1. Home
  2. Community
  3. henny_b_b
  4. Kookboek Henny's soepjes
Kookboek "Henny's soepjes "

Jota is een Sloveense soep waar zuurkool, bonen, spek en worst in zitten. Ik vind het typische soep voor deze winterkou. Toch was mijn eerste kennismaking met deze soep in de zomer, toen ik in Slovenië op vakantie was. We waren met de hele familie aan het mountainbiken in het mooie gebied rondom Bled en tijdens een lunchstop in een berghut hadden we wel trek in een stevige kop soep. Deze soep was daar toen de soep van de dag. Op internet kwam ik een soortgelijk recept tegen wat me weer deed terugdenken aan deze soep en met mijn (goede) herinneringen aan deze soep heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Na al dat zomer gedoe, zijn we weer aan winterpotten toe. Oktober als snert maand verklaard, pootjes, erwten, karbonaad. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het is echt weer de tijd voor deze stevige maaltijdsoep. Ik heb al twee varianten staan en dit is mijn derde en laatste. Wijlen meesterkok Cas Spijkers was de nestor van de Nederlandse gastronomie. Uit zijn input zijn veel van de huidige sterrenkoks en sterren restaurants voortgekomen en heeft het koken hier een trend gezet. Ik bewonder deze man met zijn tomeloze inzet en heb een paar boeken van hem. Daarin worden de mooiste herfst- en winterse gerechten van zijn hand beschreven. Ook staat daar zijn versie van echte culinaire snert in beschreven met een Brabantse twist. Om eens terug te gaan naar de basis der smaken heb ik deze versie gemaakt en moet zeggen, basic, maar erg lekker. Het resultaat levert ruim 6 liter stevige soep op, ruim voldoende voor 6 personen en ook de kleintjes smullen ervan. Bij Cas zit het geheim hem in het vlees want hij gebruikt geen bouillonpoeder. Probeer zelf maar, niet moeilijk, maar wel heel puur en erg lekker en gezond. Ideaal voor 5 december bij pakjesavond. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

- 1x bakje champignons; - 1x paprika rood; - 1x paprika groen; - 1x groot blik tomaten puree = 140 gr. - 4 grote eetlepels ketjap manis; - 1/2 tot 2/3 fles zoete chili saus; - 5x rundvlees boulion blokjes; - 3 liter water; - 500 gr gehakt; - 1x grote por HAK bruine bonen; - 2x uien; - Allesbinder; …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Omdat pastinaak een lichte wortelsmaak heeft,kunt u het in deze soep ook vervangen door winterwortel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

DEZE RIJKGEVULDE WINTERSE SOEP KOMT OORSPRONKELIJK UI DE FRANSE STREEK CHAMPAGNE.MET EEN SNEE BOERENBROOD EN BOTER HEB JE EEN STEVIGE MAALTIJDSOEP. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een gezonde overheerlijke soep waarin je het vlees ook heel goed weg kunt laten. Serveer er dan krullen verse parmenzaan overheen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Heerlijke maaltijdsoep. Door het rundvlees wat minder calorierijk. Ons smaakt deze soep uitstekend. Denk aan het weken van de bruine bonen! N.B. Voeg pas zout toe na het einde van de kooktijd van de bonen. Dat vermindert de kooktijd van de bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een stevige maaltijdsoep uit Terlano. Een soep die je met enige moeite kunt vergelijken met onze erwtensoep. In Italie is de soep bijzonder populair in de herfst en de winter. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Heerlijke pittige groentensoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Vegetarische aardappelcrème soep gemaakt o.a. met een groete-of tuinkruiden bouillon blokje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Iedereen lust deze courgettesoep; met verrassende smaakcombi van het marokkaanse kruidenmengsel Ras El Hannout (marokkaanse supermarkt) en basilicum. De soep is binnen het kwartier te maken. …  Lees verder »

1 ui 20gram boter 1 eetlepel bloem 4 eetlepels grove zaanse mosterd 3/4liter vleesbouillon 125gr gerookte spekreepjes zout en versgemalen peper …  Lees verder »

Lekker simpel soepie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.* …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

* 1 ui, gesnipperd * 4 eetlepels olijfolie * 250 kastanjechampignons, in stukken * 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden * 2 eetlepels Japanse sojasaus * 150 ml medium dry sherry * 750 ml vleesbouillon, van tablet * 1 gele paprika * 100 g shii-takes * 2 bakjes paddestoelmix (a 100 g) * 1/2 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g), in stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

250 gram schoongemaakte bospaddenstoelen of gekweekte paddenstoelen (oesterzwammen, shi-itake, 500 gram schoongemaakte champignons, 25 gram boter, 2 gesnipperde sjalotjes, 1 gesnipperd teentje knoflook, zout, peper, 1,5 liter vleesbouillon, 2 eetlepels bloem, 2-3 eetlepels cognac, thijm, peterselie, laurierblaadje, marjolein, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/8 liter slagroom, bieslook om te garneren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke soep, die met wat brood erbij een volledige maaltijd kan zijn. …  Lees verder »

Top