1. Home
  2. Community
  3. ijsbranddejong
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die bereid wordt met bakbanaan en geserveerd wordt met echte pindasaus. Elke Surinamer is er dol op en gebruikt die voornamelijk als hapje tussendoor. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Te gebruiken als basis voor sambal goreng-gerechten (boontjes, telor...). Maar verder ook heerlijk op bijvoorbeeld een broodje pindakaas! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Lekker bijgerecht bij de thaise kip met cashewnoten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

0,5 ltr. water of visbouillon 30 gr bloem 100 gr boter zout. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk broodje voor de lunch of de lekkere trek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

100 gram boter,25 gram bloem,zout,1/2 liter water …  Lees verder »

-1 krop veldsla -360 g gerookte zalm -2 eierdooiers -1 tl mosterd -1 scheutje witte wijn -olijfolie (of arachide olie) -tomatenketchup -1 scheutje whisky -Noorse garnalen -komkommer -2 dl kreeftensoep -citroensap -1 bosje koriander  …  Lees verder »

Romig pasta gerecht zonder room …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil) 1 eetlepel ketchup 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel sherry 1 bakje Hollandse garnalen (100 gram) 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Men kan zich nauwelijks een smakelijker nagerecht wensen. Sojasaus geeft er dat typisch Aziataische accent aan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Fred de Leeuw is een slagerij in de Utrechtsestraat in Amsterdam, vlakbij de Amstel. Ze verkochten er de meest goddelijke zalmmouse die ik ooit proefde. Ik heb er kilo`s van gekocht hoewel ik een arme sloeber was. ( de winkel is krankzinnig duur en verkoopt o.a. truffels en japanse runderlenden en dat soort fratsen) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Soesjes gevuld met zalm mousse …  Lees verder »

2 kipfilets 1 citroen beetje bloem 1 a 2 eieren paneermeel …  Lees verder »

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Overheerlijke rundvleeskroket, heel erg simpel, heel erg lekker. Ook goed in te vriezen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Top