Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. henriettekuijper1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Bami en nasi zijn typische gerechten die met een zakje of pakje droge bamboe worden gemaakt. Dit gerecht van Project Gezond bewijst dat het best zonder die zakjes gemaakt kan worden en toch bomvol smaak is. En als je naar de lijst van ingrediënten kijkt dan zie je, dat er echt niet zoveel ingrediënten nodig zijn om van dit gerecht een heel smaakvol geheel te maken. Wij hebben in ieder geval ervan gesmuld. https://www.projectgezond.nl/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlijk mèze mee namelijk halloumi met lountza. Omdat het makkelijker is om halloumi te bemachtigen dan lountza heb ik daar nu als alternatief gerookte bakbacon voor gebruikt en ik moet zeggen dat het een prima vervanger is. Behalve als mèze is het als sandwich (pitabrood) een favoriete fastfood snack op Cyprus. TIP: Halloumi is door zijn vaste en stevige structuur uitermate geschikt voor de grill (pan) en bbq. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

2 aubergines in plakken van 1 cm 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. pijnboompitten 250 ml zure room 2 teentjes knoflook (geperst) 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt 1/2 eetl. paprikapoeder 400 g couscous 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit gerecht ook heel goed en lekker te maken moet zijn ZONDER het zakje nasikruiden heb ik de proef op de som genomen en zo is dit recept ontstaan. Ze vonden het thuis heel erg lekker en mag (moet) dus nog vaker op tafel komen. Ik heb het gemaakt met varkensvlees (fricandeau) maar met kip of rundvlees kan dit ook prima. Pas wel de bereidingstijd aan (kip korter en rundvlees langer). Bij het plaatsen van het recept was er een groot dilemma: Is het recept van oorsprong Indisch? Nederlands? Is het een Limburgs streekgerecht? Na wikken en wegen heb ik er dus maar een wereldgerecht van gemaakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Voor kipkerrie met rijst zou ik mijn man s'nachts mogen wakker maken. Dat geldt dan voor het gerecht zoals ik het altijd bereid heb. Dit is weer eens heel iets anders. De gok is de kokosmelk.....Manlief is geen fan van kokos en nu ben ik wel erg nieuwsgierig naar de smaak van de kokosmelk. Ik ben zeer benieuwd naar zijn bevinding... Lees smaak !!! Dit gerecht was een feestje op zijn bord !!!  Gelukkig, nu kan ik ook in andere gerechten kokosmelk gebruiken. https://www.projectgezond.nl/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Nu het buiten zo lekker koud is en er zelfs wat sneeuw te zien is, is het tijd voor een heerlijke winterse zuurkoolschotel. Dit recept is afgeleid van het Poolse gerecht Bigos. Bigos bevat altijd (veel) varkensvlees, karwijzaad en uiteraard zuurkool.  Ik besloot in deze trant verder te gaan, want wauw wat zag dat er lekker uit.Wij aten dit gerecht op de dag dat ik het ook gemaakt had. We hadden echter zo'n pan vol dat we het de volgende dag nog een keer konden eten. En jemig, het was toen zelfs nog lekkerder dan de eerste keer! Echt ik kan dit recept alleen maar aanraden, ik vond het heerlijk. Volgende keer bewaar ik het dan wel voor de volgende dag want dan is het nóg lekkerder.Ik gebruikte als vlees zuurkoolspek, varkenslappen en rookworst. Wil je dit liever anders? Geen probleem, gebruik gerust salami, hamlappen of zelfs rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Perfect voor een winterse dag: deze witlofschotel met brie en notenkorst. Je moet er een uur voor uittrekken, maar dan staat er ook echt wat bijzonders op tafel. Je bereidt de schotel in 30 minuten en dan mag ie nog 30 minuten de oven in. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijk winters gerecht. Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 man. Het lijkt erg veel, maar de ervaring leert dat er erg veel van gegeten wordt. En geloof me, de volgende dag de restjes opeten is echt geen straf. Met de hoeveelheden valt te schuiven naar smaak, vooral wat betreft de hoeveelheid suiker. In mijn opinie is hete bliksem het lekkerste als hij lekker zoet is, zo is het recept ook geschreven. Heb je dit liever niet, dan kan je de suiker weglaten of verminderen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus. …  Lees verder »

Dit is een recept van een Kerst DVD van Jamie Oliver, (DVD gekocht toen ik bij mijn vriendin in Engeland was). Het is Butternut squash (fles pompoen ). Het recept is verrassend eenvoudig en VERRASSEND LEKKER! Toen wij de dvd bekeken en het Jamie dus zagen maken dachten we allebei; `dat moeten we proberen` en dat deden wij! Het is zo makkelijk klaar te maken en het smaakt zooooo lekker, de vrij zoete pompoen met de pittige kruiden HEERLIJK! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Zachte smaak van pompoen met wat extra pit! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Door de volle smaak van de pompoen is dit een echte herfstrisotto …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top