1. Home
  2. Community
  3. ingeroosje
  4. Kookboek Lekker genieten
Kookboek "Lekker genieten"

1 stuk(s) Verse ananas 3 eetlepel(s) bloemenhoning 50 milliliter dessertwijn 2 stuk(s) Vanille stokjes 300 gram Mascarpone 5 stuk(s) Eidooiers van dagverse eieren 1 pakje(s) Vanille suiker 1 snufje(s) zeezout …  Lees verder »

Als je dit brood maakt, kun je er het beste een dag (avond) van tevoren mee beginnen. Het maken van het deeg bestaat uit 2 delen en moet lang rijzen. Het is een vochtig brood, voeg geen extra bloem toe als je denkt dat het deeg te nat is. De hoeveelheid is voldoende voor 2 grote broden. Als het teveel is kun je een deel van het brood na het bakken invriezen. Als ik het brood bij het ontbijt wil eten, maak ik het tegenwoordig `s ochtends een dag van tevoren (dus 24 uur voor ik het op wil eten). Ik bak het dan 5 minuten korter zodat het net niet gaar is en bak het dan `s ochtends vlak voor het ontbijt af. Dat scheelt toch zeker 1 1/2 uur wachten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Zoet, cake-achtig brood. Heel geschikt voor bijvoorbeeld een Kerstbrunch of -ontbijt. Maar ook de rest van het jaar lekker. …  Lees verder »

Wat nodig? -8 scampi -2 witlofstronkjes -honing -kerriepoeder -sap en zesde van ½ sinaasappel -0.5 dl schaaldierenfond -1 dl room -1 dl witte wijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Ingrediënten : 1 kg blauwe druiven 130 g suiker sap van 1/2 citroen  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Ingrediënten 70 g poedersuiker 110 g grof gehakte gepelde amandelen 175 g fijngesneden gekonfijt fruit (macédoine) 1 dl sinaasappellikeur 6 eiwitten 150 g honing 6 dl room …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Als afsluiter bij een lekkere koffie . Dit is mij kerstmenu voor 2010 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Zeer lekker hoor!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

6 plakjes bladerdeeg, 400 g prei, 150 g geraspte belegen kaas, 150 g rauwe ham, 3 eieren, 1 teentje knoflook, 1 bekertje crème fraiche, 1,5 dl melk, 1 tl currypoeder, 1 el maïzena, zout en peper naar smaak, boter of margarine om de taartvorm in te vetten. 1 taartschaal 22 cm Ø …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch
Top