Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. henriettekuijper1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit gerecht ook heel goed en lekker te maken moet zijn ZONDER het zakje nasikruiden heb ik de proef op de som genomen en zo is dit recept ontstaan. Ze vonden het thuis heel erg lekker en mag (moet) dus nog vaker op tafel komen. Ik heb het gemaakt met varkensvlees (fricandeau) maar met kip of rundvlees kan dit ook prima. Pas wel de bereidingstijd aan (kip korter en rundvlees langer). Bij het plaatsen van het recept was er een groot dilemma: Is het recept van oorsprong Indisch? Nederlands? Is het een Limburgs streekgerecht? Na wikken en wegen heb ik er dus maar een wereldgerecht van gemaakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Voor kipkerrie met rijst zou ik mijn man s'nachts mogen wakker maken. Dat geldt dan voor het gerecht zoals ik het altijd bereid heb. Dit is weer eens heel iets anders. De gok is de kokosmelk.....Manlief is geen fan van kokos en nu ben ik wel erg nieuwsgierig naar de smaak van de kokosmelk. Ik ben zeer benieuwd naar zijn bevinding... Lees smaak !!! Dit gerecht was een feestje op zijn bord !!!  Gelukkig, nu kan ik ook in andere gerechten kokosmelk gebruiken. https://www.projectgezond.nl/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Nu het buiten zo lekker koud is en er zelfs wat sneeuw te zien is, is het tijd voor een heerlijke winterse zuurkoolschotel. Dit recept is afgeleid van het Poolse gerecht Bigos. Bigos bevat altijd (veel) varkensvlees, karwijzaad en uiteraard zuurkool.  Ik besloot in deze trant verder te gaan, want wauw wat zag dat er lekker uit.Wij aten dit gerecht op de dag dat ik het ook gemaakt had. We hadden echter zo'n pan vol dat we het de volgende dag nog een keer konden eten. En jemig, het was toen zelfs nog lekkerder dan de eerste keer! Echt ik kan dit recept alleen maar aanraden, ik vond het heerlijk. Volgende keer bewaar ik het dan wel voor de volgende dag want dan is het nóg lekkerder.Ik gebruikte als vlees zuurkoolspek, varkenslappen en rookworst. Wil je dit liever anders? Geen probleem, gebruik gerust salami, hamlappen of zelfs rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Perfect voor een winterse dag: deze witlofschotel met brie en notenkorst. Je moet er een uur voor uittrekken, maar dan staat er ook echt wat bijzonders op tafel. Je bereidt de schotel in 30 minuten en dan mag ie nog 30 minuten de oven in. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijk winters gerecht. Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 man. Het lijkt erg veel, maar de ervaring leert dat er erg veel van gegeten wordt. En geloof me, de volgende dag de restjes opeten is echt geen straf. Met de hoeveelheden valt te schuiven naar smaak, vooral wat betreft de hoeveelheid suiker. In mijn opinie is hete bliksem het lekkerste als hij lekker zoet is, zo is het recept ook geschreven. Heb je dit liever niet, dan kan je de suiker weglaten of verminderen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus. …  Lees verder »

Weer eens wat anders met pompoen. Een zoet nagerecht of bij de thee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

Antiliaanse zoete pannekoekjes van pompoen. Lekker als nagerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Dit is een recept van een Kerst DVD van Jamie Oliver, (DVD gekocht toen ik bij mijn vriendin in Engeland was). Het is Butternut squash (fles pompoen ). Het recept is verrassend eenvoudig en VERRASSEND LEKKER! Toen wij de dvd bekeken en het Jamie dus zagen maken dachten we allebei; `dat moeten we proberen` en dat deden wij! Het is zo makkelijk klaar te maken en het smaakt zooooo lekker, de vrij zoete pompoen met de pittige kruiden HEERLIJK! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Slank recept, past prima in deze tijd van het jaar!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Voor 2 pers …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Zachte smaak van pompoen met wat extra pit! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Door de volle smaak van de pompoen is dit een echte herfstrisotto …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep. Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top