1. Home
  2. Community
  3. henkhaarhuis
  4. Kookboek VIS
Kookboek "VIS"

Coquilles St. Jacques met Noilly Prat saus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijk voorgerecht dat zo klaar is, maar waarvan de tomaten wel tevoren moeten worden geconfijt. Kan koud of als chaudfroid worden gereedgemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Pakketje van gemarineerde hollandse garnaaltjes, witvis en mosselen in het zuur. Geserveerd in een lichte sambuca-dille saus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Slibtongetjes in de oven met druiven en kreeftensaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Lekker voorgerecht van Hollandse garnalen met een betrekkelijk traditionele maar heerlijke whiskeysaus. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Kreeft met venkel a l' orange …  Lees verder »

Saus van gekookte mosselen en eigengemaakte mayonaise. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik heb dit voorgerecht gemaakt vanuit de gedachte om een coktailsaus in drieën te breken. Er zitten rode visse eitjes over gesprenkeld, wakame salade en wat truffel geraspt. Grote garnalen gebruikt ipv kleintjes. …  Lees verder »

Ik heb het gerecht zelf gecomponeerd. €Limoncello gebruikt voor een hele lichte sweet - touch ipv van schijfje citroen. Ingesmeerd met grieks zeezout 150 uur gerookt in beukenhout. Ik was even bang dat de vis te sterk naar rook zou smaken en dat was absoluut niet zo. €Het woord kwispelen (van genot) heb ik toegevoegd omdat er ook een klein scheutje witte wijn was toegevoegd....   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit is weer zo'n eenvoudig, maar heerlijk recept zoals ik er zoveel van Mien heb geleerd. Onder andere mosselen eten was zo'n ding. Thuis aten we nooit mosselen. Dit sausje hoort echt bij zo'n mosselmaaltijd.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Ik had niet gedacht dat dat zo lekker zou zijn...... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld
Top