1. Home
  2. Community
  3. henny_b_b
  4. Kookboek Borreltijd
Kookboek "Borreltijd"

Lekkere zelfgemaakte kaaskroketjes (ik haal er 12 stuks uit) die je als snack of voorgerechtje met een slatje kan klaarmaken. Let wel, je moet deze opvoorhand maken, aangezien de pate 24u moet rusten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

200 gr feta 110 gr hüttenkäse 3 el verse peterselie (fijn gesneden) 1 dl olijfolie 8 vellen filodeeg peper 2 losgeklopte eieren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Deze keer met aardappel chips erin. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

(*)6 grote champignons (*)3 plakjes bacon (*)2 eetlepels olie (*)1 klein gesnipperd uitje (*)2 teentjes uitgeperste knoflook (*)4 sneetjes wit brood (*)1 eetlepel verse tijm (*)2 tot3 eetlepels verse parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

20 diepvries deeglapjes voor de rolletjes (20 x 20 cm). 100 gram mihoen 100 gram witte kool 1 kleine wortel (circa 50 gram) 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olie plus 1 liter plantaardige olie om te frituren 250 gram half om half gehakt 2 eetlepels vissaus (nam pla) 1 theelepel suiker 2 eetlepels oestersaus 1 eiwit 1 bakje zoetzure pikante saus enkele blaadjes sla, schijfjes komkommer of tomaat ter garnering (desgewenst) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Lekker hartig hapje, recept voor ongeveer 10 muffins. …  Lees verder »

Champignons over. Katenspek over. Bladerdeeg in de vriezer. Dus wat lekkere hapjes gemaakt. Echt weer een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik dacht altijd dat kroketten maken heel moeilijk is, maar met deze roux als basis is het een fluitje van een cent. In principe kun je er alles door doen wat je wil, dit is maar een (heel lekkere) suggestie. Je kunt ook 4-formaggi kroketjes (gesraspte kaas, Danish Blue, mozzarella en brie) maken, garnalenkroketjes en/ of venkel, prei, of wat dan ook door de roux roeren en je hebt weer een nieuw type kroket uitgevonden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

- 1 grote gerookte makreel - 4-5dl melk - 40gr boter - 3 grote preien, in dunne ringen gesneden - zout,peper - 3 grote eieren - 250ml creme fraiche - 74 gr Gruyere (kan ook parmesaan) - 1-2 grof gesneden dille (kan ook gedroogde dille zijn) -1 eierdooier - 1 pakje diepries bladerdeeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 kg gehakte biefstuk, 300 gr mayonaise, 8 gr gemalen zeezout,1 gr gemalen witte peper,10 gr paprika poeder extra rood, 1 gr chilipoeder, kleine theelepel fijne mosterd, scheutje worcester, 2 eierdooiers. …  Lees verder »

Fingerfood gerechtjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

* 600 gr aardappelen. * 6 tomaten. * 4 eetlepels olijfolie. * 1 ui. * 1 eetlepel tomatenpuree. * 1 teentje knoflook. * 1 theelepel zeezout. * 2 theelepels bruine suiker. * 5 tot 6 druppels tabasco. * 1 eetlepel oregano. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Doos champignons, 1 ons bacon, ui, 1 teentje knoflook, halve paprika, bouillon blokje 1 pakje monchou, wat citroensap …  Lees verder »

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

200 gr gerookte makreel 100 gr verse roomkaas naturel 2 stengels bleekselderij 0,5 limoen 1-2 eetlepels sambal badjak 1 stokbrood 4 eetlepels olie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk borrelhapje, of geef ze bij een echte Engelse "high tea" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Leuk als borrelhapje of onderdeel van een buffet. …  Lees verder »

Top