1. Home
  2. Community
  3. ingeroosje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Perenclafoutis met honing Ingrediënten 1 eetlepel boter 4 eetlepels vloeibare honing sap van 1 citroen 4 geschilde peren 3 eieren 4 eetlepels room 150 g fijne suiker 75 g amandelpoeder 2 eetlepels maïszetmeel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

 …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

PHILADELFHIATAART Ingrediënten: 200 gr speculoos een betere soort(geen Lotus) 75 gr boter 1 kuipje Philadelphia 1 dl water 1 citroen (50 à 60 ml) 2 pakjes vanillesuiker 125 gr suiker 250 ml room 10 gr gelatine (blaadjes) uit de colruyrt Bereiding: - Bestrijk een springvorm ( 22 cm) met olie en bekleed met plastiekfolie - Week de gelatine in ruim koud water - Verpulver de speculoos met een deegrol - Roer de boter mals en vermeng met de verkruimelde speculoos - Breng dit mengsel in de springvorm en strijk plat met een lepel - Meng kaas, citroensap en vanillesuiker met de klopper - Breng 1 dl water tot tegen het kookpunt, los er de suiker in op en de uitgeknepen gelatine - Laat afkoelen tot het mengsel begint te stollen en meng onder het kaasmengsel - Klop de slagroom half op en schep luchtig onder het kaasmengsel - Laat een paar uur rusten in de koelkast, ontvorm - Versier met fruit (appelsien- mandarijnpartjes, framboos, aardbei) PHILADELFHIATAART Ingrediënten: 200 gr speculoos een betere soort(geen Lotus) 75 gr boter 1 kuipje Philadelphia 1 dl water 1 citroen (50 à 60 ml) 2 pakjes vanillesuiker 125 gr suiker 250 ml room 10 gr gelatine (blaadjes) uit de colruyrt - -  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch
Top