1. Home
  2. Community
  3. henrike31
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een feestelijk voorgerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Gekregen van een vriendin, lekker bij de borrel of buffet …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Lolly van gerookt zalm, met komkomer en sushi- azijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

... met uien. Pittige gamba's, maar net weer even anders, zowel geschikt als voor- en hoofdgerecht!!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Een lekkere en snelle groenteschotel met een Italiaans tintje …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

1 stengel bleekselderij - 2 wortels - 1 grote aardappel - 250 gram kabeljauw en koolvis - 20 gram margarine - 1 pak soepbasis-groentebouillon - zout en versgemalen zwarte peper - 1 lente-uitje in reepjes, om te garneren  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Benodigdheden 2 fijngehakte teentjes knoflook2 eetlepels olijfolietabasco8 ongekookte gepelde gambasFino of citroensap …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

250 gram verse tonijn1/2 theelepel zeezoutdroge Amontillado olijfoliefijngemalen szechuanpeperkleine slablaadjes rucolajerez-azijngekonfijte tomaatjesfilodeeg …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

250 gr tilapiafilet,- zout,-versgemalen peper,- 4 el zwarte bonensaus,- 250 gr mihoen,- 4 el wokolie,- 1 pak chinese roerbakgroenten met kruidenmix. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

2 theelepels olijfolie 1 eetlepel sherry 1 eetlepel azijn 1 teentje verse knoflook zwarte peper 500 gram groene asperges 200 gram raddicchio sla …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Zakje eikenbladsla zakje lollo bianco sla zakje lollo rosso zakje ijsbergsla (voor extra pit: zakje rucola sla) 1 blikje artisjokharten 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 2 theelepels rozemarijn 1 eetlepel mosterd 1 vers rood pepertje 1 komkommer 1 bosje radijsjes balsamico-azijn gemberpoeder 1/2 bosje verse basilucum 2-3 teentjes verse knoflook (evt. wat olijfolie) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

4 scholfilets 2 rijpe avocado's 150 gram worteltjes 250 gram champignons 1 ui 1 ei en 1 eidooier 40 gram boter 1 eetl. citroensap peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken zout 500 g trostomaten 1 courgette 3 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie) 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 el kerriepoeder 1 1/2 eetlepel paprikapoeder 1 blikje tomatenpuree versgemalen peper 1 bosuitje, in ringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

*2 teentjes knoflook *2 centimeter verse gemberwortel *1 deciliter rode wijn *4 eetlepels ketjap manis *1 eetlepel bruine basterdsuiker *1 deciliter chilisaus *1 theelepel indonesische nasikruiden *15 gram verse koriander *2 komkommers …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk gerechtje uit de AH-serie Streekkeukens Portugal. Het is heel goed voor te bereiden en erg lekker. Let op de marineer-tijd van 24 uur. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Deze zoetzure Atjar-Tjampoer is veel lekkerder dan uit een potje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Winterpenen bouillonblokjes water indiase kruiden komijn koriander cashewnoten peterselie/tuinkers …  Lees verder »

Top