1. Home
  2. Community
  3. ien_3
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het meest voor de hand liggend is om zulk soort aardappelen in de oven te roosteren maar omdat deze al vol zat met andere gerechten moet ik iets anders verzinnen. Ik heb zodoende het een en ander aangepast en omdat het op deze manier ook heel erg lekker was, ga ik het zo zeker nog wel vaker maken. De oregano geeft aan dit gerecht de typisch Griekse smaak/geur. Ik heb in dit recept een halve citroen gebruikt, maar hou je van een meer uitgesproken smaak (of heb je een kleine citroen) dan kun je natuurlijk ook het sap van een hele citroen gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Het meest voor de hand liggend is om zulk soort aardappelen in de oven te roosteren maar omdat deze al vol zat met andere gerechten moet ik iets anders verzinnen. Ik heb zodoende het een en ander aangepast en omdat het op deze manier ook heel erg lekker was, ga ik het zo zeker nog wel vaker maken. De oregano geeft aan dit gerecht de typisch Griekse smaak/geur. Ik heb in dit recept een halve citroen gebruikt, maar hou je van een meer uitgesproken smaak (of heb je een kleine citroen) dan kun je natuurlijk ook het sap van een hele citroen gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit recept is een aangepaste kopie van een bestaand recept op Smulweb. Ik heb hem alleen wat leesbaarder gemaakt en wat kleine details aangepast, naar eigen inzicht en smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda …  Lees verder »

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda …  Lees verder »

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo`n supersoepje te maken en je bent zo weer op de been. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Lekker als bijgerecht, maar ook als warm buffetgerecht. Bij het laatste buffet wat ik maakte viel dit erg in de smaak. Het basisrecept vond ik in het boek Tapas. Ik heb het recept behoorlijk aangepast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor de bodem: 200 g bloem, 125 g koude boter, 50 g suiker, 1 mespunt zout, 1 eierdooier, Voor de vulling: 1 groot blik of pot abrikozen op sap (circa 800 g), 100 g gepelde amandelen, 100 g boter, 100 g suiker, 2 eieren, 50 g zelfrijzend bakmeel, 4 eetl. abrikozenjam, 1 zakje geschaafde amandelen, poedersuiker, …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Feqqas zijn Marokkaanse biscuits. Lekker krokant en in veel variaties te maken. Onderstaand een variatie met rozijnen en amandelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

1 eetl zonnebloemolie 1teen knoflook 2 eetlepels currypasta(groen) 600gr stevig witvisfilet 200ml kokosmelk 200gr peultjes 200gr doperwten(diepvries) 150ml yoghurt 3 eetl verse koriander …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Dit is een ideale basis voor allerlei taarten zowel zoete als hartige bv meringue- citroentaart www.smulweb.nl/recepten/1394737/Meringuecitroentaart …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een oud Engels gerecht waarin Ale of donker bier een rol speelt. Het vlees en de uien worden niet voorgebakken. De schotel is in 5 minuten voorbereid. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als het bij de andere gerechten past. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit is een klassiek franse pudding, afkomstig uit de limousinstreek. Het is traditioneel gemaakt met kersen, maar kan ook heel goed gemaakt worden met bosbessen.bramen, zwarte bessen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

In de zuidelijke landen, met name in Italie en Spanje is het sardientje een uitermate geliefd visje. In Nederland moeilijk vers te krijgen. Vanwege het uiterlijk wordt sardien, ook wel pelser (= grote sardien) genoemd, vaak verward met haring, het verschil is moeilijk te zien. Grotere en hardere schubben zijn een indicatie dat het om sardien gaat. Sardine is een vette vis en wordt meestal verwerkt tot conserve. …  Lees verder »

Weer een variatie van Cottage Pie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers
Top