1. Home
  2. Community
  3. hotstuff31
  4. Kookboek authentiek chinees
Kookboek "authentiek chinees"

Pittige bami met kip flinters: Het orginele Street-food recept word traditioneel gegeten met koude noodles, Omdat ik warme noodles lekkerder vind is dit recept gemaakt met verwarmde ei- noodles. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Op vrijdagmiddag werd er altijd wok gehaald bij een lokaal wok restaurantje. Op basis van wat ik daar altijd bestelde heb ik geprobeert na te maken. Hieruit is dus onderstaand recept gekomen,Ik moet zeggen dat het erg goed in de buurt komt maar helaas is het nooit exact hetzelfde. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Pittig dipsausje voor spring rolls …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Voor liefhebbers van de szechuan keuken deze lekkere woksaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Na een lange marineertijd ontstaat een heerlijk gerecht; in de diepvries kan je het nog 2 maanden bewaren! Echt Chinees !!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Als het een keer doordeweeks heel snel moet en je toch lekker wilt eten is dit een leuk, lekker en snel eigen alternatief. Bovendien is dit gerecht slank en gezond. Variatie tip: voor nog sneller: Koop een zak Chinese of Thaise wokgroente bij AH, kook er witte basmatirijst bij en je hebt een heerlijke, snelle, gezonde en slanke maaltijd met veel smaak op tafel staan. Leuk en makkelijk op een doordeweekse dag als je toch lekker wilt smullen en snel klaar wilt zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een bami is altijd lekker, hoeveel mensen kopen er niet een bak in een supermarkt of halen het bij een afhaalchinees. Alleen deze bami kun je zelf maken en is uiterst compleet. Bovendien is hij vreselijk voedzaam en lekker. Eet er voorgemarineerde (kip)saté bij en neem er wat satésaus bij of zoetzure saus. Dit gewokte bamigerecht is goed in te vriezen. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke maaltijd ! Ik had deze vorige week gemaakt en de pan was leeg zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Er zijn momenteel veel goedkope verse sperziebonen te krijgen. Boontjes met nootmuskaat en een klont boter is zo Oud-Hollands dus dacht ik maak er iets lekkers mee. Ik ben gek op wokken. Het is snel klaar, lekker en heel gezond. Voordeel van die wok is snelheid en je kookt niet alles kapot zoals in water. Dit is een heerlijk Chinees éénpans- of wokgerecht wat, na wat voorbereiding snel op tafel staat. Ideaal voor door de week ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Recept en wijnsuggesties van smaakspecialist Peter Klosse. Een lekker pittig en snel gerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Kung Po was de naam van een ambtenaar bij de rechtbank in Szechuan; zijn kok creeerde dit heerlijke gerecht met kip en cashewnoten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Dit is een typisch gerecht uit Sichuan. Het het pittig en gekruid is, is het niettemin populair in heel China, vooral in het noorden. Er zijn vele versies van het gerecht en allemaal makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Een origineel recept van Si-Woo Man. Een recept uit Szechuan. Pittig gekruid. Dit recept heeft jaren geleden in een Margriet gestaan. En is heel erg lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

2 uur wachttijd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijke en aparte vleesschotel, waarin de aromatische szechuan peper de smaakmaker is. Het gerecht is niet scherp. Ik heb lang moeten googelen om dit recept te pakken te krijgen, onder de naam Hua Jiu Ngau Yuk. Blijft op onze eigen shortlist! Het is belangrijk dat de szechuan peper heel fijngemalen is (haal het maalsel ook door een zeef), anders gaat het vervelend knisperen tussen de tanden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ingrediënten voor 20 loempia`s: Middelgrote oempiavellen (verkrijgbaar bij de toko) +/- 500 gram kipfilet Wortel Taugé Ui 2 rode pepertjes 1 teentje knoflook Ketjap manis 1 bouillonblokje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Heerlijke klassieker uit de Szechuan keuken.Kan eventueel ook met kip. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

500 gram varkensvleesreepjes - 2 theelepels maizena - 1 eetlepel droge sherry - 2 eetlepels zoutarme sojasaus (shoyu) - 2 eetlepels arachide-olie - 2 teentjes knoflook - 1 cm gember - 1 kleine rode peper - 6 lente-uitjes - 180 gram peultjes - Voor de roerbaksaus : 3 eetlepels oestersaus - 1 theelepel suiker - 125 ml zoutarme kippenbouillon …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Voor het vlees: 800 gram varkenslapjes, 1/2 ui, 2 teenjes knoflook, 3 theelepels djahe, 2 eetl olie, 4 eetlepels ketjap manis, sap van 1/2 citroen, potje atjar thampoer. Voor de Pangangsaus: 4 dl water, 1 of 2 theel. sambal, koflookpoeder, 1 eetl. citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donker bruine basterd suiker, 2 eetl. gembersiroop of 1 - 1 1/2 eetl. djahe, 4 eetl. tomatenketchup, maizena …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top