1. Home
  2. Community
  3. irma591
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

3 teentjes knoflook ca. 40 ml. limoensap 5 ansjovisfiletjes 2 tl. dijonmosterd 3 tl. worchestersauce 2 eigeel 240 ml. extra virgin olijfolie romijnsalade [romano] croutons parmazaanse kaas [grof geschaafd] …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Fris voorgerecht …  Lees verder »

1 krop romeinse sla, 4 sneden brood zonder korst in repen gesneden, 2 el. olijfolie, 60 gram parmezaanse kaas in krullen, 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt. Voor de dressing: 2 eieren, 1 dl. olijfolie, 1 tl. Dijon mosterd, 1 el wittewijnazijn, zout en peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Amerikaanse Salade gekregen van mijn Canadese vriendin, lekker bij de barbeque. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Vinaigrettes en dressings Appelvinaigrette: Voor: 1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie 1 / 4 kop ciderazijn 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie 1 / 4 kop appelsap 3 hele verse basilicum blaadjes theelepel honing 3 / 4 theelepel zout 1 / 4 theelepel mosterd 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process Proces tot glad. 1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie 1/4 cup cider vinegar 1 / 4 kop ciderazijn 1/4 cup extra virgin olive oil 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie 1/4 cup apple juice 1 / 4 kop appelsap 3 whole fresh basil leaves 3 hele verse basilicum blaadjes 1 teaspoon honey 1 theelepel honing 3/4 teaspoon salt 3 / 4 theelepel zout 1/4 teaspoon dry mustard 1 / 4 theelepel droge mosterd 1/8 teaspoon ground black pepper 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper Combine parsley, vinegar, olive oil, apple juice, basil, honey, salt, dry mustard and pepper in a blender or food processor. Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process until smooth. Proces tot glad. Basilicumdressing Voor: Waterkers, veldsla, witlof in de blender: 15 gr basilicumblaadjes 1 geperst teentje knoflook 2 el geraspte parmezaan 40 ml olijfolie 80 ml water 40 ml witte wijnazijn 1 el citroensap peper en zout. Dressing Chinese stijl: Lekker bij: Paksoy, Chinese kool, taugé 40 ml slaolie 40 ml azijn 40 ml sojasaus 10 ml sesamolie 1 eetl fijne suiker peper en zout. Dragondressing Voor: Wortelsalade 5 el olie 2 el dragonazijn 1 el verse dragon, fijngehakt 1 el platte peterselie, fijngehakt - 1 el munt, fijngehakt Franse Dressing Voor: 2,5 dl. Olijfolie 0,6 dl. azijn 0,6 dl. citroensap 1 tl. zout 1/2 tl. mosterdpoeder 1/2 tl. paprikapoeder Meng alle ingredienten goed, daarna koelen. Schudden voor het serveren. Honing- mosterd dressing Voor: Wortel, witlof 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing 2 eetlepels wijnazijn 4 eetlepels olie . wat bieslook, geknipt zout, peper Meng alle ingrediëten op de bieslook en de honing na dooreen. Voeg dan de honing toe en op het laatst de bieslook. Italiaanse Dressing voor: 2,5 dl olijfolie 0,6 dl azijn 2 el. fijngesneden ui 1 tl. zout 1 tl. suiker 1 tl. mosterpoeder 1 tl. gedroogde basilicum 1/2 tl. gedroogde oregano 1/4 tl. peper 2 teentjes knoflook, gepers Meng alle ingredienten, makkelijk met bijvoorbeeld een keukenmachine. Koel tenminste 2 uur in de koelkast. Schudden voor het serveren. Romige Italiaanse Dressing Meng 2 gelijke delen van de Italiaanse dressing en mayonaise met elkaar. 1000 Island dressing. Voor 5eetlepels mayonaise 1eetlepel tomatenketchup. 1 eetlepel bieslook, 1 fijngehakt augurkje 1 een fijngehakt hardgekookt ei . Breng op smaak met zout en cayennepeper. Voor een magere versie van deze dressing kan de mayonaise vervangen worden door (Bulgaarse) yoghurt. Eenvoudige vinaigrette Voor: Lekker bij gewone sla ijsberg, krulandyvie radijsjes salade. 2 tl mosterd 3 tl gehakte sjalot 1 tl peterselie 2 teentjes knoflook, geperst 2 tl fijne suiker peper en zout 80 ml water 40 ml witte wijnazijn 40 ml maïskiemolie. Yoghurtdressing : Lekker bij: gewone sla, ijsberg, bonen rechicco, tomatensla 2 tl mosterd 2 tl suiker peper en zout 120 ml yoghurt 40 ml witte wijnazijn 40 ml maïskiemolie. Tuinkruidendressing Lekker bij: tomaten, gewone sla, romeinse, rodesla, tuinbonen, ijsberg 1 el fijngesnipperde tuinkruiden 2 tl suiker peper en zout 125 ml yoghurt 20 ml azijn 20 ml maïskiemolie. Italiaanse dressing Voor: lollo rossa, lollo bionda, eikenblad sla in de blender: 40 gr gorgonzola, in hele kleine blokjes 30 ml maïskiemolie 50 ml room 20 ml witte wijnazijn 1 tl suiker peper en zout. Mosterddressing Voor: eikenblad spinazie sla, veldsla, venkel 50 ml slaolie 20 ml witte wijnazijn 2 el graanmosterd 2 el fijngehakte sjalotjes. Franse dressing Voor: Krulandyvie, rode kropsla, snijsla 80 ml slaolie 40 ml azijn 2 el citroensap peper en zout Mieriksworteldressing Voor: Wittekool, Chinese kool 4 el mierikswortel 4 el olie 1 el witte wijnazijn 2 tl karwijzaad Korianderdressing Voor: Wortelsalade, tauge 5 el olie 1 el limoensap 3 el verse koriander, fijngehakt ½ tl suiker Truffeloliedressing Voor: 5 el olijfolie 2 el truffelolie enkele druppels Banyulsazijn 2 tl zaadjesmosterd …  Lees verder »

Dit noem ik een lekkere lente curry. Toch lekker pittig en iets zoet van smaak, maar super lekker door de mango en de lente uitjes en heel snel te maken. Dit is gezond en slank, dus niet vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een gezonde brocoli schotel met rosti eieren en kipfilet. …  Lees verder »

Simpel,maar erg lekker.Het recept heb ik van een collega van mijn dochter …  Lees verder »

=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

350 g tartaar 1 teen knoflook 2 el ketjap manis 1 tl sambal oelek 750 g aardappelen 1 kg panklare hutspotgroente 2 kippebouillontabletten 1 zakje boemboe nasi goreng 1 el boter zout peper aluminiumfolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties! …  Lees verder »

Smaakt zoals ik het in Mexico gegeten heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Saus 1/2 tl Szechuan pepers 100 ml kippenbouillon (blokje) 3 el soya saus 2 el Balsamico azijn 2 el Chinese rijstwijn of droge sherry 2 tl sesam olie 2 tl ma?zena of aardappelmeel Kip en noedels ca. 400-500 gr kipfilets, in dunne plakjes gesneden 3 el oestersaus 1 el soya saus 500 gr brede noedels (mie) of Chinese eiernoedels 100 gr cashewnoten, geroosterd 2 el (pinda)olie of arachideolie 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 tl geraspte gemberwortel 1 rode paprika, fijngehakt 4 bosuitjes, diagonaal in stukjes gesneden 500 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt 1 bosje koriander, grof gehakt 3 el verse gehakte munt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een Cubaanse sandwich is een variatie op een ham en kaas tosti die vaak in cafetaria's aan Cubaanse werknemers werd geserveerd in de vroege Cubaanse immigrantengemeenschappen van Florida. Later brachten de Cubaanse ballingen en emigranten het broodje naar Miami waar het zeer populair werd. Het broodje wordt gemaakt met ham, geroosterd varkensvlees, Zwitserse kaas, augurken, mosterd, en soms salami op Cubaans brood. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Lekker, snel, spannend en bijzonder (door de lichte anijssmaak van de pernod in combinatie met de zalm). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Hier mag je me voor wakker maken....mmmmmm! Voor 2 à 3 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top