1. Home
  2. Community
  3. hwiggerm
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Als ik een goede kippenbouillon maak heb ik eigenlijk altijd teveel soepvlees om in de soep terug te doen. Deze keer heb ik er bitterballen van gemaakt en die waren echt super! Het lijkt veel werk maar eigenlijk valt dat best mee. Proberen dus! Houd wel rekening met de wachttijd want de ragout moet echt heel goed zijn opgestijfd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Kennissen en buren willen alleen onze oliebollen en appelflappen... je snapt dat we het er druk mee hebben! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Pannenkoekenbeslag 2 eieren 500 ml melk 250 g bloem van de molen 1 snufje zout zonnebloemolie Hartige pannenkoek 1 kipfilet 1 teentje knoflook 150 g spinazie 125 g feta Tzatziki 1 komkommer 300 ml griekse yoghurt 4 takjes munt 1 teentje knoflook zout versgemalen peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Nodig voor 3 a 4 grote pannenkoeken: 100 gram bloem of pannenkoekenmeel - 2 gram zout - 1, 5 dl melk - 1 ei - 20 gram boter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Kinderkeuken

voor het beslag:* 1 kg. bloem * 1 l lauwe melk * 80 gr gist * 80 gr (zachte) boter * 50 gr witte basterd suiker * 20 gr citroensap * 10 gr zout * 3 eieren * zonnebloemolie voor het frituren.---voor het garnituur:* 75 gr krenten * 100 gr rozijnen * 100 gr bigarreaux (geconfijt fruit) in stukjes * 200 gr appel (goudreinetten)---voor de afwerking:* 1 bus poedersuiker  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Klinkt goed en makkelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Runderstoofvlees met appelstroop,dit geeft weer een andere smaak aan het rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

(uit Engeland) Van: "Wilma" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda …  Lees verder »

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak. Lekker bij een Barbecue maar ook bij Fondue, Gourmetten enz. En veel lekkerder dan de gekochte! Ik heb deze Coleslaw voor het eerst gemaakt op 31.12.2010 en het smaakte uitstekend op stokbrood of toastje. Maar bij barbecue en bij alles wat je maar kunt bedenken. Ik heb de hoeveelheden opschreven die ik gebruikt heb. Wat je eerst hebt is een berg met groenten maar denk er aan dat het enorm slinkt! Op de foto kan je zien wat je overhoudt, en dat is ook best veel en in ieder geval veel meer dan zo`n bakje bij de supermarkt En als je het zelf maakt weet je ook wat erin zit toch? De mayonaise die ik heb gebruikt is mayonaise met citroen merk D&L = Devos Lemmens en verkrijgbaar o.a. bij AH. Is deze niet verkrijgbaar waar je woont voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de mayonaise die jij gebruikt. (is nog goedkoper en ook lekker) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

6 koppen rijst 3 blikken tomaten 3fijngehakte ui peper zout boter 2 liter kippebouillon …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Flammkuchen, helemaal hot and happening en eenvoudig zelf thuis te maken! In dit recept gebruik ik prei en spek, maar je kan de flammkuchen in principe beleggen met ingredienten naar keuze. Traditioneel worden ze gemaakt met spek en ui (Elzasser Flammkuchen), maar heel lekker ook met bijvoorbeeld gerookte zalm, prei en rucola.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een heerlijk luchtig eenvoudig te maken nagerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke vers gemaakte volle runder ragout, ook lekker met rijst. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Bij prachtige herfstkleuren hoort een kleurige schotel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

4 eieren Halve theelepel zout 2 eetlepels suiker 2 eetlepels koksroom 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels rozijnen 40 gr bloem Halve citroen (geperst) Boter Poedersuiker Cranberryjam …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks
Top