerlijk pittig sausje. Het resultaat is te vergelijken met knapperige kibbeling die is overgoten met dat lekkere sausje. Gebruik wel stevige witvis uit de zee want anders valt het uit elkaar in de pan en dat willen we niet. Voor echte visliefhebbers en de mensen die van pit houden (dat zijn er genoeg) is dit een leuk recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis
Top