1. Home
  2. Community
  3. iggy1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is het super crispy frietje zoals iedereen hem graag heeft. Krakend krokant van buiten en zacht van binnen zoals friet hoort te zijn. Te vergelijken met de Aviko super crunch, maar veel lekkerder omdat ze nooit bevroren zijn geweest en 65% goedkoper, dus win/win friet! Dit is de lekkerste van Nederland, proef zelf. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Dit is een heel snel en eenvoudig te maken recept en zelfs op de 3e dag nog steeds heerlijik smeuìg. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is een heel snel en eenvoudig te maken recept en zelfs op de 3e dag nog steeds heerlijik smeuìg. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Door de kruiden en specerijen combinatie is deze gerecht een smaak die ik nog niet kende. Wel heel lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Deze pizza is de allerlekkerste die ik ooit zelf heb gemaakt! Daar kan geen diepvriespizza tegenop. Ook het deeg is erg lekker en gebruik ik nu ook als basis voor andere pizza,s. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Mmmm€ heerlijke vis met een zomers tintje die extra lekker smaakt door de saus. Makkelijk te maken, gezond, slank en goed voor te bereiden. Smaakt alsof je het WK voetbal zit te kijken aan de Portugese Algarve. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Lekker bij bbq of ook heerlijk met kerriezult. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Yummie, yammie, supersmullen deze zomerse balletjes en zo klaar. Gezond en caloriearm. Je kan ze zo eten als snack, op brood, met salade of op de pasta. Kan ook prima op een barbecue worden bereid. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Rosti rondjes iedereen kent ze wel uit zo een diepvries zak. Maak ze eens zelf want die zijn zoveel lekkerder, niet papperig, maar crispy, krokant. Een beter recept kan ik niet bedenken. Deze zijn super lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

4 eieren 300 g dunne sperziebonen zout,peper 1 bosje raapstelen of mooie blaadjes van een bosje radijs 1 bosje radijsjes, in plakjes 6 worteltjes, in reepjes 8 kleine zure augurken, in reepjes 200 g gerookte kip, in plakjes Voor de dressing 2 tl (grove) mosterd 3-4 el olijfolie 1-2 tl limoen- of citroensap zout, peper 2-3 el fijngesneden bladpeterselie 2 el fijngesneden kervel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 zak tijgergarnalen, rauw, gepeld (500 g) 3 el rode curry pasta (pot 225 g) 3 el vissaus (fles 250 ml) 2 eieren 4 el maïzena 4 sperziebonen ca. 1 liter olie om te frituren zoete chilisaus, (fles 250 ml) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Daar onze huisvrienden een kleine boomgaard hebben in hun achtertuin krijg ik elk jaar een mand appels en een enorme mand pruimen. Heel mooi onbespoten, fris, vers fruit, maar daar valt amper tegenop te eten. Ik zet het dan wel koel weg, maar dan nog. Om een hoop pruimen dan maar eens vlot te verwerken besloot ik vanmorgen vroeg een pruimenplaattaart te brouwen. Ik ben niet zo van de zoete zoals sommigen wel weten, maar in het najaar wil ik nog wel eens wat bakken (mede omdat ik tegen verspilling ben van goed voedsel) en deze was godsgruwelijk lekker en verser kun je hem niet krijgen. Gewoon delen met vrienden bij de koffie en hij is weg! Maar nu komt het, met dit recept kun je variëren en in een uur klaar ! Lees verder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Met komkommertijd maak jij komkommer atjar, om zo het hele jaar ervan te genieten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Een vegetarische hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indiase rijsttafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Voor bij een oosterse tafel en of buffet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit is zó verrukkelijk lekker en past ook goed als bijgerecht bij een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

De voedingsmiddelen industrie bederft ons onder kookgemak. Nog even en niemand weet meer wat dat is: koken. De mayonaise is hier een duidelijk voorbeeld van. Houd de oefeningen vol en maak bij gelegenheid eens deze "huisgekookte" verse mayonaise …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze bechamelsaus kán niet mislukken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top