1. Home
  2. Community
  3. hyacintje
  4. Kookboek Vis
Kookboek "Vis"

Deze keer heb ik de mosselen naturel gekookt met prei, ui, wortel, een blaadje laurier, peper,zout en witte wijn. De sausjes maakten het helemaal af. Ik had alle 5 de sausjes gemaakt om ze uit te proberen maar dat is erg veel. Het beste kun je gewoon 1 of 2 sausjes kiezen en de volgende keer weer andere TIP: De vinaigrette is natuurlijk ook lekker over de sla die je erbij serveert …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Als je regelmatig mosselen eet is het lekker om zo nu en dan eens een ander recept te proberen. Deze Spaanse variant is erg lekker en bovendien heel gemakkelijk om zelf te maken. Met mijn Aioli-zelfgemaakt-het-lekkerst stokbrood en een frisse salade was het een heerlijke maaltijd. Het nat wat onder in de pan blijft zitten gooi je natuurlijk niet weg. Schep een paar lepels over wat mosselen op je bord. Je kunt het lekker oplepelen als een soepje of opdeppen met stokbrood. Mocht er toch nog wat overblijven dan heb je de volgende dag met een paar overgebleven mosselen nog een heerlijk soepje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Diverse vis, schaal- en schelpdieren, gestoofd in een saus van tomaten, knoflook en uien …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Super lekkere scampi; geserveerd met stokbrood is het heerlijk deppen in deze hemelse saus ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Jaren geleden heb ik eens een keer mosselen met cider en room gegeten toen ik in Normandie op vakantie was. We aten het toen als voorgerecht en kregen het geserveerd in een diep bord met een lepel ernaast. Wat ik met die lepel moest doen werd mij weldra duidelijk toen ik andere mensen hun bord leeg zag lepelen nadat ze eerst hun mosselen hadden gegeten. Het was echt heerlijk en als je de mosselen op deze manier maakt zul je merken dat het kookvocht inderdaad zonde is om weg te gooien. Wanneer je het als voorgerecht eet is 2 kilo mosselen genoeg voor 4 à 5 personen. Eet je het als hoofdgerecht reken dan gewoon op 1 kilo per persoon. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

* Ameijoas a Prata *Kokkels zoals ze bereid worden aan de Costa de Prata. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Een heerlijk verrassend Toscaans recept dat maar weinig mensen kennen : spaghetti (of andere dunne lintpasta) met verse vongole (venusschelpen), of een stuk goedkoper met verse kokkels …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

* Ameijoas na cataplana *Kruidige, geurige schotel uit de Algarve, die in een cataplana wordt bereid, maar in een gewone pan of vuurvaste schaal met sluitend deksel kan ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Uit Portugal (Ameijoas na cataplana)de piripiripepers in dit recept zijn strikt naar eigen keuze. Deze kleine rode duiveltjes, naar Portugal gebracht vanuit de vroegere Portugese kolonie Angola en heel veel in de keuken van de Algarve gebruikt, zijn verschrikkelijk scherp (heet). Maar zij worden meestal met verstand gebruikt, meer om geur en smaak te geven, dan om je hoofd te laten ontploffen!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Een heerlijk gerechtje uit de AH-serie Streekkeukens Portugal. Het is heel goed voor te bereiden en erg lekker. Let op de marineer-tijd van 24 uur. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Mosselen Natuur aan €23 - de gangbare prijs hier in België? Vergeet het maar! Dit recept is een pak beter, véél goedkoper en makkelijk! Je bereidt dit voor nog geen €5 per persoon. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een heerlijk, gezond, stuk krokant gebakken Noordzee vis. Net iets lekkerder dan een lekkerbekje en snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Gegrilde gamba's met een marinade van munt en citroensap …  Lees verder »

Zalmfilet in bladerdeeg met verse spinazie en room, op smaak gebracht met vers bladerdeeg van Tante Fanny.  …  Lees verder »

Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus  Energie:482 kCal | 2025 kJ     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Iedereen kent Sergio Herman wel, de alom bekende 3 sterrenkok van voormalig restaurant Oud-Sluis. Onlangs heeft hij The Jane in Antwerpen geopend en hij heeft Pure-C nog in Cadzand. De man is een geboren en getogen Zeeuw. Hij maakte onlangs deze mosselen op TV voor een club Belgen en leek me zo lekker dat ik het moest proberen. Dit is een top mosselmaaltje met 3 sterren aan ervaring en helemaal niet moeilijk om te maken. Snel een lekkere, complete en gezonde maaltijd eten, zet dit op de tafel.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Mmmm€ heerlijke vis met een zomers tintje die extra lekker smaakt door de saus. Makkelijk te maken, gezond, slank en goed voor te bereiden. Smaakt alsof je het WK voetbal zit te kijken aan de Portugese Algarve. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

We zijn gek op vis, maar dat weet iedereen nu wel. Jammer dat er steeds minder goede visrecepten te vinden zijn, maar dit is er ook eentje en die is echt weer super lekker. Niet moeilijk te maken en met weinig ingrediënten. Een lekkere Griekse vis plaki (= schotel). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Ik barst nu van de spartelverse Texelse Noordzee Schol. In de zomer en in de herfst zijn ze het beste, lekker stevig en vet. Snel verwerken dus. Dit is wel de makkelijkste en de lekkerste manier om ze te bereiden. Zo worden ze veel gegeten in heel Nederland, Belgie, Noord-Frankrijk en aan de Engelse Oostkust in restaurants. Met een beetje geluk heb je 5 kilo grote vuile vis voor een tientje. Ons bekendste Noordzeevisje is dus allerzins betaalbaar. Super lekker en heel snel klaar. Ik doe het ook af en toe met Noordzeetongen of Griet, maar die zijn fors duurder. Vlees is wel steviger dan van andere platvissen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis
Top