1. Home
  2. Community
  3. henkslot1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

=16pxEen bittertje (ook kruidenbitter of een glaasje bitter) is jenever of brandewijn waarin een mengsel van kruiden heeft getrokken. Dit kan je natuurlijk makkelijk zelf maken met je eigen favoriete kruiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Kruidenbitter, het geliefde winterse drankje, die van oudsher wordt gemind in koude tijden. Het is een drank op basis van jenever of brandewijn, waar een kruidenmengsel heeft getrokken. Natuurlijk is het dan ook makkelijk zat om het zelf te maken en te variëren naar hartenlust. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

De kipfilet wordt niet vooraf gebakken maar gaat, gerold in Parmaham of Serranoham en overgoten met een lekkere saus van champignons, pesto en room, zo de oven in. De kip is precies goed als hij uit de oven komt. Lekker mals en zacht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een oosters recept van Chef Laurent Locquet, dat hij leerde tijdens één van zijn reizen naar het oosten (Bali).  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Meestal maak ik aspergesoep als ik ook asperges als hoofdgerecht ga eten. Dan heb ik extra veel aspergeschillen om bouillon van te trekken, waardoor de aspergesmaak nog sterker wordt. Ik heb veel recepten voor aspergesoep geprobeerd. Na lang experimenteren en varieren, is dit mijn favoriete recept.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

=18pxTip van =18pxN=18pxonna Ciana=18px, een echte Italiaanse oma die kookles geeft in de Toscaanse heuvels: €Bedek de cannelloni met voldoende saus voor je ze in de oven zet. Anders kan de pasta niet mooi garen en droogt hij uit.€ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

7 verschillende eiersalades. De één lekker als broodbeleg, de andere als voorgerecht of buffetgerecht. De ingrediënten vind je bij de bereidingswijze van de salades. Vegetarisch, met vlees en met vis. Voor iedere smaak is er wel één.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke Aziatische ovenschotel is heel gemakkelijk te maken en staat al na 30 minuten te geuren op tafel. Het gerecht lijkt een beetje op : "Chinese Kung Po Kai een Chinese Klassieker ", maar dan toch weer nét ff anders en net zo snel klaar als dit gerecht . De saus is verrukkelijk. en de absolute smaakmaker in dit gerecht. Chinese-kung-po-kai-een-chinese-klassieker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit  heerlijke gerecht staat inderdaad op 30 minuten op tafel. Terwijl de kruidige rijst in de pan rust , maak je de Aziatische kip. Als je alles al gesneden hebt en klaarstaat ben je nog eerder klaar en kun je smullen Wij deden dat in elk geval en bij de eerste hap zei manlief :  "  Erg lekker hoor " …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze spitskool was super lekker. Volgens mijn man wil hij dit elke week wel een keer eten. !! Zorg dat je alle ingrediënten tevoren gesneden hebt en klaar hebt staan. Dan ben je echt in korte tijd klaar en zit je binnen een half uur lekker te smikkelen van deze heerlijke, pittig gekruide spitskool. Ik heb de spitskool voor 4 personen gemaakt zodat we de dag erop nog een keer konden genieten. Lekker met rijst of met gebakken aardappelen. Net wat je lekker vindt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Mijn man Rob is momenteel aan het lijnen, dus ben ik doorlopend op zoek naar gerechten met weinig koolhydraten. Dit mihoenrecept was oorspronkelijk bereid met bacon. Ik heb recept aangepast door meer groenten, gerookte kipfilet en mijn eigen kruidenmengsel te gebruiken. Ook heb ik de hoeveelheid mihoen aangepast. In het recept heb ik de normale hoeveelheid voor twee personen geplaatst. Je kunt dit zelf aanpassen. Door de lekkere kruiden en de hoeveelheid knapperige groenten smaakte deze mihoen ons heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met tofu.` …  Lees verder »

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter! …  Lees verder »

Na 3 dagen weg met kleindochters en daarna 3 dagen met de kleinzonen was werk aan de winkel bij thuiskomst. Ik bedoel niet het gebruikelijke, maar door het mooie zonnige weer,  was een deel van de bramen heerlijk gerijpt en klaar om geplukt en verwerkt te worden. Soms vries ik ze schoongemaakt in , maar nu meteen aan de slag om er een mooie coulis van te maken. Heerlijk warm of koud op ijs. In de Griekse Yoghurt of door de vanille vla en wat je maar bedenken kunt.  Ik had voordat we weggingen al een potje gemaakt. De kleinkinderen hebben ervan gesmuld. En dat beetje Aperol? Daarvan is alleen de smaak over en geen alcohol   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is een recept van "Onze Franse keuken". geen snel-klaar-recept, maar het is zo lekker dat je een beete werk ervoor over moet hebben. Ik wilde kippendijtjes in witte wijn maken en heb diverse recepten hiermee opgezocht. Dit recept trok me het meeste aan. Ik heb er alleen een wortel aan toegevoegd en verrder alles zo gelaten. Echt super lekker. Je kunt dit natuurlijk ook in je slowcooker maken. Kijk bij de bereiding hoe je dan te werk kunt gaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Wat ik erg fijn vind aan dit gerecht is, dat het een ideaal recept is om allerlei groenterestjes in te verwerken. Mik ze lekker bij de cherrytomaatjes in de schaal en voilá op een mooie manier van je restjes af.  Voor mij betekende dat ruim een halve rode  paprika, een halve rode ui , 2 stengels bleekselderij en een 10 cm groot stukje prei wit. Maar je kunt het natuurlijk ook precies zo maken zoals in de bereidingswijze hier beneden vermeld staat. Veel van Ohmyfoodness en een beetje van mezelf …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een lekkere, frisse , salade op een voorjaarsdag buiten smaakt prima en met het waaiende Oostenwindje hoef je niet bang te zijn, dat je eten koud zal worden. Even een kwestie van wat gesnij , gesnipper en geroer en je kunt op 20 minuten aan tafel mits je natuurlijk je pasta al hebt gekookt. Helaas heb ik perzik uit blik moeten gebruiken, maar dat extra sap door de dressing maakte het geheel wel mooi af …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top