1. Home
  2. Community
  3. hyacintje
  4. Kookboek Hartige taarten
Kookboek "Hartige taarten"

Op internet vond ik het recept van een heerlijke appelcake met walnoten. Nu neem ik nooit zomaar een recept over, want ik vind het veel te leuk om er een eigen draai aan te geven. In het geval van deze cake heb ik ook appel en walnoten door de cake zelf gemengd. Ook heb ik wat sterke drank (Obstler) door het cakedeeg gemengd. Geeft altijd een beetje pittige smaak aan een bakproduct. Het was in ieder geval een super lekkere cake, waarvoor ik veel complimenten kreeg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk recept voor een snelle maaltijd! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Een overheerlijk recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een waanzinnig vrolijk gerecht voor het weekend. Eyecatcher die ook nog eens heerlijk smaakt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Hartige taart met aardappel, prei, kaas, spek en veel kruiden uit het Zwitserse Wallis omhuld in krokant bladerdeeg. Onlangs was er een leuk kookprogramma op tv waar de Alpenkeuken werd behandeld en deze heerlijke krokante hartige taart is me bijgebleven. Hij past goed bij herfst en winter. Eenvoudig te maken, maar oh zo lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Lekker voor bij de open haard. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke hartige taart met eigengemaakte bodem heb ik voor het eerst gemaakt met mijn nieuwe Magimix keukenmachine. Ik maak heel vaak nieuwe recepten aan de hand van dat wat in nog in de koelkast/vriezer hebt. Ik heb een recept op Smulweb staan van een heerlijke preisoep met gehakt en kaas. Toen bedacht ik dat ik met die ingrediënten en nog wat erbij een lekkere hartige taart kon maken. We hebben echt gesmuld en deze taart komt zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Blikje croissantdeeg wat bijna over de datum was. Mozzarella al uit de vriezer gehaald voor een ander recept, maar niet gebruikt. Dan ga je iets verzinnen en toen kwam dit taartje eraan. Heerlijk met een beetje pesto,plakjes tomaat, half gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, mozzarella en pijnboompitten. Dit is echt smullen ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het bijzondere aan deze tomatentaart is dat er op de voorgebakken bodem eerst dun tomatenpuree uitgestreken wordt en daarover een dressing komt. De honing over de tomaten is de "klap op de vuurpijl". Verrukkelijk. N.B. Bij het bladeren in één van mijn kookboeken kwam ik deze heerlijke tomatentaart tegen. Die was met eigen deeg gemaakt. Ik heb hetzelfde recept gebruikt maar dan met mijn ontdooide bladerdeeg op een rechthoekige bakplaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Deze heerlijke harige taart past geweldig bij de tijd van het jaar, herfst. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, verse prei, rode ui, verse kruiden, gehakt en smaakmakers. Ik heb hem romig gemaakt met wat kaas. Die verspreid zich vanzelf in de oven. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens vreselijk lekker, smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Nadat ik een rechthoekige pizzasteen had gekocht bij de Lidl wilde ik deze natuurlijk ook uitproberen en ik moet  zeggen: het was een succes!  Zonder steen kun je deze witte pizza ook heel goed maken natuurlijk maar zorg wel dat je oven heet  genoeg is. Niet duur, makkelijk en overheerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

1 rol bladerdeeg voor hartige taart, koelvers (230 g) 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks), in ringetjes 100 g gerookte slagersham 2 eieren 125 g mascarpone 1 eetlepel grove mosterd 1 theelepel grofgemalen zeezout …  Lees verder »

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

1 eetlepel olijfolie 400 gram panklare prei 250 gram gerookte kipfilet 5 plakjes bladerdeeg bloem voor het uitrollen 2 eetlepels paneermeel 150 gram geraspte kaas belegen 4 eieren 2 dl slankroom, zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Quiches en hartige taarten zijn wel een van mijn favorieten. Met een beetje fantasie tover ik elke keer wel weer iets lekkers in elkaar. Deze is echter uitzonderlijk lekker. Niet zo verwonderlijk want  natuurlijk zijn de ingrediënten ook wel aan elkaar gewaagd. Voor mij dus een reden om hem hier te plaatsen. Dan kan ik hem zelf tenminste ook niet meer vergeten Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
Top