1. Home
  2. Community
  3. inekevlaskamp
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Mijn moeder kon heerlijk koken, maar één van de gerechten die ik nog regelmatig van haar maak is haar kropsla. Mijn man is er dol op. Hij vindt het vooral lekker (heel ouderwets!) met gekookte aardappelen en een balletje gehakt of een biefstukje (en de jus natuurlijk). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Duits

Een luxe karamelkoek met een versiering van chocola …  Lees verder »

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk simpel pastagerecht voor een doordeweekse avond!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

12 blaadjes witte gelatine - 200 gram mariabiscuits - 100 gram roomboter - 500 gram aardbeien - 1 perssinaasappel - 500 gram magere kwark - 200 gram witte basterdsuiker - 1 bekertje slagroom a 250 ml - 4 eetlepels aardbeienjam - 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Lekkere taart en niet al te moeilijk om te maken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

500 gram schouderkarbonade, in blokjes zout versgemalen peper 1 eetlepel italiaanse kruiden 2 eetlepels olie 2 uien, in blokjes 300 gram rijst 2 bakjes champignons, in plakjes gesneden 4 teentjes knoflook, fijngehakt …  Lees verder »

Deze ouderwetse Oma cake heb ik voor het eerst in een Grand Cafe in Harderwijk gegeten. Na wat zoeken kwam ik achter dit heerlijke en makkelijke recept. Nu kunnen wij thuis ook genieten van deze cake. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heel veel lekkere hartige hapjes met vlees, vis en ook vegetarisch. Waaronder kleine borrelhapjes, bladerdeeghapjes, salades, lekkere smeerseltjes. Allemaal goed voor te bereiden en bijvoorbeeld leuk voor Oudjaar. Maar natuurlijk altijd lekker voor een (verjaardags)-feestje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail" …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Tip: Serveer met pasta en geroosterde groenten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een verse tomatensoep, met een zoete en pittige smaak. Het is een vegetarisch recept maar als je een echte carnivoor bent kan je natuurlijk vlees toevoegen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal
Top