Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. hermien_kg
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ben jij de vlees- en garnalenkroketten ook zo zat? Nou, dan heb ik hier een verschrikkelijk lekker alternatief: zalmkroketjes. Lekker met een glas wijn, zoals een boterachtige Chardonnay! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van de Noorse winnares van Hele Norge baker (de Noorse Heel Holland Bakt). Het is een passievruchttaart (pasjonsfruktterte), die zo goed in de smaak viel bij de juryleden, dat zij allemaal graag haar recept wilden hebben! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Dit recept komt uit het boek 'Aan tafel' van Nigel Slater. Zie hier mijn boekrecensie: http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater. Deze gevulde pikante frittata lijkt me heerlijk! …  Lees verder »

Heerlijke hartige zalmtaart met aardappelen en twee soorten kaas. Deze zalmtaart wordt door het filodeeg extra knapperig. Net even anders en erg lekker!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Het was eigenlijk de bedoeling dat dit een ovengerecht zou moeten worden. Maar soms moet je je plannen wijzigen. Zo ook deze keer. De schaal stond nog maar amper in de oven en ik dacht al: dit gaat het niet worden. Snel een wok op het fornuis gezet met wat olijfolie erin en toen de olie warm was heb ik de hele schaal in de wok geleegd. Als snel zag en proefde ik: ja dit komt helemaal goed. En ja hoor het kwam helemaal goed. De garnalen met de tomaat, knoflook en lente ui werden lekker geroerbakt en de feta begon te smelten en zo ontstond een heerlijke saus. Eind goed al goed. In ieder geval iets om nog veel vaker te maken dat staat vast …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Kippenvleugeltjes uit de oven zijn altijd lekker. Kan gegeten worden bij de borrel, als snack bij een sport wedstrijd of als diner. De gerookte paprika zorgd voor een lekkere rooksmaak. Dit recept is geschikt voor de bereiding van 1 kg kippenvleugeltjes. …  Lees verder »

Deze paprikajam smaakt verrukkelijk bij een stukje zachte kaas. Vooral bij geitenkaas. Je maakt hier een heerlijk hapje van door deze marmelade te mengen met roomkaas. Lekker op een toastje of (iets verdund) heerlijk als dip. Gewoon op stokbrood ook heel lekker. Ook voor een lekkere lekkere crostini of bruschetta: dun besmeren met de paprikaam en dan een plakje rauwe ham of pittige kaas erop. Doe de paprikajam in kleine potjes. Zodra een potje is geopend in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Gisteren gemaakt voor de bbq bij onze nicht Ik las het recept en het leek mee heel lekker. Nou, dat was het ook. Deze bruschettadip is niet alleen om te dippen maar heel lekker bij een stuk geroosterd of gebakken vlees of kip. Ook lekker op stokbrood. Ik heb het recept iets aangepast door in de marinade geen suiker maar een beetje honing te doen en een teentje knoflook door de dip te doen. In het originele recept is geen knoflook gebruikt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Vanavond geprobeerd en viel zeer in de smaak. Vandaar dat ik het plaats. De salie komt uit eigen tuin!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Voor op een lepelhapje als aperitief bij foie gras of paté of op ijs bvb, heel lekker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Dit recept is zeer populair bij mij thuis, Minstens 1 keer per 2 weken maak ik het. Het doet mij aan vroeger denken; mijn moeder maakte dit vaak voor mij als ik een rotdag had gehad en het maakte me weer vrolijk. Het is echt een gerecht dat je voldoening geeft. Ik heb er dus een erg fijne herinnering aan. Ook is het leuke aan dit recept dat je elke groente die je zelf lekker vindt er nog aan toe kunt voegen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een van de meest populaire gerechten op Madeira is deze vleesspies. Vaak gemaakt van bief maar ook wel van varkenshaas of kipfilet. Ideaal voor op de bbq maar het kan natuurlijk ook in de grill pan. Op Madeira gebruiken ze verse laurier want dat is daar volop verkrijgbaar. Vaak is de spies die ze daar gebruiken ook een stok van de laurierplant/boom. Ze serveren de spies hangend (zie foto) en meestal krijg je er bolo do caco  (een soort plat knoflookbrood) bij. Ik heb hier varkenshaas gebruikt en gedroogde laurier. Zorg wel voor een paar uur marinade tijd. Deze tijd heb ik niet bij de bereidingstijd gerekend. Wees niet te zuinig met het grove zeezout, misschien niet al te gezond maar wel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

In mijn minituintje groeit natuurlijk radijs. Nooit geweten dat je ook het verse blad gewoon op kunt eten. Een heerlijke vegetarische maaltijd waarin je het vlees niet zult missen. En héél snel klaar.   …  Lees verder »

Een heerlijk, verrassend hartig hoofdgerecht, verpakt als kadootje. Een echte traktatie op je bord! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke vis schotel , die heel gemakkelijk te bereiden is en natuurlijk erg gezond is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept heeft naast zoet, zout, zuur en bitter ook de vijfde basissmaak Umami wat van oorsprong een Japans woord is en betekent 'heerlijkheid' of 'hartig'. ''' http://nl.wikipedia.org/wiki/Umami''' Wij konden de eerste keer gewoon niet wachten om het te proeven en nog voordat ik er een foto van had gemaakt waren de bordjes al leeg !! Gelukkig de tweede keer wel een foto gemaakt van de zalm geserveerd met gewokte spinazie en gebakken aardappels. Door deze marinade krijg je een soort glazuur over de zalm waardoor ze sappig blijven en zeer smaakvol zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijk!!!! Maar je moet wel van knoflook houden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans
Top