1. Home
  2. Community
  3. ingelimburg
  4. Kookboek ovenschotels
Kookboek "ovenschotels"

Deze gemaakt erg lekker vandaar dat ik hem nog een keertje onder de aandacht wil brengen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke romige ovenschotel die vooral in de winter heel erg lekker is! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor het deeg: 200 g. bloem; 100 g koude boter; snufje zout; 1 dl. koud water; voor de vulling:250 g prei; 250 g broccoli; 200 g gekookte ham (in dikke plakken gesneden); 4 eieren; 20 g boter, 4 dl room; 100 g geraspte belegen kaas; 1 tl zout …  Lees verder »

Een waanzinnig lekkere groenten ovenschotel die ik met kerst heb uitgeprobeerd.Iedereen reageerde erg enthousiast. Ook kan dit gerecht als hoofdgerecht gemaakt worden, met eventueel vlees er door. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor de vulling: Bosje groene asperges 2hardgekookte eieren 4gekookte middelgrote aardappelen 30 Gr. Boter 8 eieren 250 ml crème fraiche Voor het korstdeeg: Springvorm van 24 cm 350 Gr. Bloem 150 Gr. Boter 2 eieren Snufje zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een lekkere ovenschotel met onder andere aardappel,groenten en spekblokjes. …  Lees verder »

Een heerlijke en makkelijke ovenschotel. Eigen variatie is ook mogelijk. Deze schotel kan ook heel goed eerder klaar worden gemaakt en in de koelkast worden gezet! …  Lees verder »

Een heerlijke simpele ovenschotel met prei en koolvis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een ovenschotel is één van de makkelijkste gerechten om klaar te maken. Je bereidt het één en ander voor en kunt de schotel daarna in de oven zetten. Zodra het belletje afgaat, kun je aan tafel. Hoewel ovenschotels wel eens gezien worden als vettig en ongezond - vooral omdat ze veel gecombineerd worden met kaas - zijn er ook gezondere varianten, zoals deze lekkere ovenschotel met sperzieboontjes en tilapiafilet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

5 lapjes bladerdeeg voor hartige taart olie 100 gram mager rookspek 2 uien 4 eieren 1 dl zure room 2 dl halfvolle melk peper, nootmuskaat 100 gram geraspte belegen 30+ kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 eetlepels olijfolie 5 plakjes deeg voor hartige taart 500 gram aardappels 600 gram witlof 1 ui - gesnipperd 3 eieren - losgeklopt 1 bekertje slagroom of creme fraiche 1 pakje ontbijtspek - gerookt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Kijk ook eens op de webgroep ovenschotels en wordt lid!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Van alles had ik over: 3 gekookte aardappelen, paar champignons, stukje verse zalm, wat gerookte zalm, 1/2 pakje slagroom. Wat doe je ermee. En toen kwam ik tot dit overheerlijke gerecht. We hebben echt gesmuld. En als ik niet vastleg op Smulweb vergeet ik het. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze hartige taart was een onderdeel van het buffet dat ik onlangs maakte. De taart viel erg in de smaak. In het originele recept wordt rundergehakt of tartaar gebruikt en een pot Provencaalse tomatensaus. Ik heb kipfilet en gepelde tomaten gebruikt met eigen kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zonder vooraf te bakken gaat de kipfilet, overgoten met de tomatenroomsaus in de oven. Ik heb dit gemaakt als buffetgerecht, maar ook lekker en gemakkelijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top