1. Home
  2. Community
  3. hyacintje
  4. Kookboek Bakboek
Kookboek "Bakboek"

Gingerbread cupcakes met roomkaasfrosting, Amerikaanser kan het niet. In Amerika is Kerst niet compleet zonder gingerbread cookies, en deze cupcakes zijn daarop gebaseerd. In Nederland kennen we de koek- en speculaaskruiden, die zijn perfect te gebruiken in deze kerstcupcakes. Serveer de cupcakes met een roomkaasfrosting, karamel saus en leuke decoratie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Leuke manier om brownies op een andere manier te serveren met kerst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik had nog nooit citroencake zelf gemaakt. Ik zag wel pakken citroencake in de supermarkt staan, maar voor pakjes ga ik niet. Ik vind vaak dat je nog zoveel moet toevoegen en de smaak van eigengemaakte cake vind ikzelf  altijd lekkerder. Ergens las ik een recept om cranberry's in een cake te doen. Ik vond de combinatie leuk en ook lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Deze fijne en zachte cake is heerlijk en daarnaast super gezond. Een top recept om aan mensen voor te schotelen die niet overtuigd zijn dat gezonde cakes ook ontzettend lekker kunnen zijn. OF je het voor jezelf maken en een paar dagen van snoepen, wat jij wil!  Kijk op www.foodexplorer.nl voor nog meer lekkere en gezonde recepten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ook deze lekkere mokka noten stengels heb ik gebakken als kerstkoekje 2016. Dit jaar heb ik 7 verschillende soorten koekjes gebakken om weg te geven als een cadeautje uit eigen keuken. Elk jaar bak ik bijna altijd weer nieuwe koekjes. Ook deze koekjes vonden we heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Het bijzondere aan deze Zweedse appeltaart is dat de boter en de melk aan de kook gebracht moet worden en heet door de losgeklopte eieren etc. gemengd wordt. Het recept van deze Zweedse appeltaart kwam ik steeds weer tegen en iedere keer dacht ik "die moet ik maken". De taart is erg lekker en eenvoudig te maken. Het kan niet mis gaan. Je kunt de appeltaart in een rechthoekige vorm bakken (32x39 cm: 24 personen) of in een springvorm van 26 tot 28 cm doorsnede (14 tot 16 personen). NB Op 13 december 2017 deze taart weer gebakken in een springvorm van 24 cm. Hiervoor 2/3 deel van de ingrediënten gebruikt, nameijk: 3 eieren - 190 gram + 60 gram suiker - 95 gram roomboter - 1 dl melk en 225 gram bloem. Vog verder het recept zoals beschreven. De taart viel erg in de smaak. Twee vriendinnen wilden gelijk het recept. . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

In de aanloop naar Kerstmis bak ik altijd verschillende soorten koekjes die ik daarna - leuk verpakt - cadeau geef aan familie, vrienden en buren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Heerlijk comfort food. Maak ze, laat ze drenken in icing en eet ze op.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Echt leuk om te maken zo tijdens de feestdagen! Supersimpel, met een huge resultaat.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Oude broodjes over? Niet weggooien of aan de vogels voeren, maar er dit lekkere gevulde broodjes van maken. Heerlijk gevuld met pittig gekruid gehakt en wat groenten. Daarover wat geraspte kaas en dan in de oven. Smullen maar ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Gingerbread cookies, een must om te maken voor kerst. Prik gaatjes in de koekjes voor het bakken met een rietjes om de koekjes in de kerstboom te kunnen hangen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Gezellig om te maken.Heerlijk om het te eten ! …  Lees verder »

Appeltaart...wie houdt er niet van? Hieronder 20 van mijn allerlekkerste appeltaarten. Sommige gemakkelijk te maken, andere iets moeilijker. Maar allemaal heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Sinds kort ben ik in het gelukkige bezit van een nieuwe Keukenmachine. De Magimix Patissier. Altijd weer even wennen, maar ik ben er erg blij mee. Gisteren weer eens mijn lekkere boterkoek gebakken. Gemakkelijk te maken en zoals altijd erg lekker. Voor wie eens iets anders wil ? Mijn variaties vallen ook altijd in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze keer eens heel veel zin om weer eens koekjes te bakken en kon niet direct een keuze maken. Basisrecept van zandtaartdeeg geeft heel veel mogelijkheden, dus kwam ik uit op 5 verschillende soorten hele lekkere roomboterkoekjes. Voor elk wat wils dus......! En als het lukt blijven de koekjes in een gesloten trommel zeker 2 - 3 weken heel lekker! De hoeveelheid deeg is genoeg voor plm. 70 kleine koekjes. Maak je grotere dan zijn het er natuurlijk minder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke herfsttaart kwam ik tegen in de leukste kookwinkel van Nederland. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit is een appeltaart die ik al velen keren heb gemaakt, en die bij iedereen in de smaak valt.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een paar weken voor de Kerst worden in Duitsland en ook in andere landen veel koekjes gebakken. (Plätchen) Die horen echt bij Kerst. Natuurlijk kun je ze ook kopen, maar zelf maken is veel veel lekkerder. Deze koekjes zijn heerlijk knapperig en gemakkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits
Top