1. Home
  2. Community
  3. hyacintje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Na weer een paar experimenten denk ik de echte indo smaak wel gevonden te hebben zoals we ze op Bali kregen van de houtskool grill. Het geheim der saté zit hem in de marinade. Deze authentieke Indonesische satémarinade is snel en makkelijk te maken met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Probeer zelf maar en je wilt nooit meer anders. Marinade is ook geschikt voor mals rundvlees of lamsschouder en is in 10 minuten klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Daarvoor heeft u nodig. 1 kg rozenbottels, 600 gram geleisuiker, Sap van 1 citroen, 1 theelepel kaneel, 1 geplette kruidnagel, Circa 4 jampotten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een leuk recept klaargemaakt  in de minipannetjes je hebt ze  van Creuset maar tegenwoordig zijn ze ook voor een leuk prijsje te koop bij Xenos .Vandaag eens uitgeprobeerd en met beetje internet en beetje van mezelf een heerlijk minipannetje  met een lekkere inhoud . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Ik keek eens in mijn voorraadkastje op ons bootje en ging combineren. Het is deze lekkere en gemakkelijk te maken pastasalade geworden Ik had alle ingrediënten "in huis" en een paar in mijn kleine koelkastje. Je zou het ook met andere groenten uit blik of vers als je die in huis hebt kunnen maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Nooit eerder had ik eigenlijk paprika's zwart geblakerd onder de grill maar het was verrassend simpel en vooral erg lekker. Deze omgekeerde taart is beslist de moeite van het maken waard, het is immers paprika en tomatentijd.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Zo simpel met weinig ingredienten dat je niet verwacht hoe lekker het zal zijn. Heerlijk dus! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De puree met knapperige stengelui combineert uitstekend met de boterzachte zalm en de frisse citroen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

LIEF VOOR DE LIJN!!!!!!!!!!!! …  Lees verder »

Het duurt nog even voordat het mooi weer wordt , dus tijd genoeg om dit te brouwen, het duurt namelijk ruim 2 weken , maar dan heb je ook wat. kan natuurlijk ook zonder meloen gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Aardperen is een van de vergeten groenten die je tegenwoordig weer vaker op het toneel ziet verschijnen. Andere namen die weleens worden gebruikt zijn; topinamboer, Jeruzalemartisjok of knolzonnebloem. Ik had ze eerlijk gezegd nog nooit gehad en ik wilde ze wel eens een keertje proberen. Thuis ben ik mijn kookboeken ingedoken en daar heb ik dit recept gevonden in een kookboek van Jamie Oliver (The naked chef is terug). Ik moet zeggen dat door de bereiding erg eenvoudig is en dat het de smaak van de aardpeer goed doet uitkomen. Mede dankzij het feit dat er weinig toeters en bellen aan het gerecht te pas komen. Een aanrader dus en ik vond het een leuke en lekkere kennismaking met de aardpeer.  TIP: In dit recept behouden de aardperen nog een beetje een "bite" en dat vind ikzelf het lekkerste. Mensen die meer houden van groenten die goed gaar zijn kunnen de aardperen beter van te voren even voorkoken. (Bedankt voor deze tip bij mijn reacties). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Gestoofde aardpeer en prei met gehakte hazelnoten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Biologisch

Bijgaande recepten heb ik ontvangen van restaurant Halve Maan in Buitenveldert, met hartelijke dank …  Lees verder »

De braamstruiken van onze buren produceren dit jaar overvloedig en alles wat aan onze kant hangt is voor ons Bij de nagerechten, op een vlaai maar nog steeds hangen de takken overvol. Tijd dus om ook maar eens wat jam te maken. Ik ben begonnen met dit basisrecept zoals ik ook wel eens rode bessenjam heb gemaakt. Omdat ikzelf niet zo van het hele zoete houd heb ik dus gekozen voor deze frissere variant. Daarna heb ik ook nog een bramenjam met appel gemaakt. Zorg ervoor dat de potten en deksels goed schoon zijn door ze met heet sodawater of in de vaatwasser te wassen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De bramenstruiken van onze buren geven ook aan onze kant meer bramen dan we kunnen consumeren. Omdat ik het zonde vind dat ze allemaal wegrotten bedenk ik elke keer weer iets anders waarin ik ze kan gebruiken. Zo kwam ik ook op het idee om naast de gewone basis bramenjam deze variant met appel te maken. Het best kun je een friszure appel nemen(bijvoorbeeld een soort dat je ook voor appelmoes gebruikt) Toevallig heb ik ook een appelboompje in de tuin staan met zulke appels dus dat kwam eventjes goed uit. Je kunt ook een goudrenet nemen of desnoods een granny Smith maar snij dan wel kleine stukjes want die kookt niet tot moes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Stroganoff zoals je hem nog nooit hebt gegeten! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Russisch

375 gram bloem 3 eieren 1,5 eetlepel crème fraîche peper zout nootmuskaat 2 grote uien 250 gram kastanjechampignons 3 bosuitjes 50 gram boter 1 eetlepel olie 75 gram spekreepjes 100 gram geraspte, pittige kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Pittige rijstschotel uit de moerasgebieden van Amerika..  Zet de Carpenters op, draai een joint en Smul van deze heerlijke schotel :-)  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Eerlijk, heerlijke eten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel
Top