1. Home
  2. Community
  3. hetatwee
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit gerecht is uitgesproken Japans. Niettemin behoort het tot een van de meest populaire gerechten in de westelijke wereld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Als mensen mij vragen wat nou echt Italiaans is, noem ik altijd Risotto. Je zou denken pasta, maar dat vind je in andere vormen ook in andere culturen terug. Maar de bereidingswijze van risotto is met geen ander gerecht te vergelijken (Okay! Bijna geen ander gerecht dan!). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Zelf veranderd omgezet naar grammen en er een "eigen draai" aan gegeven. De vorm die ik had was eigenlijk te laag voor de papieren vormpjes maar het resultaat was in één keer goed. Het werden heerlijke, super luchtige Cupcakes. Met onderstaand recept maakte ik 14 cupcakes. De slagroom zit slordig op ze smaakten er niet minder om! PS.Vandaag (20.07.10) weer deze cupcakes gebakken. Dit keer met glazuur bestreken en een nieuwe foto toegevoegd. Glazuur gemaakt van 100 gram poedersuiker, wat water, klein beetje kleurstof, een scheutje sinaasappellikeur en wat limoensap. Blijf roeren tot het glazuur glanst. Heel lekker!. (Als er kinderen komen laat je gewoon de sinaasappellikeur weg.) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit is een gerecht met gebakken aubergines van de Philippijnen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Gebruik als dippers: stokbrood, met olie besprenkeld ciabattabrood, allerlei soorten chips en tortillachips, toastjes, rauwe groenterepen zoals: wortel, paprika, bleekselderij, komkommer etc. …  Lees verder »

1 aubergine, in lange dunne plakken 1 grote ui, gesnipperd 2 tomaten, ontveld en in stukken 2 el olie zout peper 1 tl basterdsuiker 1 tl sambal 1 el ketjap manis citroensap 1 dl bouillon …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Dit is er eentje die er mag wezen. Ik vergrijp me bijna nooit aan patisserie, maar dit soort appeltaarten met gezonde vulling die kunnen mij wel bekoren. Het leuke van deze taart is dat hij ook prima bij het seizoen past en wel HERFST ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een tulband, maar wat voor een....... Super toch! En zoals gewoonlijk: niet te moeilijk, maar wel om te smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekkere spitskool, anders dan dat je gewend bent... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Schouderkarbonades in een stoofpotje, super lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit zoetzuur van wortels.(uit vietnam) …  Lees verder »

Frisse salade, lekker bij vis maar ook bij Oosterse gerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees
Top