1. Home
  2. Community
  3. hgelden
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lumper 300 gr ketan mengen met 200 gr pandang rijst waarom die combinatie omdat ik vind dat het anders te plakkerig word. 400 cc cocosmelk en 400 cc water met wat zout. 1 a 2 dikke stengel pandangblad. Dit alles gaar maken tot al het vocht verdampt en zo af en toe roeren. Daarna nog een paar minuten gaar stomen het moet plakkerig aanvoelen. 1 kip 1000 gr gaar koken in water met wat zout. met de hand klein pellen. 4 grote knoflook 2 volle eetlepel kerrie masala geen gewone kerrie 1 rode spaanse peper met pitten hoeft niet maar ik hou van een beetje pittig. 100 gr gedroogde kokos 1 schijf goela djawa 1 grote ui fijn gesneden en zout naar smaak. 3 a 4 volle eetlepel sla-maisolie geen olijfolie Dit alles licht fruiten en een klein beetje suiker toevoegen Daarna de gepelde kip bij doen en een klein beetje de boullion van de kip bij doen. Wat fijn gesneden seldrie bij doen voor de kleur En dan rolletjes van maken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

500 gram rijst, santen ongeveer 4 kopjes, 3 theelepels zout, 1 kip het vlees in stukjes snijden, 2 uien, 2 teentjes knoflook , 5 keriminoten, 3 theelepels djineten, 1 mespuntje koenjit, 1/2 bakje fijn gemalen en geroosterd cocos, 1 stukjes seheh(citroengras), 3 theelepels suiker, velletje bakpapier, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Lekkere spare ribs ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een heerlijk recept wat ik op het net heb gevonden, en er mijn eigen draai aan heb gegeven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

? 1 kleine rookworst (grof of fijn) ? 20 g boter ? snufje peper ? 250 g snijbonen ? ? dl melk ? 500 g aardappels ? snufje zout ? 1 pot witte bonen (grote) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Recept voor lekkere Indonesische koek …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Pittige Indonesische sate. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

50 g rozijnen, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gist, 2,25 dl karnemelk, 1/2 ei, 75 g walnoten, 1 1/2 el honing …  Lees verder »

voor het beslag:* 1 kg. bloem * 1 l lauwe melk * 80 gr gist * 80 gr (zachte) boter * 50 gr witte basterd suiker * 20 gr citroensap * 10 gr zout * 3 eieren * zonnebloemolie voor het frituren.---voor het garnituur:* 75 gr krenten * 100 gr rozijnen * 100 gr bigarreaux (geconfijt fruit) in stukjes * 200 gr appel (goudreinetten)---voor de afwerking:* 1 bus poedersuiker  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Hoera ! De oliebollen tijd breekt weer aan. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ingredienten (3 pers.): flesje oud bruin bier 2 el maizena 2 el bruine suiker 1 beker melk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ingredienten: 200 gram konijnenbouten 500 gram Zuurkool 50 gram uien 10 mm 50 gram wortelblokjes 10 mm 1 dl rode wijn 2.5 el ketjap manis 2 tel sambal 5 gram gemalen verse peper 5 gram zout 20 gram boter of margarine Marineer de konijnenbouten met de sambal en de ketjap peper zout .Laat boter of margarine smelten en braad hierin de konijnenbouten goudbruin, blus af met de rode wijn, voeg de uien, wortelblokjes en de zuurkool toe laat, deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur. Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool of sajur van chinese kool met uien …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

- 1 pond hamlappen in blokjes - 3 uien - 1 groot blik perziken - 1 blikje tomatenpuree - 3 eetlepels ketjap - 2 theelepels sambal …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Joegoslavisch, recept heb ik al 20 jaar, en komt vaak op tafel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Weer eens een andere zuurkool …  Lees verder »

Dit is het authentieke recept zoals het ooit bij toeval door een kok van de jongerensoos in Venray is ontdekt door de restjes van een chinees-indische rijsttafel bij elkaar te doen en op te warmen. Je kunt er eindeloos op varieren. Gewoon doen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel
Top