1. Home
  2. Community
  3. hyacintje
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels"

Dank zij Proef het Zuiden voor het idee creëerde ik deze comfort food jachtschotel met https://www.smulweb.nl/recepten/1474093/Proef-het-zuiden-met-gents-stoofvlees-voor-in-de-jachtschotel  dit stoofvlees op de bodem van het ovenschoteltje. In plaats van de rode kool apart bij de jachtschotel te serveren , verstopte ik de rode kool ín het schoteltje. Laag vlees, laag puree, laag rode kool, laag appels  en als laatste de puree bestrooid met paneermeel en een swirl vloeibare boter. Was extra smullen met tutti frutti op mijn manier ernaast..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijke pastei van kip , kastanjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

De kastanjechampignons en de Ardennerham houden het vlees heerlijk sappig. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Nu nog niet (alhoewel), maar als het straks weer herfst - of nog erger, winter - wordt is dit een  bijzonder smakelijke ovenschotel waar je je weer lekker warm door voelt. Gestoofde andijvie met oa knoflook en peper, gerookte kipfilet en afgedekt met aardappelschijfjes. Een pittige kaassaus met jalapenoschijfjes erover die het allemaal samenbindt en het knapperige korstje geeft.. Al honger? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Met wat Parmaham in de koelkast en witlof die echt gegeten moest worden ontstond deze heerlijke Italiaanse ovenschotel witlof. Zo lekker met een romige bechamelsaus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Lekkere winterse prei uit de  oven , gegratineerd met room en mozarella overheerlijk !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Wat was dit een zalige witlofovenschotel. Zo wil ik wel altijd witlof eten. Onderstaande tekst vond ik bij een witlofrecept op internet en ik ging er gelijk voor. Witlof, ham en kaas zijn die ingrediënten die prima bij elkaar passen. En al helemaal als je dit combineert met boterzachte krieltjes en een lekkere scheut slagroom. Als je dit dan nog in de  de oven schuift krijg je een heerlijke witlof ovenschotel met krieltjes en beenham". Wat mij en mijn man betreft één van de lekkerste witlofovenschotels. Het recept is wel iets aangepast. Ten eerste omdat ik geen krieltjes in huis had en er ook een eigen touch aan wilde geven. Het originele recept kun je vinden op internet (zie bronvermelding). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk ovenschoteltje voor een doordeweekse winterdag. Makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Ben je met z'n tweetjes dan kun je er twee dagen samen van smullen. Door te kiezen voor bergkaas is de kaassaus extra lekker en niet al te vet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Hmmmm.....  weer eens wat anders in de winter want had trek in zomerse smaken. Dubbele laag kaas en lekker gegratineerd in de heteluchtoven. Dit schoteltje is ruim voldoende voor 3 personen en is een volwaardige Italiaanse maaltijd. Makkelijk en snel te maken en heerlijk samen van genieten. Voor 4 personen neem je de dubbele hoeveelheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk en gezond ovenschoteltje met vis deze keer dat niet moeilijk te maken is. Deze schotel staat in 3 kwartier op de tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Een heel simpel gerecht uit Vorarlberg (Oostenrijk). De spätzle zijn - voorzover ik weet - in Nederland niet te koop, maar je kunt hiervoor gewoon macaroni nemen. Oorspronkelijk werd het gerecht zonder de spek gegeten. Bij dit gerecht wordt bijna altijd een aardappelsalade geserveerd, wat er echt lekker bij smaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Heerlijke vegetarische zuurkoolschotel. Vorige week hadden we onze nicht weer te logeren die vegetarisch eet. We hadden heerlijke zelfgemaakte zuurkool gekocht op een "slachtfeest" in Noordijk bij Neede. Dit "feest" vindt altijd plaats op de 3e zaterdag in november. Je kunt er niet alleen vlees en zelfgemaakte worst kopen, maar ook vergeten groenten en er wordt op diverse plekken allerlei zelf gemaakt, waar onder de zuurkool. Deze zuurkool  is veel, veel lekkerder dan die je koopt in de supermarkt, dus de zuurkool moest op tafel. Ik heb toen 2 gerechten gemaakt van de zuurkool. Eénmaal als ouderwetse stamppot met worst en spek en éénmaal deze ovenschotel. Die viel zo in de smaak dat zelfs mijn man die heel graag vlees eet dit erg lekker vond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een lekker  alternatief voor hamrolletjes met witlof.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Warme kost voor je innerlijk zelf op een koude regenachtige voorjaarsdag.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Recept van Facebook geplukt (doe ik bijna nooit) en lekker gegeten vanavond. Was zeer de moeite waard. Lekkere winterse kost: romige aardappelpuree met bieslook met witlof rolletjes met ham en kaas. Het is er weer de tijd voor. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

De heerlijke sappige schnitzels worden heel kort rondom gebakken. Gaan dan in de oven overgoten met een verrukkelijke champignons-mosterdroomsaus. De schnitzels blijven hierdoor heerlijk sappig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits
Top