1. Home
  2. Community
  3. henkslot1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze spitskool was super lekker. Volgens mijn man wil hij dit elke week wel een keer eten. !! Zorg dat je alle ingrediënten tevoren gesneden hebt en klaar hebt staan. Dan ben je echt in korte tijd klaar en zit je binnen een half uur lekker te smikkelen van deze heerlijke, pittig gekruide spitskool. Ik heb de spitskool voor 4 personen gemaakt zodat we de dag erop nog een keer konden genieten. Lekker met rijst of met gebakken aardappelen. Net wat je lekker vindt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Mijn man Rob is momenteel aan het lijnen, dus ben ik doorlopend op zoek naar gerechten met weinig koolhydraten. Dit mihoenrecept was oorspronkelijk bereid met bacon. Ik heb recept aangepast door meer groenten, gerookte kipfilet en mijn eigen kruidenmengsel te gebruiken. Ook heb ik de hoeveelheid mihoen aangepast. In het recept heb ik de normale hoeveelheid voor twee personen geplaatst. Je kunt dit zelf aanpassen. Door de lekkere kruiden en de hoeveelheid knapperige groenten smaakte deze mihoen ons heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met tofu.` …  Lees verder »

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter! …  Lees verder »

Na 3 dagen weg met kleindochters en daarna 3 dagen met de kleinzonen was werk aan de winkel bij thuiskomst. Ik bedoel niet het gebruikelijke, maar door het mooie zonnige weer,  was een deel van de bramen heerlijk gerijpt en klaar om geplukt en verwerkt te worden. Soms vries ik ze schoongemaakt in , maar nu meteen aan de slag om er een mooie coulis van te maken. Heerlijk warm of koud op ijs. In de Griekse Yoghurt of door de vanille vla en wat je maar bedenken kunt.  Ik had voordat we weggingen al een potje gemaakt. De kleinkinderen hebben ervan gesmuld. En dat beetje Aperol? Daarvan is alleen de smaak over en geen alcohol   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is een recept van "Onze Franse keuken". geen snel-klaar-recept, maar het is zo lekker dat je een beete werk ervoor over moet hebben. Ik wilde kippendijtjes in witte wijn maken en heb diverse recepten hiermee opgezocht. Dit recept trok me het meeste aan. Ik heb er alleen een wortel aan toegevoegd en verrder alles zo gelaten. Echt super lekker. Je kunt dit natuurlijk ook in je slowcooker maken. Kijk bij de bereiding hoe je dan te werk kunt gaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Wat ik erg fijn vind aan dit gerecht is, dat het een ideaal recept is om allerlei groenterestjes in te verwerken. Mik ze lekker bij de cherrytomaatjes in de schaal en voilá op een mooie manier van je restjes af.  Voor mij betekende dat ruim een halve rode  paprika, een halve rode ui , 2 stengels bleekselderij en een 10 cm groot stukje prei wit. Maar je kunt het natuurlijk ook precies zo maken zoals in de bereidingswijze hier beneden vermeld staat. Veel van Ohmyfoodness en een beetje van mezelf …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een lekkere, frisse , salade op een voorjaarsdag buiten smaakt prima en met het waaiende Oostenwindje hoef je niet bang te zijn, dat je eten koud zal worden. Even een kwestie van wat gesnij , gesnipper en geroer en je kunt op 20 minuten aan tafel mits je natuurlijk je pasta al hebt gekookt. Helaas heb ik perzik uit blik moeten gebruiken, maar dat extra sap door de dressing maakte het geheel wel mooi af …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een verukkelijk kiprecept. Ik heb hievoor kipdijfilet gebruikt, maar misschien is het met kippenpoten nog lekkerder. Maar wij hebben ervan gesmuld. Eigenlijk gaat alles in één pan en kun je dit heel goed voorbereiden als je bijvoorbeeld gasten krijgt. Wil je geen alcoholische drank gebruiken neem dan kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het is gemakkelijk om met heel weinig ingrediënten een Italiaanse twist te geven aan een recept. Met mozzerella, tomaat en basilicum maak je deze heerlijk gevulde kippendijen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit stoofvlees stond al een tijdje in mijn : " Nog te maken lijstje ". Overdag is het wel lenteachtig, maar als de zon onder gaat en de temperatuur richting vriespunt daalt is een stoofschotel als deze niet te versmaden. Deze stoofschotel stond aangeprezen als pittig en zoet !!  Helaas is dat een relatief begrip, immers de smaakervaring van pittig, zoet en zuur , bitter , zout  is voor iedereen anders. Geneer je niet om bijvoorbeeld een extra pepertje te snipperen of een likje sambal toe te voegen , of meer chilisaus. Wij vonden het heerlijk zo. https://www.smulweb.nl/recepten/1474783/Zoetzure-komkommersalade-met-een-aziatisch-tintje …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Heerlijk als zo'n stoofpotje zachtjes op het vuur staat te pruttelen en wat ook fijn is, dat een stoofpotje zich ook nog leent om wat groenterestjes mee te verwerken. Het resultaat was werkelijk verrukkelijk volgens mijn "meeeter" Een stoofpotje van ruim 1 kg sukade betekent voor ons 3- 4 keer van eten. In de diepvries ermee voor een makkelijke maandag of na een oppaswoensdag. Rijst koken en klaar ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Een heerlijke pompoensalade als bijgerecht voor het kerstdiner. De granaatappelpitjes en rucola zorgen voor een mooie kleurencombinatie!   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Sint-jakobsschelpen zijn heerlijke zeevruchten. Met dit recept maak je de lekkerste sint-jakobschelpen in een handomdraai klaar. Serveer de sint-jakobsschelpen op broccolipuree met ui erover en bestrooi met tuinkers. Een heerlijk recept van de Smulweb Magazine redactie! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Met spitskool kun je alle kanten op. Deze keer hebben we heerlijk gegeten van deze lekkere Inidisch gekruide spitskool met gerookte kipfilet. Gezond en lekker. Met rijst of mihoen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

In een magazine van de drogist ( je zou het niet verwachten) las ik onderstaand recept. Ik heb er wat aan gesleuteld door iets toe te voegen, iets weg te laten en het recept te herschrijven voor 2 personen. Een heerlijk, gemakkelijk en snel recept, dat ons beiden zéér goed bevallen is.Heerlijke garnalen met gember in de HOOFDROL Wij hebben ervan gesmuld. Zo eenvoudig en toch zo lekker. De pandanrijst moet 10 minuten koken en na afgieten nog 10 minuten met het deksel op de pan blijven staan. In deze laatste 10 minuten maak je de wok. ( mits alles al voorgesneden klaarstaat)   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees
Top