1. Home
  2. Community
  3. inakok
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

In Amerika is de populaire Monte Cristo sandwich niet aan te slepen. De speciale tosti is de Amerikaanse variant van Croque Monsieur. Een heerlijk, vullend en romig  gerecht dat iedereen een keer moet hebben gehad.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn heerlijk. Heel zacht van smaak en snel te bereiden. Het kost maar een paar minuten. Een voorbeeld van de Sint Jacobsschelp zie je op de foto. Alleen het witte stukje vlees wordt gegeten. Bij een goede visboer kun je de coquilles nog in de schelp kopen. In de supermarkt zijn de coquilles verkrijgbaar in de diepvries (of vers? = ontdooid). Coquilles kun je op veel manieren bereiden en worden bijna altijd als voorgerecht gegeten. Maar wij hebben ze deze keer als hoofdgerecht gegeten. Lekker met risotto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

- …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Klein stuk kabeljauw en een rest grote garnalen in de vriezer. Wat kun je daarmee doen? Deze overheerlijke paella maken dus.....! NB. In het recept werden sperziebonen gebruikt die ik niet in huis had. In plaats daarvan heb ik diepvriesdoperwten gebruikt. Heerlijk. In het originele recept worden de garnalen en de kabeljauw al in het begin van de kooktijd bij de rijst gedaan. Ik vind de vis en de garnalen dan te droog worden en heb deze pas plm. 8 minuten voor het einde bij de paella gedaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Antiliaanse drank …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Antiliaans

Amandelspijs is prima te koop, maar prijzig. Hierbij het recept om zelf amandelspijs te maken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De lekkerste koeken zijn de zelfgemaakte gevulde koeken. Met dit recept maak je vrienden voor het leven (uitspraak van culinair journalist Lotje Deelman) LET OP: DEEG MOET 1 UUR RUSTEN IN DE KOELKAST! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

5 plakjes roomboter bladerdeeg olijfolie kastanjechampignons 6 stronkjes witlof bosje tijm paar eetlepels mosterd oude schapenkaas 4 eieren 4 flinke eetlepels griekse yoghurt zout en peper plak van 1 cm zachte geitenkaas honing of suiker  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

1 pakje diepvriesbladerdeeg, 500 gram witlof, zout, peper, bekertje zure room, 50 gr boter, 3 eieren, 3 ons bacon in plakjes , 1 ui, 200 gr. geraspte oude kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Uiensoep, maar deze keer niet de Franse gegratineerde uiensoep die iedereen wel kent. Deze heerlijke uiensoep is gepureerd met room en roomkaas met kruiden en knoflook. Lekker met gehaktballetjes en wat verse peterselie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Net optijd voor het wk-end , Omdat je af en toe moet uitpakken, zin hebt in wat anders dan de standaard mini croissant met knakworst, k&k snacks met ondefinieerbare inhoudt, etc.zelfgemaakt ( dat is al de halve fun ) , en gewoon supersmaak vol.omdat we met veel smaakcombinaties gaan werken, is ( eigenlijk zoals altijd ) een goede organisatie belangrijk.Het is een tijdrovend klusje, maar ik kan je garanderen, dat je hier voor de dag mee kan komen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Rijk gevulde paella met kip en vis voor ca. 8 personen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Lekker borrelhapje, maar ook als een amuse zeer voortreffelijk. …  Lees verder »

Top