1. Home
  2. Community
  3. henny_b_b
  4. Kookboek Henny's kookboek
Kookboek "Henny's kookboek "
Hierbij een kookboek om je kookkunsten te verbeteren. Het zijn zoveel mogelijk "snelle" recepten omdat je niet zoveel tijd hebt om te koken. Voor de tijden dat je wat meer tijd hebt, heb ik ook nog wat andere recepten toegevoegd. Succes!! Henny

Heerlijke spruitjes schotel op de oven... zelfs als je niet van spruitjes houd moet je deze hebben geprobeerd... want het zal zeker je mening veranderen... kijk ook eens op mijn website voor meer lekkere recepten. http://www.puur-eten-leven.nl/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Meng deze saus door pasta en raspt er Parmezaanse kaas over of verwerk saus door andere voedsel producten als basis tomatensaus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit recept heb ik van de Opa van een vriend van me. Heb het al talloze keren klaargemaakt en het blijft heerlijk. ook makkelijk voor te bereiden zodat je nog genoeg tijd heb om met je gasten te zitten. (foto`s volgen nog.) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Zelf gemaakte tomatenketchup  is veel smakelijker dan kant-en-klaar gekochte ketchup. Te gebruiken bij het bereiden van cocktail- en slasauzen of bij hamburgers en gegrilleerd vlees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Grofgehakte aardappelstamppot met veldsla, merg, spek, appeltjes, grotchampignons en gebakken bloedworst …  Lees verder »

Weer een hele lekkere linzensoep. Ik heb er al een aantal op mijn pagina staan, maar zo heb ik de linzensoep nog niet eerder gemaakt. De soep was ook dit keer verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zuurkool met drie soorten vlees en twee fruit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Hollandser kan het wel niet. kost wat tijd tot het klaar is, maar dan ouderwets smullen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekkerste gehaktballen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit gerecht kan je het best een dag van te voren bereiden. Je moet geduld hebben, maar na al die uren in oven heb je een heerlijk stukje vlees!! …  Lees verder »

Gehaktbrood met een twist! Er lekker maar tevens ook erg rijk. Kan ook in kleine bolletjes gedraaid worden om als apero-hapjes te serveren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Wie lust er nu nog geen tuinbonen meer ? Zelfs kinderen vinden dit lekker. …  Lees verder »

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Met dit recept heb ik in november 2003 de hoofdprijs, een stamppotbuffet voor 10 personen, gewonnen van de rookworstwedstrijd van het voorlichtingsbureau Vlees ! …  Lees verder »

HOOFDGERECHT …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het betreft een bourgondisch, maar nogal machtig gerecht. Een echte traktatie. Past beslist niet in welk dieet dan ook. Advies: maximaal 1x per maand opdienen. …  Lees verder »

Geraspte kaas 1 stokbrood 125 ml slagroom 1 bouillonblokje 1 bosje peterselie fijngesneden kruiden voor kruidenboter 2 eetlepels bloem gemengd met water 1 kg champignons schoongeveegd 4 grote uien in ringen 4 teentjes knoflook fijn gesnipperd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top