Een Indonesische groentenstoofpot met Indische kruiden en santen (kokos). Schrik niet van de geur van de trassie. Aan het eind eet je je vingers op. Het is mijn favoriete groentengerecht bij een Indische maaltijd. …
Lees verder »
Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu". …
Lees verder »
4 portabella paddestoelen (2 pakjes a 2 stuks), schoongemaakt
1 vleestomaat
3 el olijfolie traditioneel
peper, zout
1 ui, gepeld en in plakken
1 mozarellakaasje, in plakjes
4 blaadjes basilicum + 2 el in reepjes gesneden basilicum
1 pak Bieze aardappelschijfjes in kaas-roomsaus a 500 g
250 g panklare broccoli, in kleine roosjes …
Lees verder »
Deze kippenvleugeltjes worden heel langzaam gaargestoofd in een overheerlijke, pittig/pikante saus.
Probeer het recept en geloof me, dit is Smullen geblazen!!!
Wij hebben ze gesmuld bij nasi en andere Indische heerlijkheden, maar als borrelhapje zijn ze ook zeker uitermate geschikt! Tel gerust je vingers na, zo lekker zijn ze :-) …
Lees verder »
Deze taart heb ik gemaakt om uit te delen bij Smulweb op mijn laatste stagedag:)! Hij is niet moeilijk te maken maar kost even tijd. Simpele handelingen, groots effect! …
Lees verder »
Heerlijke hartige kaasrolletjes die je op elke manier kunt vullen. Laat je eigen fantasie meespelen. Lekker bij een kopje soep of een warm hapje bij de lunch, maar ook heerlijk bij de borrel! …
Lees verder »
Lekker gemakkelijk met een blikje croissantdeeg. Vulling kun je ook varieren. Dag tevoren al te maken. Voor het opdienen even warmen in de oven of koud is ook lekker. Een TOPPIE! …
Lees verder »
Weer is iets heel anders. De platgeslagen kipfilet wordt gevuld met pesto
, knoflook, amandelen en kaas en krijgt een prachtig jasje van croissantdeeg. …
Lees verder »
Lekker borrelhapje met zalm. Tot nu toe altijd nog een succes geweest! Ik kan het originele recept nergens meer vinden, vandaar dat ik heb opgeschreven wat ik me nog kan herinneren.
De foto heb ik gestolen van een andere site, enkel om te laten zien hoe de broodjes eruit zouden moeten zien. Hier vind je het adres van het originele recept wat bij de foto hoort: http://cuisine-et-jardin.blogspot.com/2012/01/bladerdeeghapjes-met-boursin-en-zalm.html. Lijkt me overigens ook heerlijk! …
Lees verder »
Het recept voor dit appeltaartje stond in een appeltaartenboek van Tip, waarin favoriete appeltaarten van lezers en lezeressen stonden. Een leuk en lekker recept als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers bij de koffie wilt. …
Lees verder »
Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …
Lees verder »
Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-) …
Lees verder »