1. Home
  2. Community
  3. hyacintje
  4. Kookboek Italiaans
Kookboek "Italiaans"

Dit eenvoudig Toscaans kippannetje staat snel op tafel en is een ideaal gerecht om te genieten na een lange werkdag. Bovendien zeer kindvriendelijk, want 2 kleinkinderen die we voor een weekend met de camper bij ons hadden, hebben er gretig van gesmuld. Op de foto is het gerecht te zien met een bijna verdubbeling wat ingrediënten betreft. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze met basilicumpestoroomkaas gevulde kipfilet worden gerold in Parmaham en gaan (even rondom gebakken) samen met de saus 20 minuten in de oven. Je kunt de kipfilt al een dag tevoren voorbereiden. Heelijk als je eters krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Niet te verwarren met 'Ragù Bolognese' want dat is echt een tomatensaus met rundergehakt. Dit heerlijke Italiaanse runderstoofpotje wordt natuurlijk geserveerd met pasta. Niet gewoon spaghetti maar van die lange brede slierten zodat de saus er goed aan blijft hangen Ik heb het recept voor 8 personen gemaakt omdat het een makkelijk te maken gerecht was voor een wat groter gezelschap. Deel alles gewoon door 2 en het is voor 4 personen   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Met wat Parmaham in de koelkast en witlof die echt gegeten moest worden ontstond deze heerlijke Italiaanse ovenschotel witlof. Zo lekker met een romige bechamelsaus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Snel, makkelijk en lekker. Wat wil een mens nog meer! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Tomaten die op moesten. Kippendijfilet in de vriezer. Dus aan het experimenteren. Heerlijk stoofpotje. Helemaal geschikt voor je slowcooker maar ook lekker uit de stoofpan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Deze pizza kerst-krans hang je niet aan je deur maar zet je gezellig op tafel!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Gebruik een hele kip voor dit super lekkere familie gerecht. Leuk om te doen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Wie mijn recepten kent, weet dat ik een groot liefhebber en voorstander van armeluisvoer ben. Meestal veel lekkerder dan 5-sterren cuisine, spotgoedkoop en ontzettend creatief als je aan het eind van je geld nog een stuk maand over hebt. Dit gerecht is volwaardig en bijna vegetarisch, als je de ansjovis weglaat en vervangt door verkruimelde groentenbouillonblokjes is het helemaal vrij van dierlijk eiwit. Ik heb het bijna dagelijks gegeten in het armste deel van Zuid-Italie, het komt oorspronkelijk uit Sicilie en de variaties verschillen per familie. Vanwege de vitaminen maak ik er altijd een frisse appelsla met een bite en een zoetje bij. Ik heb dit dus niet zelf bedacht, maar ben aan de slag geweest met mijn opschrijfboekje van verschillende eetervaringen tot ik mijn favoriet heb gecomponeerd..Ik zag ergens op het internet dat je heel leuke ribbelpasta kunt krijgen. Kies wel voor een dunne lintpasta, dikke deegvormen zoals macaroni, ravioli en dergelijke zijn te zwaar en compact. Ook makkelijk te maken als je tentkampeert. Omerta! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik ben dol op gedroogde tomaten. Het liefst nog de half gedroogde tomaten want de hebben een zachtere smaak. Maar weer eens geprobeerd ze zelf te drogen en in te maken. Heerlijk ! De tomaten zijn een paar weken houdbaar als je zorgt dat ze goed onder de olie staan. Afdekken met een laurierblad helpt hierbij. Via internet op recepten gezocht en zelf een combinatie van diverse recepten gemaakt. Dus mijn eigen draai hieraan gegeven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Verrukkelijke zachte kipdijfilets in een zalige - tomatensaus met spekreepjes, veel groenten en natuurlijk paddenstoelen. Heerlijk met een lekkere pasta en een groene salade. Ik heb hier en daar een beetje rondgestruind tussen mijn kookboeken en ben zelf tot dit recept gekomen. N.B. Maak de kip een dag tevoren klaar zodat de saus goed kan intrekken, dan is het nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit recept heb ik zelf verzonnen door een combinatie van diverse recepten. Wij kregen vrienden te eten en dan vind ik het altijd fijn om iets te kunnen voorbereiden en dan in de oven te doen zodat ik alle tijd aan onze gasten kan wijden. Denk er wel aan dat de kipdijfilets een paar uur moeten marineren. Kan natuurlijk ook een dag tevoren. Het was heerlijk !!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een snel, makkelijk en overheerlijk 30 minuten maal boordevol smaak. Sappige kip, zon gedroogde tomaatjes, champignons, geroosterde tomaten, uien en knoflook komen tezamen in een maaltijd die echt verrukkelijk is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Met warme dagen weinig zin om lang in de keuken te staan, maar natuurlijk willen we wel lekker eten. 's Morgens de aardappelen met schil voorgekookt. Daarna snel klaar met de blokjes verse tomaat, geschilde paprikareepjes, gesnipperde ui en wat rucola. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Kipdijfilet is veel sappiger dan gewone kipfilet. Ook gemakkelijker te vullen want kipdijfilets liggen opgerold in de verpakking. Deze keer heb ik de kipdijfilet gevuld met een mengsel van Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes. Lekker met een plakje rauwe ham eromheen en gegaard in een verrukkelijke tomatensaus, waaraan ik nog wat champigons heb toegevoegd. Heerlijk gegeten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk aromatisch Italiaans pizzadeeg. Zo klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top