1. Home
  2. Community
  3. ina6
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen." …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

De echte onovertroffen Creme brulee …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Na jaren op zoek te zijn geweest naar de 'ultieme boterkoek van de bakker' maar eens een oproepje geplaatst: dit is het resultaat van eigen experimenten! …  Lees verder »

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

1 Stegeman droge worst Toscaanse salami 1 stuk mozzarella (of kant en klare bolletjes) Cherrytomaatjes Verse basilicum …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Nacho's met kip, paprika en uitjes met veel gesmolten kaas uit de oven. HEERLIJK …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Alles in een Pan . Snel en Makkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Lekker bij de varkenshaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Italiaans pasta/vlees-gerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ziet er prachtig uit en is heel gemakkelijk te maken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het gerecht van Tunesische Brik. Gegeten tijdens de Ramadan …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Een kalmerend drankje om je slaperig te maken en voor heldere dromen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Boeren piedeeg …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Pittige boter (recept voor circa 5 dl) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

1-pans maaltijd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Griekse witte bonensoep, een heerlijk winterse maaltijdsoep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks
Top