1. Home
  2. Community
  3. hyacintje
  4. Kookboek Pasta
Kookboek "Pasta"

Een recept uit boodschappen, lekker snel en niet te duur. …  Lees verder »

Heerlijk gerecht gemaakt met volkorenpasta dat we op het laatst afwerken met geroosterde pijnboompitten !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Deze boozy penne met paprika-tomatensaus en rum maakt iedereen blij!    …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Maak indruk op je gasten met dit makkelijke maar heerlijke gerecht van pasta met tomatensaus en knapperige kip. De kip krijgt een lekkere volle umami smaak door de korst met Parmezaanse kaas.Daarnaast maak je een simpele tomatensaus die zich nesteld in de oortjes van de pasta.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Snel, makkelijk en lekker. Wat wil een mens nog meer! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Hmmmm.....  weer eens wat anders in de winter want had trek in zomerse smaken. Dubbele laag kaas en lekker gegratineerd in de heteluchtoven. Dit schoteltje is ruim voldoende voor 3 personen en is een volwaardige Italiaanse maaltijd. Makkelijk en snel te maken en heerlijk samen van genieten. Voor 4 personen neem je de dubbele hoeveelheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wie mijn recepten kent, weet dat ik een groot liefhebber en voorstander van armeluisvoer ben. Meestal veel lekkerder dan 5-sterren cuisine, spotgoedkoop en ontzettend creatief als je aan het eind van je geld nog een stuk maand over hebt. Dit gerecht is volwaardig en bijna vegetarisch, als je de ansjovis weglaat en vervangt door verkruimelde groentenbouillonblokjes is het helemaal vrij van dierlijk eiwit. Ik heb het bijna dagelijks gegeten in het armste deel van Zuid-Italie, het komt oorspronkelijk uit Sicilie en de variaties verschillen per familie. Vanwege de vitaminen maak ik er altijd een frisse appelsla met een bite en een zoetje bij. Ik heb dit dus niet zelf bedacht, maar ben aan de slag geweest met mijn opschrijfboekje van verschillende eetervaringen tot ik mijn favoriet heb gecomponeerd..Ik zag ergens op het internet dat je heel leuke ribbelpasta kunt krijgen. Kies wel voor een dunne lintpasta, dikke deegvormen zoals macaroni, ravioli en dergelijke zijn te zwaar en compact. Ook makkelijk te maken als je tentkampeert. Omerta! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wat gekookte pasta over in de koelkast. Een paprika die op gebruik lag te wachten en een bekertje zure room dat per ongeluk gekocht was. Zo ontstond dit heerlijke pastagerecht. Met als bijkomend voordeel......heel snel  klaar. We vonden dit zo lekker dat ik het (zelf verzonnen)-recept zeker wilde bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

ik heb het recept jaren geleden gevonden en het al een paar keer gemaakt. Mensen vonden het heerlijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

In een oude Tip Culinair van heel lang geleden stonden eens een paar exclusieve Italiaanse pastasauzen van beroemde chef-koks. Eén van die sauzen heb ik al vaak gemaakt. In de loop van de tijd heb ik de saus behoorlijk aangepast. Niet omdat de originele saus niet lekker was, maar die was uitgebreider. Ik heb dus een paar ingrediënten weggelaten zoals bijvoorbeeld de kalfsfond en de katenspek die genoemd waren in de originele saus. Wij vinden de saus zoals ik hem nu maak zeker zo lekker. Een heerlijk pastagerecht voor een dagje vegetarisch ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Pasta puttanesca, een Italiaanse klassieker die letterlijk hoerenpasta betekent. Dit n.a.v. Sanders en Harold Smits, die een draaiboek maakte bij de Braziliaans-Italiaanse film Estômago waar  een *** tijdens werk deze pasta zat te eten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De wodka geeft deze pasta een heerlijke smaak. Romig,licht,zacht en rozig. Met een vleugje pit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Bij dit gerecht zit een heerlijke kaassaus, om je vingers bij af te likken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zonder room, dat is hoe de Italianen spaghetti Carbonara maken. Dit recept is authentiek, lekker en zeer makkelijk! En is bovendien ook nog eens veel gezonder de de roomvariant! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

LEKKER!!!!! En zelf pasta maken is hartstikke leuk... Ik heb het pasta deeg recept van Jamie Oliver maar de vulling en saus heb ik zelf bedacht. Als je zelf pasta maakt met dit recept, kan je net als ik ook je eigen saus en ravioli vulling bedenken enzo!! En dat is hartstikke leuk. WEG MET DE BLIKJES RAVIOLI!!! MAAK HET VANAF NU GEWOON ZELF! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Was op zoek naar een authentiek Italiaans recept, en via een vriendin kreeg ik dit recept.  Dit recept was van haar moeder die uit Italië kwam. Heb dit wat aangepast omdat ik het handschrift en het recept niet meer goed kon lezen (omdat het een oud recept is, flink beduimeld met vette vingers en tomatensaus vlekken). Eet smakelijk (buon apetito) Heerlijke pittige authentieke Italiaanse ovenschotel met veel variatie-mogelijkheden. Veel vrienden en familie willen dit na hun vakantie in Italië dat we hun dit weer serveren.  Deze schotel is binnen een tijdsbestek van 45-60 minuten klaar.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

De basis voor deze tomatensaus komt uit een recept van Jamie Oliver. Ik vond deze basis saus zo lekker dat ik hem gebruik voor zowel pasta's als pizza! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Niet licht, wel heel lekker. Een heerlijk gerecht voor wanneer het buiten slecht weer is en je je wil warmen en ontspannen bij een lekkere maaltijd. Comfort food dus. Een benaming die zeker goed bij dit recept past. Het rokerige van het spek, versterkt door de paprika in combinatie met het fris-romige van de crème fraîche  maakt dit gerecht tot een aangename smaakcombinatie. Supersimpel, super lekker en snel klaar.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top