1. Home
  2. Community
  3. henrilevison
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

(van IKEA) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

80 g suiker 2½ dl water ½ dl witte azijn 1½ el tomatenpuree ½ el tomatenketchup 1 el maizena + 2 el water, los geroerd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Een heerlijke Katjang (pinda saus) om je vingers erbij af te likken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een maaltijdsoep uit de lichte, gezonde en lekkere keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Wellant heeft van zichzelf een zoete smaak, dus u hoeft weinig suiker toe te voegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Het ideal recept voor de echte engelse Jacket Potatoes. De afwerking, het serveren kan/mag met eigen fantasie gebeuren. De kooktijd kan verkort worden mbv de magnetron. Niet van mezelf, eerlijk is eerlijk, maak kijk naar de clip en herhaal het geziene. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

De engelse keuken is echt de moeite. Ontdek het zelf ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Gebakken bloemkool uit de oven? Ja hoor, gebakken, en de smaak is niet te vergelijken met gekookte bloemkool. Deze bloemkool is lekker bruin en licht knapperig. De smaak is wat nootachtig en bijzonder smakelijk. De bloemkool zal voor het grootste deel niet in mooie plakken kunnen worden gesneden want er vallen natuurlijk allemaal stukjes af maar we gebruiken gewoon alle stukken, stukjes en stronk van de bloemkool. Wij eten dit vaak en het is bovendien slank! Alleen wat olijfolie over de bloemkool, geen sausje maken enz. Vorige week (september 2013) weer eens wat geprobeerd, 10 minuten voordat de bloemkool klaar was heb ik er een vleugje kerrie en wat geraspte kaas erover gestrooid, niet teveel maar net genoeg, dat was heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zomerse stampot met rauwe witlof die zelfs witlofhaters erg lekker blijken te vinden …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Tipiti (of Chipiti) is een mengsel van feta, paprika en pepers. Heerlijk op vers Turksbrood. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

VOOR 16 STUKS: 1 ei 2 eetlepels koffieroom 400 gram runder- of kalfsgehakt 1 teentje knoflook 2 eetlepels shoarmakruiden 2 eetlepels gesnipperde peterselie 8 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid 2 eetlepels maanzaad  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

- 2 grote rode paprika?s - 4 eetlepel olijfolie - ? citroen - 150 gram zachte geitenkaas - 2 takjes verse oregano - peper - cocktailprikkers …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans
Top