1. Home
  2. Community
  3. ijmpoot
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke Caraibische smaken verspreiden zich bij de bereiding door het huis. Een heerlijk gerecht geinspireerd door verschillende smaken, die leiden tot een pittig zoetzuur gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Caribisch

Een heerlijke spaghetti met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Lekker en origineel tapasgerecht: de enige echt PATATAS BRAVAS! Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Als je het over stoofjes hebt dan is de klassieke Boeuf wel de lekkerste vind ik nog steeds. vroeger in de 19e eeuw was dit op het Franse platteland volksvoedsel, kost voor armelui, maar nu is het haute cuisine. Het wordt in het najaar en in de winter wereldwijd in restaurants geserveerd. Géén heisa met kerst en toch lekker luxe smullen? Dan misstaat deze zeker niet op je kerstdis. Maak desnoods een dag van tevoren, koel hem terug en verwarm in de oven want hoe langer hij staat hoe lekkerder hij wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Lang geleden kreeg ik dit recept van een ex-schoonzus. Zij is niet meer in de familie maar het recept wel. Mijn man en kinderen houden niet van spruiten maar op deze manier bereid zijn ze er gek op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijke zomersoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een aantal jaren geleden heb ik tijdens een vakantie in Thailand deelgenomen aan een kookles Een onderdeel daarvan was een bezoek aan de markt met o.a. fruit, groenten, kruiden, specerijen, (gedroogde) paddenstoelen, maar ook verse vis, vlees, teveel om op te noemen. We kregen daar ook uitleg overal allerlei producten. Het is interessant om te weten dat je in de Thaise keuken met een klein aantal ingrediënten zoals bijvoorbeeld, vissaus, oestersaus, limoenblaadjes, citroengras, curry pasta`s, kokosmelk en koriander een heel scala aan gerechten kunt bereiden. De ingrediënten zijn allemaal goed verkrijgbaar in elke Toko en een aantal zelfs in een supermarkt met een wat uitgebreider assortiment. De sugar-snaps in dit gerecht zijn eventueel te vervangen door peultjes. De rode peper gebruik je met of zonder pitjes al naar gelang de pittigheid is gewenst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

1 eetlepel olijfolie 1 uii , fijngesnipperd 150 g rundergehakt 1 teentje knoflook , geperst 5 plakjes chorizoworst , in reepjes 1 blikje tomatenpuree (70 g) 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel kaneel hot peppersauce (flesje a 85 ml) 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid paprikapoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Ik had voor onze gasten afgelopen weekend o.a. groene asperges gekocht als bijgerecht.  Er kwam echter niets van om ze klaar te maken, want we werden mee uit eten gevraagd. Het vlees dat ik had willen maken was teveel voor 2 personen dus dat bleef in de vriezer, maar de asperges moesten op. Door wat te surfen op internet en in mijn boeken te snuffelen ontstond langzamerhand dit recept. Heerlijk....in één woord. Dit gaan we zeker vaker eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Mijn vrouw is van Chinese afkomst en is geboren en getogen in Noordoosten van China in het autonome Koreaanse Prefectuur Yanbian. In de vele restaurantjes en bij familie thuis is dit een veel voorkomend gerecht op tafel. Dit gerecht is ook in vele varianten te vinden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

1 eetl. olijfolie 1 ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, geperst 1 kleine groene paprika, in blokjes 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt 250 g rundergehakt 1/2 theel. gemalen komijn (djinten) 1 eetl. bloem 1/2 theel. paprikapoeder 2 eetl. tomatenpuree 2 eetl. rozijnen 2 eetl. geschaafde amandelen 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid 1 ei 1 eetl. melk (Melkan) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

2 eetlepels maisolie 1 in halve ringen gesneden ui 1 gehalveerde tomaat in partjes 2 cm pijpkaneel 1 kardamomzaadje 1/4 theelepel komijnzaadjes 1/4 theelepel geraspte gemberwortel 1/2 geperst teentje knoflook 1 theelepel garam masala (kerriepoeder) zout, cayennepeper ? 500 gr kipdelen, bijvoorbeeld drumsticks of karbonades 1 eetlepel volle yoghurt 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngesneden verse koriander 1 kleine groene peper in ringen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Warme kost voor je innerlijk zelf op een koude regenachtige voorjaarsdag.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Het recept van deze heerlijke, eenvoudig te maken, appelkruimeltaart kwam ik tegen op internet. Om er toch nog iets anders van te maken heb ik een borrelglaasje whisky toegevoegd aan de appelvulling. En dat smaakte verrukkelijk. Weer eens iets anders. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Ik was al enige tijd op zoek naar een wat eenvoudierg recept van rendang. De meeste recepten die ik tegenkwam bevatten zoveel ingrediënten dat ik daarvan terugschrok. Tot ik op de internetsite van "Lekker en simpel" dit recept tegenkwam. Natuurlijk heb ik er toch weer wat aan veranderd, maar niet veel. Wat ik er zelf aan heb toegevoegd vermeld ik in de ingrediënten. Het is - volgens "Lekker en simpel" geen authentieke rendang, maar het heeft ons uitstekend gesmaakt. Ook een super recept voor je slowcooker of crockpot (lees de beschrijving in het recept). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een klassieker uit de franse keuken. Lekker met een toef slagroom en/of een bolletje vanille ijs. Met dit receptje krijg je de appels mooi (en lekker) gekarameliseerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top