1. Home
  2. Community
  3. inge1956
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

500 gram mager rundvlees, asem, 2 tl trassi, 2 tl ketoembar, 1/4 tl djinten, 1 tl javaanse suiker, peper, 5 el cocos droog geroosterd, 4 el olie, 1/6 blok santen en wat water. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een van de makkelijkste Indonesische kipgerechten en de favoriet van mijn vader. Hij is bijna standaard bij de Indische rijsttafel bij ons. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

1/2 l kokosmelk, 5 el maizena, 2 eieren, 3 el javaanse suiker, 2 kleine mango's …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Ook dit behoorde in mijn jeugd tot de favoriete recepten. Mijn moeder maakte dit niet vaak, want het is wel wat bewerkelijk. De vulling kruidde ze telkens weer anders. Je kan het als tussendoortje of als voorafje eten, maar dan heb je aan 1 of 2 voldoende. Maar ik eet het het liefst met sla als hoofdmaaltijd. Zorg dat de vleesvulling pittiger is dan de aardappelvulling. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Uit mijn moeders kookboek, die ze schreef om Indisch kooklessen te geven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Roedjak is een pittige saus, waarbij fris fruit gegeven wordt, die je in de saus kan dippen of je giet wat saus over het fruit. Je kan het ook eerder goed mengen. Heerlijk als voorafje of bij de borrel. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Dit is ''een van de recepten uit het boek die mijn moeder heeft geschreven om Indonesische kookcursussen te geven. Meestal maak ik Frikandel Kampong (Indische Aardappel gehakt koekjes), maar dit is een feestlijkere variatie hierop. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Meestal kocht ik de reroendeng bij de Toko, maar deze van mijn moeder vond ik heel erg lekker. Voortaan ga ik het zelf maken. Zonder de pinda's is het ook heerlijk om het aan het einde van het bakken van de Empal het toe te voegen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Dit was een onderdeel van een rijsttafel die mijn moeder maakte. Meestal maak ik van gekookte eieren sambal goreng telor, maar dit is een heerlijke gerecht omdat af te wisselen. Dit gerecht kan ook met gebakken tempee gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze saus kan gebruikt worden als dipsaus bij groente, zoals komkommer en gekookte boontjes. Je kan het ook gebruiken in plaats van gado gado saus bij de hoofdmaaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

In Indonesie wordt nasi kuning altijd op feestelijke gelegenheden gegeten. Aan de rijstbereiding wordt kunjit en andere specerijen en kruiden toegevoegd. Hierdoor kleurt het geel. Naast de rijst wordt andere Indonesische gerechten toegevoegd, vaak droge gerechten en/of natte gekruide gerechten waar ook kunjit in gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld besengek …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Halve grote pompoen, 2 middelgrote winterpenen, 1 gesnipperde ui, 2 blokjes groentebouillon, peper, 3 teentjes knoflook gesnipper, beetje komeinzaad, ketoembar, crême Fraiche, basilicim of korianderblad. …  Lees verder »

8 slanke prei, 2 hardgekookt, gepeld en grofgehakt eieren, Voor vinaigrette: 2 el rode wijnazijn, 1,2 dl olijfolie, 2 el dijonmosterd, zou en peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

4 struikjes witlof, 150 g roquefort, 120 g walnoten vinaigrette: 2 tl mosterd, 4 el olijfolie, 2 el citroensap, zout en peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

150 gram inktvis, 250 gram garnalen, 4 el olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook, 150 gram zeebaars of ander witvis, 12 mosselen, ruim 1 l. visbouillon, 1 dunne prei (zeer dun gesneden), 350 gr ristto rijst (arborio, vialone of carnoli, 1,25 dl droge witte wijn, 3 vleestomaten in stukjes, 1 el boter, 1 1/2 el peterselie (fijngehakt), 1 1/2 el dille, (fijngehakt), zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

12 grote verse coquilles, 6 tomaten ontveld en gehalveerd, 100 g boter, 3 tenen knoflook fijngehakt, handvol peterselie gehakt, zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit is een variatie op mijn andere recept, die ik van mijn moeder heb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Ook dit gerecht komt uit de kookmap van mijn moeder. Hierin gebruikt ze vlees die ze zelf maalde. Rundvlees en mager varkensvlees. Als ze gehakt koopt is dat rundergehakt, maar velen gebruiken half om half gehakt. Dit is natuurlijk vaak wel wat vetter. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Zijn jullie ook zo gek op die heerlijke Marokkaanse/Algerijnse "loempiaatjes", waar je zoveel verschillende kanten mee op kunt? Nou, ik wel en hier heb ik weer zo`n lekker recept daarvoor..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een lekker pittig scampigerecht …  Lees verder »

Top