1. Home
  2. Community
  3. henny_b_b
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2-3 el olijfolie 2 kleine uien, fijngesneden 3-4 gele paprika's, in stukjes 7 1/2 dl groentebouillon takje oregano zout, peper 1-2 el kleine oreganoblaadjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

400 gr rode linzen 1 liter groentebouillon (tablet) 2 uien 1 laurierblad zout 1/8 liter room 1 stuk zalmfilet van ± 200 gr 1 dunne prei 1 eetlepel boter wat citroensap 1 mespunt cayennepeper  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Te serveren als maaltijdsoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekkere pittige chili. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

175 gr. boter 4 eidooiers 2 el. water 2 el. dragonazijn of citroensap 4 verse eieren 4 sneetjes volkorenbrood, rond uitgestoken en licht geroosterd 4 plakken beenham zout, peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heel verfijnd soepje. Heerlijk als voorgerecht bij een feestelijk etentje voor ca. 6 personen. De soep moet dan worden opgediend in kleine kopjes anders is de soep te zwaar. Ook lekker als lunchgerecht voor 4 personen. Dit recept is bedacht door pwiggers  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Franse aardappelgratin taart gemaakt van ongekookte aardappelen, flinter dun gesneden in de keukenmachine of met mandoline. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

2 uien1 1/4 kg. aardappelen3 lente- of bosuitjes350 gr. oesterzwammen250 gr. feta3 eetl. olijfolie4 groente- of kruidenbouillontabletten2 l. water1 potje rode of groene pestozoutversgemalen peper2 dl. kookroom …  Lees verder »

Ouderwets lekker De traditionele huzarensalade van in blokjes gesneden aardappel, ham, augurkjes, uitjes en appel, gegarneerd met plakjes ei en augurk-waaiertjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

4 blikjes tonijn (op water of olie, uitlekgewicht per blikje ca. 130 gram) 2 (rode) uitjes 200 g roomkaas 1 eetl. citroensap 2 eetl. fijngehakte peterselie 2 eetl. fijngeknipte bieslook 1 theel. tabasco of een snufje cayennepeper zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

100 g zelfrijzend bakmeel 1 ei 1 dl melk 4 eetlepels olijfolie extra vierge 100 g Hollandse kruidenkaas, geraspt 3 bosuitjes, in dunne ringetjes zout (versgemalen) zwarte peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

4 blaadjes witte gelatine 100 g aspergetips zout 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 200 g gerookte kipreepjes 3 eetlepels mayonaise 2 eetlepels citroensap 200 ml slankroom (versgemalen) peper 1 zakje verse kervel of basilicum (15 g) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

1 limoen 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g) zout (versgemalen) peper 200 g gerookte zalmfilet 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

12 vellen fillodeeg, ontdooit 30 gr boter of margarine, gesmolten 3 dl mayonaise 1 1/2 dl zure room 4 el Dyon mosterd 200 gr rode ui, fijngesnipperd 1 komkommer, geschild, zaadjes eruit geschept, in piepkleine blokjes 16 hardgekookte eieren, grofgehakt zout, peper 4 el fijngehakte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Deze 'oude vertrouwde' mousse gemaakt van zalm uit blik, doet het altijd weer goed. Hij wordt extra lekker door de zachtromige kruidensaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze . Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 liter rundvlees bouillon 4 rode paprika 1 groene paprika 1 bosuitje 2 sjalotten 1 eetlepel olijfolie 1/4 liter kook- of slagroom 100 gr kaastortellini 1 theelepel dille peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Staafmixer …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top