1. Home
  2. Community
  3. hobbeles
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Een aantal jaren geleden was ik op zoek naar een recept van Saté. Uiteindelijk ( na vele andere geprobeerd te hebben ) kwam ik er een tegen die toevallig mijn naam met zich meedroeg. Het was of het zo had moeten zijn, en dit is bij ons en onze vrienden nu nog steeds een toppertje! We maken het regelmatig voor de barbeque, maar ook voor de grill of gourmet is het een graag geziene aanvulling. Het is zeker zo dat dit recept niet van mijzelf is, maar wil deze toch graag met jullie smullers delen.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Heerlijk kipstoofpotje met kipendijtjes. Kan ook goed in de slowcooker. De kipdijfilet gaat dan 1 uur op high en plm. 3 tot 4 uur op low (afhankelijk van de grootte van de kipstukjes). Het recept van dit lekkere stoofpotje vond ik op Pinterest. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Nu de thermometer weer daalt krijg je weer trek in stevige kost. Zo kwam ik op dit 'wintersport' gerecht, een traditioneel gerecht uit de Zwitserse Alpen. Dit comfortfood uit Zwitserland wordt ook weleens  'Swiss Mac & Cheese' genoemd. Het grappige aan dit recept is dat er EN aardappelen EN pasta wordt gebruikt. Iets wat je niet zo snel ziet in een gerecht. Het is dan ook zeker NIET geschikt voor een koolhydraatvrij dieet Ik heb er natuurlijk ook zelfgemaakt appelmoes bij gegeten zoals het in Zwitserland volgens traditie geserveerd wordt. TIP: Met een 'restje' van deze (of andere pasta) kun je een heerlijk roerei of omelet maken zie:  Roerei-met-een-restje-pasta …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las. "Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !! En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner. Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn, als je maar de juist ingrediënten gebruikt.  Deze versie van witlof met ham en kaas is daar een duidelijk voorbeeld van. Het is zelfs zo lekker dat je dit prima met een dineetje of met kerst op tafel kunt zetten en het is zo simpel te maken dat echt iedereen het kan maken.  Je hoeft hier echt geen keukenprinses voor te zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een vegetarische ragout, want bijna alle ragouts worden gemaakt met vlees. Deze ragout heb ik speciaal gemaakt voor ons vegetarische nichtje. De ragout viel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere canneloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje. Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze canneloni na te maken. Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk. In de canneloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt. De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas. NB Gebruik in plaats van canneloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Fajita is een zachte tortilla gevuld met kip, paprika en ui. Ik doe ze graag in het tosti-ijzer met kaas. Zodat de kaas lekker smelt en je ze makkelijk uit de hand kunt eten. Daarbij serveer ik graag zelfgemaakte guacomole.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Ik kreeg iemand op de koffie en die wilde ik verrassen met verse wafels met aardbeien en blauwe bessen. Dus snel naar de winkel om een pak wafelmix te halen. Laat de enige supermarkt die we in ons dorp hebben die nou net NIET hebben. Toen ben ik dus maar zelf aan de slag gegaan en heb met behulp van enkele recepten van internet mijn eigen basisrecept voor wafels ontworpen Een ding is zeker, de volgende keer heb ik echt geen pak kant en klaar meer nodig want alle ingrediënten heb ik zelf al in huis en is het net zo makkelijk om het zelf te maken. De aangegeven hoeveelheid is voldoende voor ongeveer 15 wafels.   TIP: Ik heb hiervoor mijn zelfgemaakte vanillesuiker gebruikt no waste-vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes maar je kunt ook gewoon (basterd)suiker met daarbij een zakje vanillesuiker gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Spaghetti koken in je slowcooker. Je moet er even op wachten maar dan heb je wel een super heerlijke maaltijd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Runderstoofpotje gegeten bij de abdij Koningshoeven, zo lekker dat ik dit ook graag wilde maken maar dan in de Slowcooker. Dus meerder recepten en bereidingswijze gelezen en een combi gemaaktvan vele recepten Het is heel lekker geworden maar iets minder zoet en een andere vleesstruktuur. Ik heb riblappen gebruikt, die uiteindelijk wat uit elkaar vielen. Bij de abdij was het vlees zacht en zoeter meer een compact stukje, dus denk ander vlees. Dit stoofpotje deed me lichterlijk aan zuurvlees denken Halverwege heb ik geproefd en heb ik er ontijtkoek, een buillonblokje en 2 laurierbladen en 2 extra kruidnagels  en een flinke schep appelperenstroop en een kneep milde mosterd toegevoegd, die staan niet op de foto met ingredienten …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

3 et.l. ketjap 1 el. honing 2 el. tomatenpuree of ketchup 2 teentjes knoflook geperst 1 th. sambal badjak 1 th. zout 1 stuk ui, gesnipperd 2 el boter 1 handje taugè …  Lees verder »

Soutzoukakia zijn kleine Griekse gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus. Het is gemakkelijk te maken en het heeft een uitgesproken smaak. Soutzoukakia eet het lekkerst met rijst of met aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een heerlijk gekruid Indonesisch kipgerecht. Snel klaar en dan....smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit recept is voor de elektrische slowcooker, maar kan natuurlijk ook in een gewone oven. Wel de tijden aanpassen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit is HET 'geheime' recept van de heerlijke eiersalade van 'La Place' . Een tijdje geleden kwam ik het toevallig tegen en daar werd ik behoorlijk blij van. Ik heb het nu zelf thuis gemaakt en het is inderdaad net zo lekker als in het restaurant. Met dank aan 'La Place' voor HET 'geheime' recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel
Top